به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۲۶ شهریور ماه شبستان به شرح زیر است:
اصلاح برخی مواد آییننامه اجرایی قانون مالیاتهای مستقیم
سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: در راستای خدمترسانی هر چه موثرتر به مودیان محترم مالیاتی و تسهیل در ثبت نام اشخاص حقیقی و حقوقی در نظام مالیاتی کشور، برخی مواد فصل دوم آیین نامه اجرایی موضوع تبصره (۳) ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم (اصلاحی ۹۹.۴.۳۱) اصلاح گردیده که فعالان محترم اقتصادی لازم است موارد و نکات اصلاح شده به شرح زیر را مدنظر قرار دهند:
فصل دوم: ثبت نام در نظام مالیاتی
ماده ۲ ): اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع قانون مکلفند با رعایت ضوابط و مقررات این آیین نامه و بـه ترتیبی که سازمان اعلان میکند، نسبت به ثبت نام در نظام مالیاتی کشور اقدام نمایند.
تبصره (۱) - فراخوانهای قبلی ثبت نام سازمان که تا پایان سال ۱۳۹۴ انجام شده است، کماکان معتبر است.
تبصره (۲ ) در موارد ثبت شخص حقوقی و یا ایجاد یک نوع فعالیـت توسـط شـخص حقیقـی با صدور مجوز فعالیت از سوی مراجع ذیربط، سازمان موظف است در اجرای مقررات ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم با دریافت اطلاعات لازم از مرجع ثبت یا صدور مجوز فعالیت حسب مـورد (به صورت برخط یا غیر برخط) نسبت به ثبت نام مودی در نظام مالیاتی اقدام و نتیجه را به نحو مقتضی (از جمله مکاتبه، ارسال پیامک یا از طریق کارپوشه سامانه مودیان حسب مورد) به مودی اعلام نماید. در اینگونه موارد در صـورت نیاز به ثبت اطلاعات تکمیلی، مودی مکلف است با اعلام سازمان، با مراجعه به سامانه ثبت نام مودیان، نسبت به تکمیل اطلاعات ثبـت نام اقدام نماید.
ماده (۳) صاحبان مشاغل برای هر واحد شغلی یا برای هرمحل، جداگانه در نظام مالیاتی ثبتنام میشوند.
تبصره ۱ -چنانچه صاحبان مشاغل موضوع این آیین نامه براساس مجوز صادره از طرف مراجع ذی صـلاح، بـیش از یک محل فعالیت برای همان مجوز داشته باشند، برای تمامی این محلها فقط یک ثبت نام صورت خواهد گرفت و بنا بر اعلام مودی (ضمن اعلام مشخصات کامل تمام محلهای فعالیت) یکی از این محلها، به عنوان محل اصلی فعالیت مشخص و سایر محلها به عنوان شعبه منظور خواهد شد. در صـورت عدم انتخاب مودی، تعیین محل اصلی فعالیت به تشخیص سازمان خواهد بود.
مهلت ارائه صورتهای مالی حسابرسی شده تمدید شد
سازمان امور مالیاتی کشور با توجه به شیوع ویروس کرونا و در جهت پیشگیری از شیوع آن و به استناد بند ۳ مصوبه بخش اقتصادی هفدهمین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا مورخ ۹۹.۲.۷، مهلت تسلیم گزارش حسابرسی موضوع ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده دوره بهار سال ۱۳۹۹ را تمدید کرد.
بر این اساس مهلت تعیین شده برای تسلیم گزارش مذکور حداکثر تا پایان روز سه شنبه ۹۹.۱۵.۷ تعیین و مهلت ارایه صورتهای مالی حسابرسی شده موضوع ماده ۲۷۲ قانون مالیاتهای مستقیم نیز با توجه به تمدید مهلت تسلیم اظهار نامه مربوطه، همراه با اظهار نامه مالیاتی و یا حداکثر ظرف سه ماه پس از مهلت انقضای اظهارنامه است.
صنعت مبلمان با ۳۰ درصد ظرفیت کار میکند
علی رسول زاده شب گذشته (سه شنبه 25 شهریور) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به گستردگی صنعت مبلمان افزود: این صنعت بیش از ۹ درصد تولید و ۹ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است، اما به اندازه تأثیرگذاری اش در اشتغال دیده نمیشود.
نایب رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران ادامه داد: اکنون به عنوان کشوری در صنعت ”ام دی اف“ و چوب در منطقه یعنی پس از ترکیه، بزرگترین تأمین کننده منطقه هستیم به شرطی که وزارتخانه و سازمانهای ما از صادرات حمایت کنند.
رسول زاده با بیان این که کمبود چوب داریم، گفت: برای تأمین مواد اولیه خود به حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت نیاز داریم. اگر اجازه دهند مواد اولیه صنعت مبلمان به مدت شش ماه به درستی تأمین شود پس از آن نیازی به حمایت ارزی نداریم.
رسول زاده با بیان اینکه ۲۰ هفته است که هیچ ارزی دریافت نکردیم، اضافه کرد: میلیاردها دلار کالا و سرمایه این کشور در گمرکات در حال از بین رفتن است و دولت برای نگهداری آنها هزینه میکند، اما اجازه نمیدهد صنعتگر، مواد اولیه خود را به کارخانه خود انتقال دهد.
نایب رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران هم در ادامه برنامه گفت وگوی ویژه خبری گفت: سابقا وارد کننده مبلمان تا سقف ۵۰۰ میلیون دلار بودیم، اما اکنون ۷۰ تا ۸۰ میلیون دلار صادر میکنیم یعنی موفقیت بزرگی کسب کرده ایم و اگر اجازه بدهند تولید کنیم به راحتی به صادرات یک میلیارد دلار در سال میرسیم. ارز بانک مرکزی را نمیخواهیم فقط اجازه دهند کالاهای وارد شده و باقیمانده در گمرک را به داخل کشور بیاوریم و به کالاهای با ارزش افزوده بالا تبدیل کنیم، در این صورت کافی است ۳۰ درصد آن را صادر و ارز مورد نیاز خود را تأمین کنیم.
شناسایی ۹۰۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت درختان سریع الرشد
کامران پورمقدم شب گذشته (سه شنبه 25 شهریور) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه کشورمان جزو کشورهای کم پوشش جنگل محسوب میشود، افزود: کمتر از ۱۰ درصد سطح کشورمان را جنگل تشکیل میدهد بنابراین اهمیت سطح پوشش جنگلی به ویژه جنگلهای شمال کشور، بسیار بالاست.
مدیر طرح توسعه زراعت چوب سازمان جنگل ها، مرتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: بهره برداری چوبی از جنگلهای طبیعی ممنوع شده است، اما در بخش زراعت چوب و کاشت درختان سریع الرشد با همکاری موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، مطالعاتی را انجام دادیم و عرصههای با ظرفیت کشت و توسعه گونههای سریع الرشد شناسایی شده است. تلاش میکنیم این عرصهها در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد تا طرح کشت این نوع درختان را اجرایی کنیم.
او گفت: زراعت چوب و درختان حاصل از محصولات باغی از منابع چوب است و نیاز کشور از این ۲ منبع و چوبهای بدون پوست وارداتی تامین میشود. سازمان جنگلها متولی منابع طبیعی و وظیفه اصلی او مدیریت منابع طبیعی است و وظیفهای برای تامین چوب ندارد.
پرداخت تسهیلات اجاره مسکن تسریع می شود
شهرزاد دانشمندی با حضور در استودیوی بخش خبری 21 شبکه یک سیما افزود: مصوبات ستاد ملی کرونا حدود یک ماه پیش ابلاغ اما سامانه قابل نام نویسی برای این تسهیلات از حدود دو هفته پیش به بانک ها وصل شد. راهکارهایی برای بازپرداخت اقساط دیده شده که یکی از آنها این است که سود تسهیلات در هر ماه و اصل تسهیلات در آخر دوره گرفته شود و اساساً چنین سیستمی در نرم افزار بانک ها تعریف نشده است بنابراین تا زمانی که این نرم افزار تعریف و پیاده سازی شود در پذیرش متقاضی تأخیر مي شود بنابراین بدیهی است که پرداخت تسهیلات به کندی انجام شود.
مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی افزود: بر اساس آمارها، این نرم افزار در 13 بانک از 15 بانک نصب شده است و از حدود 18 هزار نفری که تا کنون در بانک ها پذیرش شده حدود 10 هزار و 270 نفر تسهیلات را گرفته اند و از آنجا که مشکل نرم افزاری بانک ها حل شد امیدواریم از این به بعد پرداخت ها تسریع شود.
وی اضافه کرد: بر اساس مصوبات و دستورالعمل های مربوط، بانک ها موظف هستند همه مدارکی را که متقاضی در سامانه ثبت کرده است بررسی کنند و اگر خلاف است، بازگشت دهند.
دانشمندی افزود: متأسفانه مواردی دیده شده است که اشخاصی در سامانه به بانک ها معرفی شدند که دارای تسهیلات مسکن یا جعاله هستند یعنی سند ملکی و خانه دارند و با این حال می خواهند ودیعه اجاره مسکن را هم بگیرند./
نظر شما