تأثیر فیلم 33 روز در بیداری اسلامی

جمال شورجه در نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی 33 روز گفت: هنرمندان مصری که به کشور ایران سفر کرده بودند معتقد بودند اگر 33 روز زودتر به دست مردم مصر می‌رسید بیداری اسلامی این کشور زودتر رخ می‌داد.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی 33 روز با حضور جمال شورجه، مسعود فراستی و حجت‌الاسلام زائری در اتاق رسانه سینمای ایران برگزار شد.

 

جمال شورجه، کارگردان فیلم 33 روز در ابتدا با انتقاد از فیلم‌های ساخته شده در چند سال اخیر سینمای ایران گفت: ما در زمینه ساخت فیلم‌های ارزشی عقب بوده و علی‌رغم شعارهای داده شده کاری انجام ندادیم. فیلم‌هایی که امروز در سینمای ایران ساخته می‌شود همگام با آرمان‌های نظام نیست. من از گفتن عنوان وطن‌فروشی ابا می‌کنم اما افرادی که با نظام فاصله دارند فیلم‌هایی تولید کردند که امروز نمی‌توانیم سرمان را بالا بگیریم.

 

شورجه ادامه داد: رایزنی‌های فرهنگی و هفته‌های فیلم در کشورهای دیگر نیز با آرمان‌های ما مطابق نبوده و فیلم‌هایی پخش می‌شود که باعث سرافکندگی هر ایرانی است.

 

شورجه هدف فیلم 33 روز را جهان اسلام دانست و گفت: فیلم 33 روز قرار است در کشورهای منطقه پخش شود. این فیلم زمانی ساخته شد که هنوز خبری از بیداری اسلامی کشورهای منطقه نبود.

 

کارگردان فیلم 33 روز اضافه کرد: ما برای ساخت این فیلم سعی کردیم بهترین بازیگران لبنانی را انتخاب کنیم و آنها نیز نیمی از دستمزد خود را برای بازی در فیلم 33 روز کم کرده بودند.

 

وی با اشاره به دیدار خود با مسئولان فرهنگی مصر عنوان داشت: در دیداری که با مسئولان مصری داشتیم آنها در آن جلسه گفتند پخش مجموعه حضرت یوسف (ع) در اتفاقات کشور مصر و جریان انقلاب منطقه بی‌تأثیر نبود و حتی تلاش داشتند که مصطفی زمانی را با لباس حضرت یوسف (ع) به عنوان نمادی از انقلاب خود به میدان التحریر بیاورند.

 

جمال شورجه اکران 33 روز را در انقلابات منطقه بی‌تأثیر ندانست و گفت: هنرمندان مصری که برای دیدن فیلم من به فارابی آمده بودند گفتم اگر این فیلم زودتر به مردم ما می‌رسیدT حضور مردم در خیابان‌ها پررنگ‌تر می‌شد، البته تیم تونسی نیز همچین تعبیری را در مورد 33 روز داشتند.

 

وی افزود: سینمای ما باید از کوچه‌های خود دور شده و اندکی به بالا نگاه کند. هر چقدر پایین‌تر بیاییم و کوچه‌پس‌کوچه‌ها را ببینیم افق دید ما کوتاه‌تر می‌شود.

 

کارگردان فیلم 33 روز با اشاره به فیلمنامه فیلم خود اظهار داشت: در مورد نقد این فیلم تنها نباید فیلمنامه ملاک قرار بگیرد چرا که خصوصیت‌های دیگری این فیلم را برجسته می‌کند. با توجه به پخش بین‌المللی این فیلم می‌توان ادعا کرد که مورد قبول مردم منطقه قرار گرفته است.

 

جمال شورجه در پایان دلایل عدم موفقیت فیلم 33 روز را در اکران داخلی به چند مورد خلاصه کرد و گفت: 33 روز یک فیلم عربی است و تمام بازیگران آن عرب هستند.

 

- سینمای ما استارزده بوده و به دنبال گلزار و امین حیایی است، ما هم فیگورهای زیبایی برای پوستر خود انتخاب نکردیم.

 

- زمستان فصل بدی برای اکران یک فیلم است.

 

- حمایت‌های خوبی برای تبلیغات این فیلم صورت نگرفته است.

 

- ذائقه مخاطب ما خراب بوده و فیلم‌ 33 روز و فیلم‌هایی از این دست را نمی‌پذیرد.

 

- مخاطبان اصلی سینما با سینما قهر کرده‌اند و اطمینان و اعتماد خود را از دست داده‌اند و به دلایل مختلف خانواده خود را به سینما نمی‌برند.

- مداحان، سیاسیون و امام جمعه‌های شهرهای مختلف باید برای فیلم 33 روز تبلیغات کنند چرا که یک فیلم منطبق بر ارزش‌های انقلاب اسلامی ساخته شده است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 96515

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha