هیأت عزاداری تلویزیونی و مجازی در اصفهان تجربه موفقی بود

حجت الاسلام و المسلمین دکتر یحیی جهانگیری سهروردی گفت: ماه محرم امسال ایده هیات تلویزیونی و مجازی پیگیری شد و به حمدالله به نتایج قابل قبول خود رسید. هیات عاشوراییان یک هیات بسیار موفق و طراز در کشور است با جمعیت قابل توجه و جوان.

 

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، فضای متفاوت مجالس بزرگداشت یاد امام حسین علیه السلام و یاران حضرت امسال در فضای متفاوتی برگزار شد. هیات عاشورائیان اصفهان، تجربه موفق هیأت تلویزیونی و مجازی را پشت سر گذاشت. حجت الاسلام و المسلمین دکتر یحیی جهانگیری سهروردی، مبلغ بین المللی دینی سخنران شب های این هیأت بود. بخش اول گفتگوی ما با ایشان به کم و کیف برگزاری مجالس این هیأت در محرم امسال، شیوه خاص برگزاری تعاملی این هیأت با مخاطبان و بحث های این هیأت در شب های برگزاری اختصاص دارد.

 

 

 

هیأت عاشوراییان امسال در اصفهان و در بحبوحه شرایط کرونایی، بسیار خوب از ظرفیت های رسانه ای - در قالب هیأت تلویزیونی - و شبکه های اجتماعی استفاده کرد. در این باره چه می توان گفت؟

ببینید مقام معظم رهبری از سالیان گذشته روی این مفهوم تاکید می کنند که فضای مجازی یک نقطه قوت است و اتفاقا شرایطی که در حال حاضر پدید آمده باعث شد که ما گزینه های آلترناتیو – جایگزین -  را در حوزه مجازی برای احیای مراسم های دینی و ترویج نهضت امام حسین علیه السلام پیگیری کنیم.

آیا این گزینه های جایگزین صرفا معطوف به اقتضائات زمانی است؟

نه، به نظرم لازم بود که چه کرونا باشد و چه نباشد ما به دنبال بدیل ها و فرم های جدید عزاداری بگردیم اما در هر حال کرونا سبب شد که ما این تهدید را به یک فرصت ارزشمند تبدیل کنیم و بدیل های عزاداری را ببینیم. یکی از این بدیل ها عزاداری در فضای بهداشتی همراه با مراعات فاصله اجتماعی  و به صورت مجازی بود.

آیا این اولین برنامه به این شکل بود؟

ما ماه رمضان امسال برنامه مجازی برای شیعیان آلبرتای کانادا داشتیم. خب می دانید که رفتن به آن جا سخت است اما به راحتی ما یک ماه تمام در مرکز امام حسین آلبرتا برای شیعیان محب اهل بیت علیهم السلام و عاشقان امام حسین علیه السلام برنامه های خوبی اجرا کردیم. برنامه ها خیلی به زعم ما خیلی موفق و خوب بود و آن ها هم خیلی استقبال کردند، در کنارش ما چندین گفتگوی بین دینی و مذهبی و پرسش و پاسخ با دکتر ریچاردسون، رییس دانشکده ادیان دانشگاه باسیل آمریکا داشتیم که قسمت پرسش و پاسخ یکی از بخش های مهم ما بود که الحمدلله برکات خیلی خوب و بزرگی هم داشت.

برنامه امسال را بیشتر توضیح دهید؟

ماه محرم امسال ایده هیات تلویزیونی و مجازی پیگیری شد و به حمدالله به نتاریج قابل قبول خود رسید. هیات عاشوراییان یک هیات بسیار موفق و طراز در کشور است با جمعیت قابل توجه و جوان. نتیجه این شد که امسال این هیات به صورت پخش تلویزیونی و مجازی با حضور مخاطبان تحت پروتکل های بهداشتی برگزار شد. ویژگی خاص این هیات این است که بیشتر آن ها از نسل جدید و جوان هستند و پرسش هایشان پرسش های جدی در حوزه دینداری است و از طرف دیگر آن ها مونولوگ را دوست ندارند و دوست دارند حتما جلسه در فضای دیالوگ و پرسش و پاسخ باشد نه این که جلسه به صورت یک طرفه اداره شود و سخنران یک طرفه بر منبر برود و بعد هم پایین بیاید و جوابگوی کسی نباشد بنابراین این نشست ها به صورت پرسش و پاسخ دیده شد و ما هر شب با موضوع دینداری پرسش و پاسخ داریم.

 

 

محوریت پرسش ها چگونه است و حول چه موضوعات و مسایلی می چرخد؟

موضوعات متنوع است. یک شب درباره دین و فناوری بود. به عنوان نمونه سوال این بود که چرا همیشه احساس می شود که دین، جلوی فناوری ایستاده است. شب دیگر می پرسیدند چرا کشورهای دیندار عقب مانده اند. یک شب درباره دین اجباری صحبت کردیم. چرا گشت ارشاد  هست. دین مگر انتخابی نیست؟ یک شب سوال ما درباره این بحث بود که دین چه فایده ای در زندگی ما دارد و چرا ما باید دین داشته باشیم.

متولیان اجازه می دهند که همه سوالات پرسیده شود؟

این برنامه به صورت زنده پخش می شود بدون هیچ سانسوری. سوال ها سوال های بچه هاست اما ما به خاطر محدودیت وقت، بخشی از برنامه را به صورت زنده پخش می کنیم. بخش دیگر برنامه دو ساعت است و بچه ها با جنجال جدی و بحث این موارد را پیگیر هستند به صورت جدی با هم بحث می کنند و سوالات بسیار داغی داریم. واقعا برنامه ای است که بچه ها خسته نمی شوند. در یک زمان طولانی حضور دارند و در برنامه شرکت می کنند.

سوالات از طریق چه بسترهایی پرسیده می شود؟

ببینید ما فضا را فراهم کرده ایم که عزیزان سوالات، ابهامات و شبهات خود را در حوزه های مختلف بپرسند چه از طریق سامانه صدا و سیما و چه سامانه هیات و چه از طریق شبکه های اجتماعی. بک نکته خیلی خوب و مهم که جا دارد همین جا عرض کنم این است که ویدئوهای این برنامه در کشورهای مختلف دیده می شود و حتی گاهی از سوی مخاطبان خارجی گفته می شود که این ها سوال های ماست. از آلبانی امروز پیام داده بودند که این ها سوال های ماست. بعضی ها را گفتند خصوصی و برخی را گفتند عمومی می توان مطرح کرد. تا آن جایی که به خاطر دارم از روسیه و کانادا برنامه را دیدند و سوالات خوبی درباره موضوعات مرتبط با دین و جامعه پرسیده شد. این نشان می دهد که الحمدلله برنامه جای خود را پیدا کرده است و حتی ایرانیان خارج از کشور هم برنامه را می بینند.

یکی از اشکالاتی که گاه به شیوه تبلیغ دینی کنونی ما گرفته می شود این است که این شیوه تبلیغی در جذب مخاطبان جوان و تحصیلکرده چندان موفق ظاهر نشده است. مثلا اشاره می کنند به همان که شما هم گفتید: مونولوگ و یک طرفه بودن. از دیدگاه شما چه تحولی باید در شیوه ارائه منبرهای تبلیغی و دینی ما روی دهد؟

من به نظرم مهم ترین اتفاقی که باید بیفتد این است که ما باید به سوی جوانان برویم و پرسش های جدید این جوان ها را دریابیم، یعنی حتی منتظر ننشینیم که مخاطب جوان ما آیا روزی تصمیم بگیرد که به سمت ما حرکت کند یا نه، بلکه در واقع ما ابتکار عمل را به دست بگیریم و از جوان ها و ابهامات آن ها استقبال کنیم.  البته من همیشه عرض می کنم جوان جدید سوال ندارد، مساله ندارد. Question ندارد Problem دارد.  او دنبال جواب نیست او دنبال راهکار و Solution است.

تجربه بنده در این سال ها نشان می دهد که وقتی ما فضای اعتماد را به ویژه در میان جوان ها فراهم می کنیم آن ها فرصتی برای خالی کردن خود و یافتن راهکارها پیدا می کنند. بنده در موقعیت هایی قرار می گیرم که جوان ها می آیند حرف هایی که شاید هیچ جا نتوانند بزنند در آن فضای اعتماد با ما مطرح می کنند.

کد خبر 967498

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha