نگاهی به مساجد قدیمی کرمانشاه

مسجد مکانی خاص در اسلام برای عبادت خدا که ممکن است ساختمان یا زمین باشد. از مسجد غالباً برای عبادت جمعی و فعالیت‌های دینی گروهی استفاده می شود ومسجد جز این، کارکردهای اجتماعی، سیاسی، آموزشی و قضایی برای مسلمانان داشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه، استان کرمانشاه به دلیل قرار گرفتن در مسیر عتبات عالیات و مردمان متدینش دارای تعداد زیادی مساجد تاریخی  است که امروزه این مساجد هر کدام با معماری خاصی از دوره های مختلف اسلامی مورد توجه قرار گرفته اند.

 

مسجد حاج شهباز خان 

 

مسجد حاج شهباز خان یکی از بناهای مذهبی استان کرمانشاه است که در مرکز این شهر واقع شده، و این مسجد در چهار راه اجاق، کوچه شهید داوود شهلایی قرار دارد و از آثار دوره قاجاریه استان کرمانشاه به شمار می آید.

 

بنای مسجد در سال ۱۲۳۵ هجری قمری توسط حاج شهباز خان و شش برادر او که موسس طایفه معروف به حاجی زادگان بودند، در بیرون از کرمانشاه آن روزگار، بنا شده‌است. این بنا سالیان دراز محل درس طلاب علوم دینی و تبلیغات مذهبی بوده و امروز نیز به عنوان مدرسهٔ علوم دینی مورد استفاده ‌است. این مسجد دارای شبستانی بزرگ است که دوازده ستون سنگی یکپارچه در آن قرار دارد و طاق های شبستان بر آن استوارند که برخی از طاق چشمه ها به شیوه معقلی کاری تزیین شده است. در سال های اخیر این مسجد توسعه پیدا کرده و ساختمان جدیدی با استفاده از شیوه و سبک مسجدالنبی در مدینه منوره در کنار آن ساخته شده است.  

 

مسجد بنکدارها


مسجد بنکدارها از جمله مساجد دوره قاجار است که در بازار بنکدارها واقع در میدان نواب شهر کرمانشاه قرار گرفته است.

 

درب ورودی این مسجد داخل بازار بنکدارها واقع شده که توسط شش پله به داخل مسجد راه می‌یابد و سطح آن پایین تر از سطح اصلی بازار است. دیوارهای این مسجد قطور هستند و با مصالحی از جنس آجر و ملات ساخته شده اند. و داراي چهار طاق نما در ورودي اصلي شبستان است و از کف حياط به اندازه تقريبي ۶۰ سانتيمتر ارتفاع دارد.اين مسجد تاريخي دو طاق بزرگ با چهار ستون در داخل شبستان دارد که طاق‌هاي آن به شکل پنج و هفت است .

 

اين بناي تاريخي به سبک مساجد دوره قاجار ساخته شده است و مزين به تزئينات آجر کاري ، اين مسجد داراي يک محراب به عرض ۱.۶۳ سانتيمتر است، ضمن اين‌که از طاق ها و غرفه‌هاي هلالي در اين مسجد استفاده شده است.جد شافعی ها با گلدسته های زیبا و بلندش بر رونق شهر کرمانشاه افزوده است.

 

مسجد جامع کرمانشاه 

 

مسجد جامع کرمانشاه یکی از قدیمی ترین مساجد استان است که در بافت قديمی شهر كرمانشاه و در خيابان مدرس واقع شده است. این مسجدبه لحاظ ساخت، شبیه مساجد دوره‌ی زندیه است و طبق کتیبه موجود در سال ۱۱۹۶ هجری قمری مصادف با حکومت «علی‎ ‎مرادخان زند» ساخته شده که در بخش جنوبی مسجد، مسجد دیگری با صحن و شبستان کنونی وجود‎ ‎دارد که به مسجد «ایمری» معروف است.

 

باني اين مسجد اميرنظام زنگنه از نوادگان شيخ عليخان زنگنه و از امراي دوره محمدشاه قاجار و اوايل سلطنت ناصرالدين شاه قاجار بوده است. این مسجد تاریخی شهر کرمانشاه اخیرا توسط مرمت کاران اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه مورد بازسازی و بهسازی قرار گرفته است. 

 

مسجد آقا رحیم آل آقا 

 

مسجد آقا رحیم آل آقا یکی دیگر از صدها بنای مذهبی کرمانشاه که در مرکز این شهر واقع شده، این مسجد در خیابان شهید مصطفی امامی (جوانشیر) در جنب بازار سابق علاف خانه قرار دارد. بانی این مسجد میرزا عبدالمحمد وزیر زنگنه از طایفه نامیوند ایل بزرگ زنگنه بوده است که در اراضی نزدیک به تیمچه ملاعباسعلی کزازی یا میدان کنونی مرحوم آیت اله طالقانی (ره) در سال 1220 هجری قمری مبادرت به احداث مسجد مذکور کرده است.

 

علت نامگذاری این مسجد به نام آقا رحیم یا آقا رحیم آل آقا، اقامه نماز در مسجد مذکور توسط مرحوم آقا رحیم آل آقا بوده و مرحوم آقا رحیم آل آقا فرزند آقا محمد هادی فرزند آقا محمدصالح فرزند آقا محمد اسماعیل فرزند آقا محمدعلی مجتهد آل آقا بوده است.

 

این مسجد دارای بنایی ساده و شکیل است که اخیرا نیز از سوی میراث فرهنگی استان اقدام به مرمت و بازسازی بخش هایی از آن شده است. مسجد آقارحیم آل آقا کرمانشاه به دلیل قدمت تاریخی اش در بین مردم کرمانشاه دارای احترام و جایگاه خاصی است. 

 

مسجد معتمدالدوله کرمانشاه 

 


مسجد معتمدالدوله در کوچه جنب سبزه میدان، خیابان معروف به مرحوم آیت اله آقا اسداله سلطان العلما آل آقا معروف به امام جمعه بزرگ کرمانشاه واقع شده که این بنا از آثار دوره قاجاریه به شمار می آید.

 

این بنا در زمان سلطنت محمدشاه قاجار (1250 تا 1264 هجری قمری) توسط منوچهر خان معتمدالدوله گرجی حاکم کرمانشاهان و سرحدان عراقین ( 1252 تا 1255 هجری قمری) بنا گردیده که در سالهای اخیر نیز مرمت و بازسازی شده است. بنای کنونی این مسجد مشتمل بر هشتی ورودی، صحن، شیستان ستون دار، حیات هشت ضلعی و بخش های خدماتی است. هشتی ورودی به صورت هشت ضلعی است و از طریق دالان نسبتا درازی به صحن مسجد راه پیدا می کند. بخش اصلی مسجد شبستان ستون داری به شکل مستطیل است که در ضلع جنوبی صحن قرار دارد و پوشش تاق و گنبد این شبستان بر روی دو ردیف ستون 5 تایی قرار گرفته است.

ستون ها آجری و به تعداد تقریبی 90 در 90 سانتی متر هستند که به کمک دیوارهای کناری، 18 پوشش گنبدی را حمالی می کنند، گنبدها به جز گنبد میانی دهانه محراب، از نوع چهار بخشی هستند. گنبد میانی دهانه محراب از نوع عرق چینی و دارای تزئینات آجر لعاب دار است، به نظر می رسد که دهانه یا ناو ضلع شرقی شبستان بعدها به فضای شبستان اضافه گردیده و به همین دلیل است که محراب دقیقا در میانه ضلع جنوبی قرار ندارد. به غیر از محراب و گنبد فوق الذکر که با آجرهای لعاب دار تزیین شده اند بقیه سطوح شبستان، آجرکاری ساده است. در ضلع غربی بنا حیاط کوچک و هشت ضلعی با حوضی در میانه آن وجود دارد که احتمالا وضوخانه بوده و امروز نیز در کنار آن سرویس بهداشتی ساخته شده است. از آثار دیگر قدیمی این بنای مذهبی، مجراهای سنگی هدایت آب پشت بام ها هستند که در دور تا دور صحن تعبیه شده اند.

 

مسجد هاشمی کرمانشاه  

 

مسجد هاشمی کرمانشاه در ورودی بازار چال حسن خان و در خروجی بازار چال حسن خان منتهی به خیابان سید جمال الدین اسد آبادی بالاتر از چهارراه دروازه شرقی قرار دارد. مسجد هاشمی ورودی به مسجد امیرالمومنین علی علیه السلام و حسینیه جدید الاحداث اباعبداله الحسین (ع) و بقعه سید صالح حیران علیشاه و قبر مرحوم آیت اله آخوند ملاعبدالجلیل کرکوکی زنگنه و فضای سبز کناره آن یا قبرستان متروک پیشین اهالی شهر کرمانشاه قرار گرفته است. 

 

بنیانگذار مسجد هاشمی کرمانشاه مرحوم حاج سید حسن هاشمی بوده است. تاریخ احداث این بنای مذهبی شهر کرمانشاه به سال 1340 هجری خورشیدی بر می گردد. بنای این مسجد از لحاظ معماری، بنایی بسیار ساده و شکیل است که دارای روحی خاص و معنوی می باشد. 

 

 مسجد شازده در کرمانشاه

 

مسجد شاهزاده یا مسجد شازده مسجدی در شهر کرمانشاه است که در محله تیمچه و خیابان جوانشیر این شهر واقع شده‌است و از آثار دورهٔ قاجاریه به شمار می‌رود. این مسجد در حدود سال ۱۲۳۷ قمری (۱۲۰۰ خورشیدی و ۱۸۲۱ میلادی) توسط محمدعلی میرزای دولتشاه بنا شده‌است.

 

صحن اصلی مسجد، مستطیل شکل و مفروش به سنگ تیشه‌ای و نوساز است که در ضلع شمالی آن، حسینیه‌ای نوساز و در ضلع‌های غربی و شرقی آن، کلاس‌ها و کانون‌های فرهنگی قرار دارند. بخش اصلی مسجد در ضلع جنوبی قرار دارد و شبستان ستوندار آن به شکل مستطیل است که پوشش تاق و گنبد آن بر روی هشت ستون و دیوارهای کناری قرار گرفته‌است. محراب بنا در میانهٔ ضلع جنوبی قرار دارد و با کاشی و سنگ مرمر پوشش یافته‌است. از دیگر ویژگی‌های این بنا، انباری است که در میانهٔ صحن ساخته شده و ورودی آن در داخل کوچهٔ مجاور قرار دارد.

 

مدرسه(مسجد) آیت الله بروجردی:


به همت و دستور آیت الله بروجردی مقدمات خرید زمین این مدرسه فراهم شد . یکی از افراد خیر کرمانشاه به نام حاج عباسعلی فرهودی زمین آن را به مساحت ۳۵۰۰ متر مربع به ارزش هفتاد هزار تومان به طور رایگان در اختیار نماینده معظم له قرار داد و کار ساختمان سازی آن آغاز گردید . برخی از تجار تهران و کرمانشاه هزینه باقیمانده آن را بر عهده گرفتند و مقداری از آن هم خود مؤسس تقبل کرد .

 

بنای مدرسه در دو طبقه با شصت حجره و متعلقات در سال ۱۳۳۵ ه.ش. به پایان رسید و در اختیار طلاب علوم دینی قرار گرفت و این در حالی بود که قبل از آن شهر کرمانشاه فاقد مدرسه مستقل برای طلاب علوم دینی بود .

 

مسجد حضرت آیت اله حاج ابوتراب آل آقا (دولتشاه سابق)

 

مسجد حضرت آیت اله حاج ابوتراب آل آقا (دولتشاه سابق) يكی از مساجد قديمی شهر کرمانشاه است که در محله قدیمی فیض آباد قرار دارد. این بنای مذهبی شهر کرمانشاه از بناهای اسلامی مربوط به دوران قاجاريه است كه با معماری خاص خود توجه بازديدكنندگان را همواره به خود جلب می‌كند.  

 

اين مسجد باشكوه از آثار و بناهای اسلامی دوره قاجاريه است كه توسط محمد علی ميرزا دولتشاه حاكم كرمانشاه در سال‌های ۱۲۲۱ تا ۱۲۳۷ هجری قمری بنا شده ‌است. ستون های سنگی مارپيچ، محراب مقرنس كار شده و گچ بری های زيبای شبستان زنانه، به اين مسجد زيبايی خاصی بخشيده است.

 

بنای حضرت آیت اله حاج ابوتراب آل آقا (دولتشاه سابق)در دوره اخير نیز تعمير و مرمت شده و دارای سردر، صحن، و شبستان زنانه و مردانه ‌است. این مسجد نیز در بین مردم شهر کرمانشاه دارای احترام خاص و جایگاه والایی است.

 

مسجد عمادالدوله 

 

مسجد عمادالدوله يكي از باشكوه ترين مساجد قاجاريه در شهر كرمانشاه در سال 1285 هجري قمري توسط امام قلي ميرزا عماد الدوله والي غرب در بازار زرگرهای کرمانشاه ساخته شده است. اين مسجد داراي صحن مركزي است كه در پيرامون آن، حجره هايي براي سكونت طلاب علوم ديني ساخته شده كه طبق وقف نامه با شرايط خاصي بايد در آن ساكن و به تحصيل اشتغال به ورزند. بازار و كاروانسراي عمادالدوله كه از صدها مغازه و حجره تشكيل شده وقف بر مصارف اين مسجد است. 

 

باني آن يكي از درهاي حرم حضرت علي ( ع ) را به كرمانشاه آورد و در مسجد نصب كرد و به جاي آن دري از نقره وقف آستانه علوي نمود. اين درگاه امروزه در مدخل مسجد و بازار زرگرها قرار گرفته و به "بقايي شاه نجف" شهرت دارد که اين درگاه چوبي متعلق به دوره صفويه می باشد. 

 

مسجد نواب عالیه خانم کوچک کرمانشاه 

 

مسجد نواب عالیه خانم کوچک کرمانشاه که امروزه به نام مسجد نواب معروف است در خیابان قبلی برزه دماغ و خیابان کنونی براداران شهید اشک تلخ شهر کرمانشاه بنا شده است. نواب عالیه خانم کوچک فرزند فتحعلی شاه قاجار در سال 1222 هجری قمری در زمان حکومت شاهزاده محمد علی میرزای دولتشاه بر کرمانشاهان، مبادرت به احداث و سپس وقف این مسجد کرده است. 

 

حضرت آیت اله استاد بزرگ آقا سید مرتضی نجومی زمانیکه در قید حیات بودند در این مسجد امامت جماعت را بر عهده داشتند و در گذشته یکصد ساله کرمانشاه مرحوم آقا ابوالقاسم رئیس العما در مسجد مذکور اقامه نماز و موعظه می کرده است. 

 

ناصرالدین شاه در سفر کربلا و نجف که از کرمانشاه دیدار کرده، در کتاب سفرنامه اش نوشته است «مسجد نواب عالیه همشیره ی محمد علی میرزای مرحوم، زن زین العابدین خان پسر حسینقلی خان قاجار از مساجد معتبر شهر کرمانشاه است». 

 

مسجد جلیلی کرمانشاه  

 

مسجد آیت اله جلیلی از دیگر بناهای مذهبی استان که در مرکز این شهر واقع شده است. بنای اصلی این مسجد در حدود سال 1185 هجری شمسی در روزگار سلطنت کریم خان زند به وجود آمده و اولین مسجدی بوده که در کرمانشاه احداث شده است. 

 

بانی اصلی مسجد جلیلی کرمانشاه، شفیع خان زند بوده که این مسجد را برای اقامه نماز جماعت آیت اله آخوند ملاعبدالجلیل زنگنه کرکوتی (کرکوکی) ساخته و بعدا در سال 1295 هجری شمسی آیت اله آقا عبدالرحمن نواده آن مرحوم به تعمیر و توسعه مسجد اقدام کرده است.

 

تجدید بنای این مسجد به همت آیت اله حاج آقا عبدالجلیل جلیلی از محل ثلث مرحوم حاج سلطان مراد اشجاری و با مساعدت حاج حسن کرمانیان در اسفند 1353 هجری شمسی  پایان پذیرفت و به وضعیت کنونی درآمد. این مسجد در حال حاضر به صورت میدانی در آمده است که دور تادور آن را خیابان گرفته است. این مسجد دارای معماری اسلامی خاصی است و از آنجایی که در بخشی از مرکز شهر واقع شده، مناره های بلند آن از چند طرف قابل رویت است.  

 

مسجد جامع شافعی کرمانشاه 

 

مسجد شافعی ها یا شافعیان واقع در حاشیه میدان آیت اله طالقانی، علاف خانه و محله های اهل سنت یکی از مکان های مذهبی شهر کرمانشاه است که از دیرباز مورد توجه اهل تسنن قرار گرفته و از سال 1326 هجری شمسی تاکنون محل اقامه ی نماز عبادی سیاسی جمعه اهل تسنن کرمانشاه می باشد.

 

در سال 1325 مکان مسجد شافعیان در محلی که پیش تر زائر سرا بود توسط تعدادی از مردمان خیر و مومن به سرپرستی مرحوم حاج ملاسید حسین مسعودی خریداری و احداث ساختمان مسجد را می توان مرهون مساعدت های مادی و معنوی خیرینی چون خلیفه محمد صالح محمدی، حاج خلیفه سید علی نقشبندی، حاج جعفر شریفی، حاج احمد مدللی، میرزا حبیب بلندی، حاج علی محمد شیانی و جمع دیگری از مردم مسلمان کرمانشاه که در تامین هزینه های ساختمان مسجد در مدت زمان یک سال از هیچ کوششی دریغ نکرده و بعد از سپری شدن مدت زمان یکسال موفق به احداث مسجد جامع شافعیان در سال 1326 شمسی گردیدند.

 

این مسجد باشکوه از آن زمان تاکنون همواره در حال توسعه و زیباسازی بوده است که در حال حاضر مسجد شافعی ها با گلدسته های زیبا و بلندش بر رونق شهر کرمانشاه افزوده است. در احداث این بنا از معماری بسیار زیبا و اصیل اسلامی استفاده شده است که دارای روح خاصی معنوی می باشد.

 

مسجد کوچیکه شهر کرمانشاه 

 

مسجد کوچیکه کرمانشاه یا مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام یکی دیگر از بناهای مذهبی استان کرمانشاه است که در مرکز این شهر واقع شده، این مسجد در خیابان آیت اله جلیلی نرسیده به سبزه میدان کرمانشاه قرار دارد.

مسجد در سال 1296 هجری شمسی و به همت حاج ملاقاسم، احداث و در حدود سال 1328 هجری شمسی نیز مجددا تجدید بنا شده و دارای دو قسمت زنانه و مردانه است که دارای معماری ساده و زیبایی می باشد. تولیت این مسجد در زمان حیات حضرت آیت اله حاج شیخ محمدرضا کاظمی موموندی به انضمام دو مسجد دیگر شهر کرمانشاه که به عنوان مسجد ثلاث شناخته می شدند از جمله مسجد امام جعفر صادق علیه السلام واقع در شهرک جعفرآباد و مسجد سرکانی ها واقع در خیابان شهید صدر کرمانشاه به عهده ایشان بود.

 

مسجد وکیل الدوله کرمانشاه  

 

مسجد وکیل الدوله کرمانشاه که در مرکز شهر و در گذشته به نام مسجد ترک ها نامیده می شد و در زمان جنگ تحمیلی به نام پایگاه صلواتی و در حال حاضر مسجد المهدی نامیده می شود. این مسجد به همت وکیل الدوله در رمضان 1287 هجری قمری ساخته شده که در طول سالهای متمادی نیز مورد بازسازی ها و مرمت هایی قرار گرفته است. 

 

ساختمان مسجد وکیل الدوله در گذشته یکصد ساله شهر کرمانشاه در امتداد بازار سرپوشیده کرمانشاه، بازار علاف خانه، درطویله و گاوکش ها قرار داشته و بعد از تخریب بخشی از بازار و احداث خیابان های شهید مطهری غربی و شرقی کنونی در کنار ساختمان مهدیه در فاصله اندکی از خیابان اصلی قرار گرفته است. به واسطه اینکه در گذشته مردم ترک آذری در مسجد وکیل الدوله در ایام سوگواری سالار شهیدان علیه السلام مبادرت به اجرای مراسم روضه خوانی و سینه زنی و زنجیرزنی می کردند، مسجد وکیل الدوله به مسجد ترک ها معروف گردید.

 

مسجد جامع پاوه

 

مسجد جامع پاوه یکی از مساجد قدیمی استان است که در خيابان امام محمد شافعي در شمال شهر پاوه واقع شده است. اين بنا ظاهراً بر روي بقايايي از آتشكده دوره ساساني پي ريزي شده است.  

 

اين مسجد فاقد صحن بوده و از يك شبستان مستطيل شكل تشكيل شده که اين شبستان به ابعاد 15در20 متر است كه در داخل آن 15 ستون چوبي قرار دارد كه ارتفاع هر يك از ستون ها 30 متر مي باشد.

در سال هاي اخير در محراب مسجد تعميراتي انجام شده و شكل اصلي آن تغيير كرده، همچنین اين مسجد داراي يك مناره مي باشد.

 

مردم محل بناي اين مسجد را به صدر اسلام نسبت مي دهند و بر اين باورند كه در روزگار خليفه دوم به دستور فرزندش عبدالله بن عمر بنا شده است. در سال هاي اخير اين مسجد توسعه پيدا كرده و ساختمان جديدي با استفاده از شيوه و سبك مسجد النبي در مدينه منوره در كنار آن ساخته شده است. 

 

مسجد عبداله بن عمر 

 

مسجد عبداله بن عمر يكي از مساجد صدر اسلام است كه در روستاي شالان از توابع ريجاب واقع شده که شالوده اين بنا بر روي بنايي قبل از اسلام ساخته شده است. 

 

محراب این مسجد برخلاف ساير مساجد اسلامي از ديوار جنوبي بيرون نيامده بلكه به وسيله گچبري به ديوار مسجد اضافه شده است. منبر مسجد پشت به محراب ساخته شده و مصالح آن از سنگ و گچ مي باشد، اين منبر داراي پنج پله است.منار مسجد مدت ها بعد از ايجاد بنا، در قسمت جنوب غربي پشت بام ساخته شده است که راه ورودي به مناره هم از پشت بام مسجد می باشد.

اين منار داراي 21 پله مثلثي شكل است که در بالاي آن نيز گنبدي مخروطي قرار دارد. مدخل مناره داراي تاق گهواره اي شكل بوده و نماي خارجي آن در قسمت فوقاني با چوب و گچ تزئين شده است.

 

این مسجد تاریخی که در ارتفاع بالایی از دره ریجاب در روستای شالان قرار دارد، دارای محیطی بسیار آرام و دل نشین است به گونه ای که بسیاری از مردم منطقه به منظور احترام خاصی که برای این مسجد قائلند و همین طور برای زدودن خستگی کار روزمره در روزهای مختلفی از هفته به سوی این مسجد می روند.

 

مسجد جامع پشت قلعه ی کنگاور 

 

در محله پشت قلعه ی کنگاور ساختمان مسجدی به نام مسجد جامع وجود داشته که بنای اصلی آن بر اثر زلزله سال 1336 به کلی از بین رفته و به جای آن بنای جدیدی احداث شده، که مسجد جامع امروز (دهه یک هزار و سیصد و پنجاه) کنگاور نامیده می شود.

 

ساختمان مذکور بنایی مستطیل شکل بوده که با اجازه مرحوم آیت اله العظمی بروجردی (ره) ساخته شده و دارای سنگ بنا بوده که تذکری در این سنگ بنا به ورود کنندگان به مسجد داده شده که به این شرح است: « تذکر لازم بر واردین تمام ایوان و دو زاویه ی طرفین جزء مسجد است، رعایت احکام مسجد لازم است. الاحقر خادم اهل العلم محمد باقر العراقی 14 شعبان المعظم 1378» شبستان قدیمی این مسجد از شبستان بنای جدید، کوچک تر و مستطیل شکل به درازای 12 و پهنای 8 متر بوده که بعد از تجدید ساختمان به درازای ان اضافه شده است.

هیجده فیل پای چهارگوش به ابعاد 100 در 100 سانتی متر در سه ردیف شش عددی در میان شبستان قدیمی بوده است که بر روی فیل پاهای غربی شبستان مسجد زنانه را تشکیل می داده است، این مسجد به وسیله پنجره های چوبین مشبک پرکار از مسجد مردانه جدا می شود. سطح مسجد زنانه 125 سانتی متر از سطح مسجد مردانه بلندتر بوده و در ورودی به مسجد مردانه در دو طرف ضلع غربی قرار داشته است.

 

 مسجد امام حسین(ع)  سنقر و کلیایی در محله پیره 


سوند واقع شده و دلیل نام گذاری محله این است که در آن زمان بیشتر بزرگان سادات در این محله ساکن بودند (پیره سوند: بزرگان سادات).بر اساس نوشته ای از مرحوم احمد یُمنی دولتشاهی معروف به( یُمن الدوله ) حاکم سنقر بنای اولیه مسجد امام حسین (ع)پیره سوند توسط فردی بنام کربلایی غلامعلی گذاشته شده که به طور مسلم در اواخر دوره صفویه یا اوایل دوره افشاریه این کار انجام پذیرفته است .

 

در سال ۱۳۰۷ شمسی مرحوم حاج سید علی اوسط به عنوان مسجد جامع اقدام به بازسازی آن می نماید پس از وقوع زلزله سال ۱۳۳۶ مسجد تخریب می شود ودوباره به وسیله مرحوم حاج نصرالله شاکری و مدیریت حاج آقا صالحی عالم محله تجدید بنا شده است  و در سال ۱۳۹۱ بنا به تصمیم هیئت امنا و با همفکری بزرگان محله مجدد مسجد تخریب و با الحاق دو باب ساختمان مسکونی جوار مسجد این مکان مقدس به شکل امروزی احداث می شود.

کد خبر 967053

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha