زهرا سادات جانجانی در گفتگو با خبرنگار شبستان در کرمانشاه اظهار کرد: یکی از مهمترین دلایل قیام امام حسین(ع ) امر به معروف و نهی از منکر بود که خود امام فرمودند من قیام نکردم مگر برای احیای سنت جدم رسول خدا(ص ) و احیای امر به معروف و نهی از منکر همچنین در قرآن نیز اشاره شده که شما بهترین امت بودید اگر امر به معروف و نهی از منکر می کردید.
این کارشناس مسائل مذهبی افزود: یکی از شرایط بهترین امت بودن احیای امر به معروف و نهی از منکر است همچنین طبق روایت دیگری تمام واجبات و مستحبات به منزله نیمی از دریاست و بر مبنای روایت دیگری افرادی که امر به معروف و نهی از منکر نمی کنند همانند مردگان بر روی زمین هستند.
وی عنوان کرد: در دین مبین اسلام گروهی از مردم جامعه وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را دارند اما عموم مردم نباید نسبت به هم بی تفاوت باشند زیرا سلامت جامعه در گرو غیرت دینی همه آحاد جامعه است.
*مهمترین وجه احیای سنت حضرت رسول(ص ) به عنوان فلسفه قیام امام حسین(ع ) ظلم ستیزی است
جانجانی ادامه داد: همه باید متوجه این مسئله باشیم و تکلیف خود را بدانیم؛ در این ایام عزاداری حضرت سیدالشهداء که از سیره و رفتار آن امام بزرگوار تاسی می گیریم، یکی از مهمترین شعارهایی که امام حسین(ع ) داشتند ظلم ستیزی بود.
این کارشناس مسائل مذهبی گفت: مهمترین وجه احیای سنت حضرت رسول(ص ) به عنوان فلسفه قیام امام حسین(ع ) ظلم ستیزی و عدالت خواهی بود که با شعار هیهات من الذله در واقعه عاشورا دیده شد.
وی افزود: عالم به دنبال عدالتخواهی است به گونه ای که امروزه بسیاری از کشورها در حال مبارزه هستند و بسیاری از اعتراضات برای اجرای عدالت رخ میدهد بنابراین بهترین الگوی که در این زمینه میتوانیم معرفی کنیم امام حسین علیه السلام است.
این کارشناس مسائل مذهبی گفت: وظیفه داریم در این ایام سوگواری حضرت اباعبدالله(ع ) این وجود مقدس را به دیگر آزادی خواهان جهان معرفی کنیم.
جانجانی بیان کرد: یکی دیگر از نمادهای امر به معروف و نهی از منکر اقامه نماز است، امام حسین(ع ) در روز عاشورا با وجودی که مشکلات فراوانی وجود داشت نماز را اول وقت، در معرض دید دیگران و به جماعت خواندند تا همه متوجه باشند؛ همچنین در زیارت نامه مربوط به آن امام همام آمده است ما به اقامه نماز شما شهادت دادیم.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد جامعه اسلامی به حضرت امام حسین (ع ) اقتدا کند باید نماز را اول وقت و به جماعت ادا کند.
*مهمترین معروفی که در عاشورا مشاهده شد ظلم ستیزی و عدالت خواهی است
این کارشناس مسائل مذهبی گفت: مهمترین معروفی که در عاشورا مشاهده شد ظلم ستیزی و عدالت خواهی است به گونه ای که حضرت سیدالشهدا(ع ) همه هستی خود را برای آن فدا کردند تا مردم بیاموزند اهل زیر بار زور رفتن نیستند و همچنین سیدالشهدا(ع ) در رجزی فرمودند ما مرگ را به زندگی با ذلت ترجیح می دهیم.
وی درباره اهمیت امر به معروف و نهی از منکر افزود: خداوند به حضرت شعیب وحی فرستاد می خواهم ۴۰ هزار نفر از بدان و ۶۰ هزار نفر از خوبان امتت را عذاب کنم که وقتی حضرت شعیب علت را پرسید خداوند در جواب فرمود زیرا آن ۶۰ هزار نفر خوب بدان را امر به معروف و نهی از منکر نکردند؛ بنابراین در جامعه اسلامی همه وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را داریم در غیر این صورت همان بلائی که بر سر قوم حضرت شعیب آمد بر ما نیز نازل خواهد شد.
جانجانی با اشاره به حدیثی از امام رضا علیه السلام مبنی بر اینکه «كانَ رَسُولُ اللّه ِ صلي الله عليه و آله يَقُولُ: إِذا اُمـَّتى تَواكَلَتِ الْأَمـْرَ بِاْلمـَعْرُوفِ وَالنَّهىَ عَنِ الْمُنْكَرِ فَلْيَأْذَنوُا بِوِقاعٍ مِنَ اللّه» افزود: رسول خدا صلي الله عليه و آله همواره مى فرمودند: هرگاه امّت من از انجام امر به معروف و نهى از منكر سرپيچى كنند و آن را به يكديگر واگذار نمايند، گويا با خـداوند اعـلان جنگ داده اند. (الکافی ج٥ ص٥٩)
این کارشناس مسائل مذهبی خاطرنشان کرد: امام علی علیه السلام فرمودند: «وَمَا أَعْمَالُ الْبِرِّ كُلُّهَا وَالْجِهَادُ فِي سَبِيلِ اللّه ِ، عِنْدَ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَالنَّهْيِ عَنِ الْمُنْكَرِ، إِلاَّ كَنـَفْثَةٍ فِي بَحْـرٍ لُـجِّيٍّ.» تمام كارهاى نيك و حتى جهاد در راه خدا در برابر امر به معروف و نهى از منكر چون آب دهان است در برابر درياى پهناور. (نهج البلاغه حکمت ٣٧٤)
وی عنوان کرد: همچنین به فرموده حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم:«لاتَزالُ اُمَّتي بِخَيْرٍ ما أُمِروُا بِالمَعرُوفِ وَنَهَوا عَنْ الْمُنكَرِ وَتَعاوَنُوا عَلى البِرِّ فَإذا لَمْ يَفْعَلُوا ذلِكَ نُزِعَتْ عَنهُمْ الْبَرَكاتُ.»همواره امت من در خير و خوبى بسر خواهند برد مادامى كه امر به معروف و نهى از منكر نموده و در كارهاى نيك همكارى داشته باشند و اگر اين امور را ترك كنند بركت از ميان آنان خواهد رفت. (مستدرک وسائل ج١٢ص١٨١)
نظر شما