به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسمین رضا محمدی، کارشناس برنامه پرسش و پاسخ اعتقادی رادیو معارف امروز (15 دی) در نشست تخصصی با موضوع "برنامه های فرهنگی و اجتماعی مساجد برای خانم ها" که در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، تصریح کرد: خانم ها و جایگاه آنان نسبت به مساجد در دین مبین اسلام کاملا مشخص است و نسبت به اهمیت این مسئله هیچ تردیدی نیست.
وی با تاکید بر تاثیر غیرقابل انکار خانم ها در تربیت خانواده و جامعه افزود: اگر یک خانم تربیت دینی دریافت کند در واقع یک خانواده یا حداقل خود آن زن، همسر و فرزندش تربیت می شوند و در نتیجه هر میزان که در این خصوص سرمایه گذاری شود به هدر نمی رود.
کارشناس برنامه پرسش و پاسخ اعتقادی رادیو معارف ادامه داد: البته با توجه به موج عظیم فمنیستی که در حال فراگیری جهان است باید تدابیر جدی در این خصوص و ارتباط بیشتر و بهتر خانم های جامعه با مساجد اندیشیده شود چرا که در این صورت می بینیم که این موج به مساجد هم کشیده می شود.
وی با اشاره به وضعیت موجود در برنامه ها و محصولات فرهنگی گفت: اگر دقت کنیم بیش از 50 درصد این محصولات با تفکر فمنیستی ساخته می شود و همچنین از سوی دیگر شبهاتی نیز با موضوع زن بر علیه دین مطرح می شود و این افراد زن را موضوع قرار می دهند تا به دیانت و روحانیت حمله کنند.
حجت الاسلام محمدی ادامه داد: ما در جامعه ای زندگی می کنیم که آزادی بیش از حد متوسط در آن وجود دارد و مردم نیز نقش زیادی در این نظام دارند به طور مثال در انتخابات پیش رو می توان گفت که اگر نقش بانوان بیش از آقایان نباشد، کمتر نیست.
وی در ادامه با تاکید بر نقش مساجد در جهت دهی های جامعه مخصوصا با سرمایه گذاری بر روی جامعه زنان خاطرنشان کرد: سعی جامعه مدرسین حوزه علمیه این است که با برگزاری چنین نشست هایی و با تاکید بر جایگاه و قداست ائمه جماعات مساجد مسیر را برای انجام برنامه ریزی ها در جهت هدایت جامعه و آن هم به واسطه تربیت دینی بانوان هموار کند.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که ما داریم و مهم ترین عامل در انحراف مردم و وقوع فاجعه کربلاست این است که متاسفانه ما ابتدایی ترین احکام دینی مان را نمی دانیم، اگر مردم آگاه باشند به این مسائل، بسیاری فتنه ها به وقوع نمی پیوندد و حتی کربلایی هم اتفاق نمی افتاد.
کارشناس برنامه پرسش و پاسخ اعتقادی رادیو معارف گفت: خانم ها نقش بیشتری در بعد تربیتی نسبت به آقایان دارند و به همین علت می باشد که خداوند آنها را مربی اول قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: در اسلام اولین نماز جماعت با حضور سه نفر برگزار شد که یکی از آنها خانم بود. و حتی حضرت محمد (ص) جهت راحتی بانوان برای حضور در مسجد دری با عنوان باب النساء در نظر گرفتند و یا در مواقعی به علت شنیدن صدای گریه فرزندان بانوان شرکت کننده در نماز، مدت زمان اقامه نماز را کوتاه تر می کردند تا مادر آن فرزند بتواند به سراغ فرزند خود برود.
حجت الاسلام محمدی افزود: همه این مسائل و تاکیدات در آیات و روایات بیانگر آن است که اسلام هیچ ممانعتی برای حضور بانوان در مسجد قائل نشده و فقط در تفکر وهابیت و خلیفه دوم ممانعت های جدی صورت می گیرد که البته در اثر فشار بانوان ایرانی در عربستان بخشی از مسجد را برای حضور بانوان آن هم تنها در موسم حج در نظر گرفته اند.
وی گفت: تفکر وهابی و بینش منجمد برگرفته از تفکرات خلیفه دوم در خصوص عدم حضور بانوان در مسجد به حدی بود که این شرط ازدواج او با همسرانش بود و بنده معتقد هستم این رفتار در مقابله با خطبه غنی، کامل و تاثیرگذار فدکیه حضرت زهرا صورت گرفت که در مسجد اعلام شده است.
وی در ادامه با اشاره به رواج بدحجابی ها در جامعه خاطرنشان کرد: 95 درصد از این مسائل تنها با عمل کردن به مرحله اول امر به معروف و نهی از منکر که بر همه واجب است، کاملا از جامعه رفع می شود و همه این مسائل و عدم عمل به این امر واجب نتیجه بی توجهی ما به آموزش این مسائل در بستر مساجد به بانوان است.
کارشناس برنامه پرسش و پاسخ اعتقادی رادیو معارف اظهار داشت: در دین مبین اسلام هیچ منعی برای حضور بانوان در مساجد مشروط بر اینکه اصول را حفظ کنند، وجود ندارد ولی اگر این اصول از قبیل عدم آرایش کردن رعالیت نشود، شاهد انجام فعلی حرام برای عمل به امری مستحب (حضور در مسجد) هستیم که جایز نیست.
وی در بخش پایانی صحبت های خود به وظایف امام جماعت مساجد در فراهم کردن زمینه حضور بانوان در مساجد اشاره کرد و افزود: متاسفانه در اکثر مساجد ما بدترین مکان مثل مسیر پله ها، جاهای کثیف و یا دارای فرش های نامرغوب و کثیف به بانوان اختصاص داده می شود ولی امام جماعت ها باید در این خصوص عملکرد مناسبی داشته باشند.
حجت الاسلام محمدی افزود: در مواقعی هم چون خانم ها پشت پرده و دور از چشم امام جماعت هستند، موضوعات مطرح شده تنها مختص آقایان است و بیان مسائل مورد نیاز بانوان در مساجد از نظر این افراد دور می ماند ولی ما باید حرکتی کنیم تا در سیاست هم، در کنار مسائل دیگر خانم ها منادی اسلام ناب باشند.
پایان پیام/
نظر شما