به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز شنبه ۸ شهریور ماه شبستان به شرح زیر است:
وزن صادرات کالاهای غیرنفتی به ۲۱.۹ میلیون تن افزایش یافت
وزن صادرات در سال ۱۳۵۷ و ابتدای انقلاب ۳.۸ میلیون تن بود که در سال ۱۳۹۲ و در ابتدای دولت یازدهم به ۹۳.۹ میلیون تن افزایش یافت.
همچنین وزن صادرات در سه ماهه اول سال ۱۳۹۲ حدود ۱۹.۶ میلیون تن بودهکه در سه ماهه اول امسال این رقم ۲۱.۹ میلیون تن رسیده است.
ارزش صادرات نیز در سال ۱۳۵۷ و در ابتدای انقلاب نیم میلیارد دلار بود که در سال ۱۳۹۲ و در ابتدای دولت یازدهم به ۴۱.۸ میلیارد دلار رسید. در سه ماهه اول ۱۳۹۲ بیشترین ارزش صادرات غیرنفتی به تفکیک بخش مربوط به صنعت بوده است و معدن و کشاورزی در ردههای بعدی بودند.
کاهش بخش معدن از صادرات غیرنفتی با هدف جلوگیری از خام فروشی مواد با ارزش معدنی هم در دستور کار دولت تدبیر و امید قرار گرفت که در سه ماهه اول امسال ارزش صادرات غیرنفتی در بخش معدن از صنعت و کشاورزی کمتر شد.
تکمیل طرحهای نیمهتمام در اولویت کاری وزارت صنعت قرار گرفت
علیرضا هادی افزود: در گام نخست، از میان سه هزارو ۹۰۰ طرح نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد، پروژههایی که بیش از ۶ ماه از تاریخ توقف آنها گذشته را شناسایی و تاکنون راهکار حل مشکل ۲۸۵ بنگاه که فعالیت اجرایی آنها به طور کامل متوقف است، احصا شده است.
وی افزود: اهم مشکلات شناسایی شده، شامل مشکلات مدیریتی، مشکلات مالی، تأمین مواد اولیه و مشکلات زیرساختی نظیر کاربری زمین، اخذ موافقت زیست محیطی و تأمین آب، برق و گاز است که برخی طرحها با بیش از یک مشکل مواجهاند.
به گفته این مقام مسوول، در بین این طرحها، ۱۴۰ مورد مشکلات مدیریتی، ۱۲۰ مورد مشکلات مالی، ۸۰ مورد تأمین مواد اولیه و ۱۱۵ مورد با مشکلات زیرساختی شناسایی شده است.
مدیرکل دفتر امور طرحهای وزارت صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: حدود ۴۰۰ بنگاه با پیشرفت کند در حال اجرا هستند و عمدتاً مسائل مالی آنها در ستاد تسهیل در دست پیگیری است.
هادی ادامه داد: در این راستا کار گروهی در دفتر امور طرحها جهت پایش مستمر و رفع مشکل این پروژهها تشکیل شده تا شاهد راهاندازی هرچه سریعتر اینگونه واحدها باشیم.
پروانههای ساختمانی از این پس تخصصی صادر میشوند
محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی در نخستین جلسه از دوره هفتم شورای تدوین مقررات ملی ساختمان که در ساختمان شهید دادمان این وزارتخانه برگزار شد، اظهار کرد: به لحاظ تغییراتی که در حوزه اقتصادی کشور ایجاد شده و به تبع آن تاثیراتی که در همه حوزه ها از جمله خدمات و صنعت ساختمان و مسکن گذاشته است، ناگزیر هستیم که به موضوع انرژی و اقتصاد، توجه دقیق تری داشته باشیم و بر اساس اقتصاد بدون نفت، برنامه ریزی کنیم.
وی با تاکید بر ضرورت افزایش کیفیت در ساخت و سازها، یادآور شد: بعد از انقلاب به لحاظ رشد شهرنشینی، و افزایش جمعیت، کمتر به کیفیت در حوزه ساخت و ساز توجه شد و تنها کمیت مدنظر قرار گرفت.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: گرههای کوری که امروز در موضوعات مختلف شهری از جمله موضوعات ترافیکی و زیست محیطی وجود دارد به این دلیل است که یک جانبه به موضوع توجه شده است.
محمودزاده موضوع پرداختن به بستر ایجاد کیفیت در اجرای پروژه ها را سومین نکته حائز اهمیت دانست و افزود: در ترکیب جدید تدوین ویرایش مقررات ملی و کنترل ساختمان، با ابلاغی که از سوی وزیر راه و شهرسازی اخذ شد، موضوعات شهرسازی و حمل و نقل را به تدوین مقررات ملی و کنترل ساختمان افزودیم.
نرخ سکه روی پله ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان ایستاد
امروز (۸ شهریور ۹۹) هر قطعه سکه تمام بهار آزادی با قیمت ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، نیم سکه ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، ربع سکه۳ میلیون تومان و سکه گرمی یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است.همچنین قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی به یک هزار و ۹۶۵ دلار و ۵۳ سنت رسید و هر گرم طلای ۱۸ عیار به مبلغ یک میلیون و ۶۳ هزار تومان است .
گفتنی است به دلیل ایام سوگواری تاسوعا و عاشورا بازار طلا و سکه تعطیل است و خرید و فروشی انجام نمی شود.
محصول | نرخ (تومان) |
سکه تمام بهار آزادی طرح جدید | ۱۰.۸۰۰.۰۰۰ |
سکه تمام طرح قدیم | ۱۰.۵۰۰.۰۰۰ |
نیم سکه بهار آزادی | ۵.۴۰۰.۰۰۰ |
ربع سکه بهار آزادی | ۳.۰۰۰.۰۰۰ |
سکه گرمی | ۱.۷۰۰.۰۰۰ |
اونس جهانی | یک هزار و ۹۶۵ دلار و ۵۳ سنت |
طلای ۱۸ عیار | ۱.۰۶۳.۰۰۰ |
آغاز توزیع اقلام کالایی مورد نیاز هیئت های سراسر کشور
محمد رضا کلامی سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بخشنامه مرتبط جهت تامین اقلام کالایی مورد نیاز هیأت های سراسر کشور به شرکتهای های بازرگانی دولتی و پشتیبانی امور دام و سازمان های صمت استان ها ابلاغ شده است.
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: هماهنگی های لازم با ادارات کل غله و شرکت های پشتیبانی دام استان ها و همچنین سازمان های صمت صورت گرفته تا اقلام مورد نیاز هیئتها تامین و توزیع شود.
دبیر ستاد تنظیم بازار کشور تاکید کرد: تامین سهمیه اقلام مورد نیاز هیات های مذهبی بر اساس سامانه بیرق و حوالههای صادر شده از سوی سازمان تبلیغات اسلامی، کمیته امداد و...، است.
وی با تاکید بر اینکه هدف از اجرای این طرح کمک به نیازمندان است، گفت: تخصیص این اقلام پس از عاشورای حسینی نیز ادامه خواهد داشت./
نظر شما