به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «سیدمحمدحسین بحرینی» عصر(۱۱ شهریور) در مراسم افتتاح سامانه پزشکی از راه دور کلان منطقه ۹ آمایشی کشور که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد گفت: از کنار مرقد مطهر امام هشتم(ع) و در سالروز شهادت امام سجاد(ع) دعاگوی همه هستیم و در روز گرامیداشت شهدای مدافع سلامت، نام و یاد این عزیزان را گرامی میداریم، کسانی که ایثارگر راه جهاد در مسیر غلبه بر کووید ۱۹ بودند.
رئیس دانسکده علوم پزشکی مشهد افزود:به دنبال ارائه خدمات شایسته و در خورشان در کلان منطقه ۹ کشور هستیم، دانشگاههای کلان منطقه ۹ کشور شامل ۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نیشابور، تربت حیدریه، تربت جام، سبزوار، گناباد، اسفراین، بجنورد و بیرجند در خرداد ماه سال گذشته سپاد ۹ را با مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه اندازی کرد و در این مدت تمامی پزشکان همکاری شایستهای داشتند و خدمات پزشکی از طریق این سامانه به ۳ استان خراسان بزرگ ارائه میشود.
وی ادامه داد:سامانه خدمات مشورتی تخصصی، وزیت از راه دور، بستری ویژه کووید ۱۹ را در گام اول دارد همچنین در گام دوم هم خدمات ویژه بیماران سرپایی را ویژه بیماران خاص و مزمن و ۱۰ گروه داریم و ارائه خدمات تله رادیولوژی و تله پاتولوژی در گام سوم در دستور کار قرار گرفته است، برای اجرای هر گام ۲ تا ۴ ماه پیشبینی شده و امیدواریم تا ۶ ماه آینده به گام سوم برسیم.
بحرینی اظهارکرد:تعداد ۱۳ ایستگاه در کلان منطقه ۹ کشور فعالیت خواهند داشت و از جمله ایستگاههای شاخص این منطقه میتوان به بیمارستانهای امام رضا(ع) و قائم(عج) اشاره کرد و به زودی پایگاههای وزیت از راه دور سیار هم افتتاح میشود ضمن اینکه در کلان منطقه ۹ کشور امکان ارتباط با ۶۶ نقطه در بحث مدیریت کووید ۱۹ فراهم است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی مشهد گفت: در این گام ۳ تخصص ریه، عفونی و ICU در تمامی ایستگاههای این منطقه فعال شده است. در سطح کلان منطقه ۹ کشور ۳ ابزار استاندارد سامانه پزشکی از راه دور، سایت اطلاعرسانی و ایمیل پاد ۹ را داریم، گرچه میدانیم به آن چیزی که خواستهایم هنوز نرسیدهایم اما باور داریم کاری موثر با تلاش تیم همدل صورت دادهایم.
وی افزود:تمامی انجام شده براساس کارهای بومی بوده و اکثر دستگاهها را داخل استانهای خراسانهای رضوی، شمالی و جنوبی تهیه و تولید شده و ضمن اعتماد به توان نیروهایمان بومیگرایی را در اولویت قرار دادیم.
بحرینی گفت:هر ایستگاه مرجع یک کارشناس مسئول در کنار پزشکان مشاور دارد که کلیه فرآیندها، تنظیم برنامهها و هماهنگی با ایستگاههای دیگر را انجام میدهد، همچنین پزشک مشاور هم به صورت تصویری میتواند از طریق گوشیها و ویپ که روی بستر امن خصوصی دانشگاه بوده و نیز از طریق سامانه با پزشک و نیز بیمار تعامل برقرار کرده و فرآیند مشورت را تکمیل کند.
رئیس دانشکده علو پزشکی مشهد با بیان اینکه در قالب این طرح بیماران مبتلا به کووید ۱۹ و کلیه بیماران مزمن تحت پوشش قرار می گیرند، ضمن اینکه آماده همکاری دیگر استانها و کشورها هم هستیم، گفت:سامانه پزشکی از راه دور، گامی موثر در مسیر خدمترسانی به بیماران مناطق محروم و مرزی است.
نظر شما