به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز جمعه ۷ شهریور ماه شبستان به شرح زیر است:
صدور ۷۱۶ جواز تاسیس و ۲ پروانه بهرهبرداری در حوزه رمز ارز
علیرضا هادی، مدیرکل دفتر امور طرحهای این وزارتخانه گفت: در راستای اجرای تصویبنامه مورخ ۱۵ مرداد هیأت وزیران به منظور تعیین تکلیف وضعیت دستگاههای استخراج رمز ارز موجود در کشور، از تاریخ ۲۷ مرداد ماه ثبت مشخصات هویتی و نیز تعداد، نوع و مدل دستگاههای موجود استخراج رمز ارز در سامانه بهینیاب به صورت خوداظهاری آغاز شده است و این امر از طریق لینک ایجادشده در صفحه اصلی سامانه بهینیاب، در دسترس متقاضیان قرار دارد.
مدیرکل دفتر امور طرحهای وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: فرصت این خوداظهاری بر اساس مصوبه هیأت وزیران یک ماه تعیین شده و توصیه میشود متقاضیان، ثبت درخواست خود را تا روزهای پایانی این مهلت به تأخیر نیندازند. البته تاکنون ۳۱۴ درخواست خوداظهاری در سامانه ثبت شده که از این تعداد ۲۲۰ درخواست ثبت نهایی شده است.
هادی با اشاره به تعیین حقوق و عوارض دولتی دستگاههای اظهار شده بر اساس اعلام گمرک افزود: موضوع استاندارد مصرف دستگاهها توسط سازمان ملی استاندارد نیز در حال نهایی شدن است و به زودی به وزارت صمت ابلاغ خواهد شد.
پس از گذشت پیک مصرف برق از مرز ۵۰ هزار مگاوات در روز هفدهم خردادماه امسال، دیگر مصرف برق به زیر ۵۰ هزار مگاوات بازنگشت تا اینکه در روز ۱۷ مرداد ماه، پیک روزانه مصرف برق به زیر ۵۰ هزار مگاوات بازگشت.
این بازگشت پیک روزانه مصرف برق به زیر ۵۰ هزار مگاوات تنها برای یکروز باقی ماند و دوباره از روز ۱۸ مردادماه شاهد اوج گرفتن پیک مصرف برق و عبور از مرز ۵۰ هزار مگاواتی در کشور بودیم تا اینکه روز گذشته (۶ شهریورماه) با کاهش محسوس دمای هوا، پیک روزانه و شبانه مصرف برق به زیر ۵۰ هزار مگاوات بازگشت.
بر اساس آمار رسمی شرکت مدیریت شبکه برق ایران، روز گذشته پیک روزانه مصرف برق به ۴۹ هزار و ۵۸۸ مگاوات و پیک شبانه مصرف برق به ۴۹ هزار و ۸۱۵ مگاوات رسید.
گزارش تسهیلات اعطایی بانک رفاه در چهار ماهه نخست سال ۹۹ اعلام شد
گزارش تسهیلات اعطایی بانک رفاه در چهار ماهه نخست سال جاری در بخش های مختلف اقتصادی، بنگاههای کوچک و متوسط، ضمانتنامه های صادره ریالی، قرض الحسنه اعطایی ازدواج و تهیه جهیزیه و ... ارایه شد. این بانک در سال های ۹۷، ۹۸ و چهار ماهه ابتدای سال ۹۹، بالغ بر ۲۲.۹۴۲ میلیارد ریال تسهیلات از محل منابع بانک به بنگاه های کوچک و متوسط پرداخت کرده است.
همچنین بانک رفاه در چهار ماهه نخست سال جاری، در بخش های آب و کشاورزی، صنعت و معدن، مسکن و ساختمان، بازرگانی، خدمات و متفرقه بیش از ۱۵۹.۶۷۵ میلیارد ریال تسهیلات اعطا کرده است.
این بانک در سال ۹۸ و چهار ماهه ابتدای سال ۹۹، تعداد ۱۳.۱۳۷ فقره تسهیلات قرض الحسنه مشاغل خانگی، اشتغال زایی و کارفرمایان طرح های مدد جویی به مبلغ بیش از ۳.۰۹۹ میلیارد ریال به معرفی شدگان کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت کرده است.
بانک رفاه همچنین در مقطع چهار ماهه نخست سال جاری، مبلغ ۸۰۱.۹۵۰ میلیون ریال تسهیلات از محل منابع قراردادهای سپرده گذاری صندوق توسعه ملی اعطا کرده است. بر اساس این گزارش، بانک رفاه در چهار ماهه ابتدای سال ۹۹، بالغ بر ۲۴.۳۵۶ میلیارد ریال انواع ضمانتنامههای ریالی به تعداد ۴۲.۸۶۵ فقره صادر کرده است.
شناسایی و پیگیری قضایی سایتهای جعلی پرداخت مالیات
اسلامی بیان کرد: اخیرا برخی افراد و وب سایت ها با هدف فیشینگ و کلاهبرداری از مشتریان وب سایت های معتبر داخلی همچون دیوار، شیپور و غیره، پس از ثبت آگهی و پرداخت هزینه جهت ارتقای نوع نمایش آگهی به منظور تسریع در فروش، با دستیابی به تلفن انتشار دهنده آگهی و ارسال پیامکی به همراه لوگو و نام وب سایت به وی، اعلام می دارند که در صورت عدم پرداخت مبلغی تحت عنوان مالیات، آگهی ثبت شده از روی وب سایت مذکور حذف خواهد گردید.
وی اضافه کرد: همچنین در برخی موارد، این وب سایت های جعلی، با عناوینی همچون پرداخت مالیات، افراد را به سایت های مختلف با هدف کلاهبرداری هدایت نموده و پس از به دست آوردن اطلاعات حساب آنها، مبلغی را تحت عنوان مالیات از حساب افراد کسر می نمایند.
مدیرکل دفتر مرکزی حراست سازمان امور مالیاتی کشور، تاکید کرد: با توجه به ضرورت جلوگیری و مقابله با اقدامات متقلبانه که با سوء استفاده از نام نظام مالیاتی صورت می گیرد، پیگیری قضایی این جرایم در دستور کار قرار گرفته است.
تدوین لایحه جدید برای قانون جامع آب
رضا اردکانیان به مناسبت هفته دولت با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری 5شنبه شب شبکه دو سیما گزارشی از آخرین وضع صنعت آب ، برق و فاضلاب ارائه کرد.
وزیر نیرو افزود:۴۰ سال از عمر قانون جامع مدیریت منابع آب میگذرد و در شرایط کنونی با افزایش جمعیت، توسعه شهرنشینی، توسعه صنعت، افزایش مصرف آب و تغییر اقلیم باید فکر جدیدی مبتنی با این شرایط شود.
وی گفت: به همین علت در دولت با مشارکت سازمانهای داخلی و پژوهشگران درصدد تدوین لایحه جدیدی برای قانون جامع آب هستیم.
وزیر نیرو افزود: نه تنها کشور ما و منطقه که دارای شرایط خشک و نیمه خشک هستند نقاط پر آب دنیا هم برنامه ریزی آب و مدیریت منابع آب آنها باید مبتنی بر یک طرح جامع باشد.
وی با اشاره به اصلاح ساختار مدیریت آب کشور گفت: بخشی از این اصلاح ساختار، یکپارچه سازی شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی در استانها بود که به اجرای آن سرعت داده شد و در ستاد آب کشور هم در صدد چابک سازی مبتنی بر مدیریت حوزه آبریز هستیم تا یک ریل گذاری مناسب تری برای مدیریت آب کشور در سالهای پیشرو باشد.
وزیر نیرو با بیان اینکه امسال بعد از ۴۰ سال دارای یک طرح آمایش سرزمین مصوب خواهیم بود افزود: این طرح بسیار کار ضروری و خوبی است و این وعده عملی خواهد شد و برنامه سازگاری با کم آبی هر استان را بر اساس مصوبه دولت در دستور کار داریم.
وی گفت: در حال حاضر حدود ۱۰ استان کشور برنامههای سازگاری با کم آبی آنها تصویب شده و در این استانها وضع منابع آب، معین و مورد توافق دستگاههای وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت صمت، وزارت کشور و صنوف مرتبط با بهره برداری از آب است./
نظر شما