به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محمدجواد فدایی چهارشنبه (5 شهریور) در نشست خبری به مناسبت هفته دولت ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله حسین (ع) و گرامیداشت هفته دولت گفت: امیدواریم که منش و شخصیت و روش شهیدان رجایی و باهنر بتواند الگویی برای فعالیت های همه کارکنان دولت جمهوری اسلامی باشد.
استاندار کرمان در خصوص عملکرد دولت در یکسال گذشته در استان کرمان، بیان کرد: طبق معمول در هفته دولت طرح هایی داریم که با اعتبارات دولتی به اتمام و به بهره برداری رسیده و می تواند مورد استفاده مردم قرار بگیرد و همچنین طرح هایی که با اعتبارات و سرمایه گذاری های بخش خصوصی به بهره برداری می رسد.
وی با بیان اینکه امسال در هفته دولت به لحاظ تعداد 377 پروژه با اعتباری بالغ بر هزار و 594 میلیارد تومان افتتاح و بهره برداری می شود؛ ادامه داد: سال گذشته در هفته دولت اعتباری که برای پروژه هایی که به بهره برداری رسیده هزینه شده، 531 میلیارد تومان بود که امسال میزان سرمایه گذاری پروژه های قابل افتتاح حدوداً 3 برابر شده که نشان می دهد در یکسال گذشته فعالیت خوبی صورت گرفته است.
فدایی اظهار داشت: بعضی از دستگاه های اجرایی اعتبارات بیشتری را هزینه کردند؛ یکی از دستگاه هایی که پروژه های خوبی در یکسال گذشته در سطح استان و به خصوص در جنوب اجرا کرده، شرکت برق منطقه ای است که یک پست در جیرفت با اعتباری بالغ بر 177 میلیارد تومان و یک پست در کهنوج با اعتباری بالغ بر 134 میلیارد تومان افتتاح کرده و با استفاده از این پست ها افت نوسانات و افت فشاری که در جنوب داشتیم، تا حد زیادی حل می شود.
وی گفت: در یک سال گذشته، در بخش مسکن یکی از کارهای خوبی که انجام شده این است 6 هزار و 500 واحد مسکونی روستایی و شهری در استان کرمان به بهره برداری رسیده است که از این تعداد 5 هزار واحد تعهد واحد بنیاد مسکن برای مسکن محرومین بوده که هزار واحد آن هنوز باقی مانده است؛ 318 میلیارد تومان سرمایه گذاری بخشی از این واحدهای مسکونی بوده که 250 میلیارد تومان آن از محل تسهیلات ارزان قیمت بوده که به مردم داده شده است.
استاندار کرمان خاطر نشان کرد: یکی از پروژه های دیگری که بخشی از آن به بهره برداری رسیده و بخشی دیگر در حال اجرا است، رفع مشکل فرسودگی ریل های راه آهن کرمان_تهران در منطقه سیریز است که از سال گذشته مرمت آن آغاز و 30 میلیارد تومان تاکنون هزینه شده و 8 کیلومتر آن در هفته دولت به بهره برداری خواهد رسید و بخش دیگر آن هم در دست اجرا است.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از پروژه های مهمی که در استان کرمان روی آن وقت گذاشتیم، تجهیز شهرها و مسیرها به دوربین ها و سامانه پایش تصویری است که این سامانه هم برای ترافیک و هم برای امنیت نیازمند هستیم، بیان کرد: سال گذشته در شهر کرمان 25 دوربین فعال داشتیم که تا پایان سال گذشته این تعداد به 470 مورد رسید و برنامه ما این است که این تعداد را به 900 دوربین برسانیم که اگر چنین شود به این معنی است که شهر در پوشش تصویری است و اگر سرقتی صورت بگیرد قابل کشف است و همچنین در پایش تصویری جاده ها که اگر بتوانیم دوربین های پلاک خوان داشته باشیم، می تواند بسیاری از تخلفات رانندگی را کاهش می دهد که چند سامانه به بهره برداری می رسد.
فدایی بیان کرد: هر سال به مناسبت هفته دولت تعدادی پروژه جدید را شروع می کنیم که امسال 90 پروژه جدید با سرمایه گذاری 941 میلیارد تومان سرمایه گذاری در سطح استان شروع شده که از نظر سرمایه گذاری نسبت به سال گذشته حدود 3 برابر شده است.
استاندار ادامه داد: نکته مهم این است که بخش عمده اعتبارات پروژه های جدید، ملی است و توانستیم از اعتبارات ملی جذب استان کنیم که نسبت به سال گذشته که 9 پروژه با 12 میلیارد تومان اعتبار بود امسال به 79 پروژه با 803 میلیارد تومان اعتبار رسیده که توانستیم اعتبار خوب و قابل توجهی را از سهم ملی بگیریم.
وی اظهار داشت: پست برق در منوجان، خط نودژ_منوجان، گازرسانی به روستاهای دهبکری و ابارق، گازرسانی به صنایع شمال و جنوب استان و اجرای تقاطع غیرهمسطح در محدوده باغ شاهزاده ماهان و ... از پروژه های جدیدی است که عملیات آن ها در هفته دولت امسال شروع خواهد شد.
فدایی در ادامه با اشاره به اینکه پروژه هایی در بخش غیردولتی به بهره برداری رسیده که هم به لحاظ تعداد، میزان سرمایه گذاری و میزان اشتغال قابل توجه است، گفت: سرمایه گذاری بخش خصوصی و دولتی نزدیک به 8 هزار میلیارد تومان است که بین بخش های مختلف توزیع می شود؛ در بخش صنعت و معدن 7 هزار و 622 میلیارد تومان با اشتغال مستقیم 3 هزار و 555 نفر، بخش کشاورزی 150 میلیارد تومان با اشتغال 944 نفر، بخش گردشگری و خدمات 23 میلیارد تومان با اشتغال 96 نفر و بخش تولید انرژی 149 میلیارد تومان و اشتغال 75 نفر است.
وی با اشاره به اینکه ما در بخش گردشگری خیلی عقب هستیم، گفت: 23 میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش گردشگری برای استانی مانند کرمان با آن همه جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی خیلی کم است و واقعاً باید سرمایه گذاران در این حوزه ورود پیدا کنند و سرمایه گذاری کنند.
استاندار ادامه داد: برای هر شغلی که در صنعت و معدن ایجاد می شود، باید 2 میلیارد تومان سرمایه گذاری کنیم در حالی که این عدد برای ایجاد شغل در گردشگری 200 میلیون تومان است.
وی اظهار داشت: تاکنون تمرکز ما بر بخش های معدنی استان بوده و بخش ها و شهرستان های معدنی از جمله سیرجان، رفسنجان، شهربابک و کرمان است؛ یکی از پروژه هایی که امسال افتتاح می کنیم، پروژه مس کاتد 50 هزار تنی شرکت میدکو در شهربابک است
فدایی خاطر نشان کرد: تلاش ما این بوده که شرکت های معدنی منافع خود را از سایر نقاط استان هزینه و سرمایه گذاری کنند؛ یعنی توسعه متوازن که دنبال آن هستیم این است و شروع هم شده، مثلاً اکتشافات یک معدن در عنبرآباد را شرکت مس سرچشمه انجام می دهد که با این فعالیت ها و بهره برداری از معادن در جنوب، ظرف یک تا دو سال آینده جنوب استان نیز به یکی از قطب های معدنی تبدیل خواهد شد و از حالت کشاورزی صفر خارج می شود.
وی با اشاره به اینکه در اکتشافات نیز عقب هستیم، افزود: اخیراً یک فشار جدی روی بحث توسعه اکتشافات گذاشتیم البته پروژه هایی در همین راستا در جنوب به بهره برداری رسیده که یکی از آن پروژه ها، تولید کنستانتره کرومیت در شهرستان منوجان بود که دو جوان رفسنجانی با هزینه خود در آن منطقه، سرمایه گذاری کردند و دیروز افتتاح شد و نشان می دهد بخش معدن هم در جنوب فعال می شود و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و همچنین تولید کاتد مس هم در جنوب استان، آماده بهره برداری است.
فدایی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم بحث های بانکی است؛ بانک ها یکسری مأموریت ها و قوانین و مقررات دارند و آنچه که ما دنبال آن هستیم این است که منابع و مصارف بانکی در استان افزایش پیدا کند و نسبت مصارف به منابع افزایش یابد؛ علت اینکه بانک ها از اعطای تسهیلات خودداری می کند، عنوان می شود که بخش عمده ای از منابع متعلق به مردم و پول مردم دست ما است و باید در جایی اعطا شود که مطمئن باشیم این پول بر می گردد لذا نسبت مصارف به منابع بانکی مهم است.
وی گفت: در سال 96، منابع بانکی استان 23 هزار میلیارد تومان و مصارف 15 هزار میلیارد تومان بوده و در پایان تیرماه امسال منابع بانکی استان 46 هزار میلیارد تومان (یعنی2 برابر) و مصارف به 39 هزار میلیارد تومان رسیده که بیش از 2 برابر شده است.
استاندار کرمان بیان کرد: بخشی از افزایش منابع بانکی استان، مربوط به انتقال حساب شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی به داخل استان است اما همچنان معتقدیم که باید سعی کنیم بقیه منابع نیز به استان منتقل شود.
وی بیان کرد: یکی از موضوعاتی که همه دولت ها و مدیران با آن برخورد دارند، پروژه های نیمه تمام و مشکلات مانده از قبل است که مهم است با پروژه های نیمه تمام و مانده از قبل چطور برخورد کنیم؟ و همچنین مشکلات مردم و به ویژه تخلفاتی که پیش آمده و الان به ما مراجعه می کنند زیرا این ها وقت گیر است و محدویت ها وجود دارد.
فدایی در ادامه افزود: در یک زمانی فرماندار وقت در یک شهرستان، یک شهرک را که نه سند داشته، نه در محدوده شهر بوده و نه کاربری داشته، برای ساخت و ساز به شهرداری داده و تعدادی در آنجا ساخت و ساز انجام شده اما الان که مردم آن شهرک آب و برق می خواهند، سند و پروانه برای آن ها صادر نمی شود و برای حل این مسئله وزیر را آوردم و با دو تا 3 معاون وزیر جلسه گذاشتیم اما هنوز حل نشده؛ این شرایط کاری نه برای دولت فعلی بلکه برای همه به این صورت بوده که هر کسی به گونه ای با مسائل برخورد کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از تعاملات با دستگاه قضایی و اجرایی در مبارزه با فساد به ویژه در بخش اداری و حاشیه نشینی چیست؟ اظهار داشت: فکر می کنم بهترین تعاملات و همکاری را با دستگاه قضایی داریم و ارتباط خوب و نزدیکی وجود دارد اما دستگاه قضایی باید یکسری تحقیقات و پژوهش ها برای رسیدن به نتیجه مطلوب انجام دهد.
استاندار کرمان بیان کرد: به طور مثال در شکایات مردم از دستگاه های اجرایی، مهم اینکه وقتی رسیدگی می شود حکم به نفع چه کسی صادر می شود؟ اگر احکام صادره به نفع دستگاه های دولتی نباشد و به نفع مردم باشد که معلوم می شود دستگاه بد عمل کرده و بالعکس؛ این موضوعی است که باید رسیدگی کنیم.
وی ادامه داد: تکلیف فساد به ویژه در بخش اداری مشخص است؛ هر مدیر و کارمندی در هر دستگاهی که برخلاف مقررات عمل کند و کشف بشود، رسیدگی و برخورد می شود لذا توصیه ما هم به مدیران و کارکنان این است که دقت داشته باشند زیرا بعضاً تخلفاتی صورت می گیرد که به لحاظ قصد سوء استفاده نبوده اما ظاهرش تخلف قانونی است؛ به طور مثال خیری قصد کمک به دستگاهی داشته و پول را به دلایلی به حساب مدیر واریز و نحوه خرج آن را در اختیار مدیر قرار داده که متأسفانه مدیر توجه نکرده و نمی دانسته این فرآیند یک اختلاس به حساب می آید و برای اداره مربوطه خرج کرده اما به عنوان تخلف حساب شده بنابراین مدیران باید توجه کنند و از این اشتباهات نکنند و با مشاور حقوقی خود مشورت کنند.
فدایی بیان کرد: حاشیه نشینی فقط مختص کرمان نیست بلکه همه جا وجود دارد و کارهایی در این خصوص شده است؛ در سال 77 و 78 جلسات مفصلی راجع به حاشیه نشینی داشتیم و همیشه برخورد شده و الان نیز 5 جلسه جدی در شورای تأمین داشتیم و 7 تصمیم خوب و جدی در پیشگیری و جلوگیری از حاشیه نشینی گرفتیم و یک مشاور هم در ساماندهی وضع موجود گرفته شده که برای ساماندهی چه کارهایی باید کرد و با جدیت پیگیر این موضوع هستیم.
وی با بیان اینکه ریشه حاشیه نشینی بیکاری و درآمد پایین است، اظهار داشت: در یک تا دو سال گذشته 500 میلیارد تومان اعتبارات عشایری و روستایی برای این موضوع داشتیم، برای اینکه در روستاها شغل ایجاد کنیم و مردم در روستاها شغل داشته باشند و به حاشیه شهرها مهاجرت نکنند؛ تا زمانی که شغل در روستاها را حفظ نکنیم حاشیه نشینی حل نمی شود لذا تخصیص اعتبارات به روستاییان باید توسعه و ادامه پیدا کند تا روستایی ها مهاجرت نکنند و معضل حاشیه نشینی پیش نیاید.
استاندار کرمان در ادامه با بیان اینکه رودخانه شور برای شهر جیرفت یک تهدید جدی است، گفت: میزان اعتبارات ساماندهی رودخانه ها در کل کشور 250 میلیارد تومان بوده اما سهم استان ناچیز است و باید از طریق تهاتر این موضوع انجام شود و به جد پیگیر هستیم.
وی در خصوص راه آهن جیرفت_بم گفت: تکمیل این پروژه نیاز به اعتبار دارد و با این اعتباراتی که دولت به آن اختصاص می دهد، به این زودی ها به بهره برداری نخواهد رسید اما می توان از طریق مشارکت بخش خصوصی این پروژه را پیش برد لذا باید دنبال و پیگیری کنیم.
فدایی در خصوص توسعه فولاد و تهدید محیط زیست، اظهار داشت: ما وارث تصمیماتی هستیم که نمی دانیم درباره آن چکار کنیم؛ به طور مثال پروژه انتقال آب به کرمان، وزارت نیرو متولی این پروژه است و باید از کار خود دفاع کند پس باید بحث، کارشناسانه پیش برود و از معاون وزیر نیرو درخواست دفاع از این پروژه را کردیم و ایشان نیز از آمادگی وزارت نیرو برای دفاع از این پروژه خبر دادند؛ ما راجع به خط انتقال آب دو سال وقت صرف کردیم و به طور قاطع می گوییم اگر بخواهیم جلسات و مذاکرات را بنویسم، یک کتاب مفصل قابل انتشار می شود اما این پروژه 2 سال تعطیل است.
وی عملکرد معین های اقتصادی اشاره کرد و گفت: معین های اقتصادی طبق برنامه سه ساله پیش می روند و حتی بعضی از آن ها بیشتر از برنامه خود در منطقه پیش می روند و کار می کنند.
استاندار کرمان در خصوص تأمین آب جیرفت و عنبر آباد، بیان کرد: آب آشامیدنی شهرهای جیرفت و عنبرآباد باید از سد جیرفت تأمین شود که متأسفانه مجوز کمیسیون ماده 23 را ندارد لذا بودجه ای برای آن تخصیص نیافته است؛ امسال با پیگیری های صورت گرفته، قرار شد 30 میلیارد تومان اعتبار بدهند تا پروژه شروع شود و خوشبختانه از مواردی بود که زود تحقق پیدا کرد که این اعتبار به حساب شرکت آب منطقه ای واریز شد و کماکان پیگیر هستیم که امسال این پروژه در پیوست قانون بودجه قرار گیرد.
وی در خصوص کسب و کارهای جدید بیان کرد: در یکسال گذشته این موضوع را خیلی پیگیری و دنبال کردیم و شاخص این فعالیت ها کارخانه نوآوری تهران(شرکت هم آوا) است مدیر اصلی آن شرکت کرمانی است و کار اصلی کسب و کارهای نو را انجام می دهد و مورد استقبال قرار گرفته است؛ بیش از یک سال گذشته از آن شرکت بازدید کردیم و آنجا قول دادند که مشابه آن را در کرمان داشته باشیم و طرح تهیه شد و این کارخانه سازی را با سالن 18 هزار متر با مشخصات عالی و مناسب این کار و 22 سال نیز بلا استفاده افتاده است را گفتیم که در اختیار می گذاریم اما اکنون خودمان کار را پیش می بریم و منتظر بیزینس پلن هستیم که اگر تأیید شود ظرف 2 ماه آینده کسب و کارهای نو در کرمان راه اندازی خواهد شد.
استاندار کرمان در خصوص زیرساخت های جنوب استان کرمان، گفت: عمده مشکل ما در جنوب استان، مسئله برق است؛ الان دو پست به بهره برداری رسیده و یک پست دیگر شروع شده و بخش های اسفندقه و ساردوییه و رمشک مشکل برق دارند و برای سرمایه گذاری هایی که در جنوب مشکل ایجاد می کند، بحث برق است و بنده هفته گذشته جلسه ای با وزیر نیرو داشتم و قرار شد این برنامه هایی که مدنظر است، در اولویت کاری قرار گیرد.
وی ادامه داد: می توانیم صادرات تره بار جیرفت را به کشور سوریه از مرز هوایی داشته باشیم و حدود یک ماه پیش بود که ما میز صادراتی روسیه را داشتیم که بحث صادرات محصولات جیرفت به کشور روسیه بود لذا باید روی آن کار کنیم و برای مرز هوایی یک قرار داشتیم که 2 پرواز صادراتی از جیرفت داشته باشیم و اگر این 2 پرواز انجام شد، مجوز دائمی داده می شود اما متأسفانه انجام نشد؛ اخیراً صحبت این بود که با توجه به اینکه پروازهایی با هواپیمایی ماهان از چین به ایران انجام می دهیم، همین هواپیما هم صادرات محصولات جیرفت را انجام دهند.
فدایی گفت: در خصوص راه اندازی پایانه صادراتی، خود به این نتیجه رسیدم که مسئول سامانه در جیرفت نمی خواهد این پایانه به بهره برداری برسد و دلیل آن را نمی دانم؛ این پایانه قرار بود در دهه فجر سال 97 به بهره برداری برسد اما هنوز معطل مانده است.
وی در خصوص دولت الکترونیک گفت: بحث دولت الکترونیکی بحث مهم و از اولویت های دولت است و دنبال بودیم و تصمیمات گرفته شد و بعضی از کارها برای اولین بار از استان بوده مثلاً حذف قبوض کاغذی برق برای اولین بار در کرمان انجام شد و خواسته ما این است که حداقل دستگاه ها تا پایان سال یک کار در حوزه دولت الکترونیک داشته باشند و امیدوارم با کارهایی که انجام شده و می شود، شاهد آنچه مورد نظر دولت و خواسته خود ما هست باشیم که دولت الکترونیکی به معنای واقعی داشته باشیم.
استاندار کرمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه طرح های متعددی که طی سالهای گذشته در پیشگیری و مبارزه با اعتیاد تهیه و اجرا شده چقدر موفق بودند و اگر موفق بودند چرا این معضل هنوز باقی است؟ توضیح داد: در هفته گذشته یک جلسه سه روزه، هم در حوزه عرضه، پیشگیری و هم مبارزه گذاشتیم و کارشناسان این موضوع را کارشناسانه بررسی کردند و یک گزارش به مرکز ارائه دادیم که سردار مؤمنی نیز با آن موافق بود و امیدواریم براساس این گزارش یک راه جدیدی برای مبارزه و پیشگیری از اعتیاد شروع کنیم که به آن نتایجی که می خواهیم برسیم و این طرح کاملاً با طرح های قبلی متمایز و بتواند تأثیر بیشتری را داشته باشد.
وی ادامه داد: در بحث مبارزه با مواد مخدر کارهای زیادی شده و برنامه های زیادی داریم؛ از جمله کارهایی که شروع کردیم و دنبال می کنیم، مجهز کردن کویر به سنسور است؛ یعنی سنسورهایی در مسیرهایی که حمل مواد مخدر ممکن است انجام شود قرار دهیم که این سنسور فوراً به نیروهای انتظامی اطلاع دهد که چنین عبوری را از این نقطه داریم تا بتوان با روش های مختلف برخورد کرد ضمن اینکه استقرار پهبادهای شناسایی و عملیاتی در استان را به نتیجه رساندیم و در استان مستقر می شوند.
نظر شما