تحریم آمریکا علیه بانک مرکزی تأثیری ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در مورد تحریم بانک مرکزی از سوی آمریکا گفت: اقدام مقامات آمریکایی برای اعمال فشار به ملت ما نمی تواند تاثیری بر اراده ملت داشته باشد.

به گزارش خبرنگار شبستان، رامین مهمانپرست در نشست هفتگی با خبرنگاران گفت : ما معاملات بانکی و روابط تجاری خاصی با آمریکا نداشته ایم، بنابراین این تحریم ها بر روی ما تاثیرگذار نخواهد بود و بیشتر کشورهایی را تحت فشار قرار خواهد داد که تحریم کننده ما هستند و همگام با آمریکا در این مسیر پیش می روند.

مهمانپرست خاطرنشان کرد: که ایران از همه این فشارها و تهدیدها برای افزایش سرعت رشد اقتصادی خود استفاده می کند.

وی تاکید کرد: این تحریم ها تاکنون شکل عملی به خود نگرفته است، زیرا به طور عملی چند ماه طول می کشد که این تهدیدها و تحریمها عملی شود و در ضمن رابطه تجاری با آمریکا و انگلیس که از جمله تهدیدکننده ها هستند وجود ندارد که اکنون اقتصاد ایران مورد آسیب قرار گیرد بنابراین نوسانات بازار از جمله افزایش قیمت دلار ربطی به این گونه تحریمها ندارد.

وی تصریح کرد: این نوسانات به طور کارشناسی در حال شکل گیری است و به زودی حل می شود و تاثیری بر ثبات اقتصادی کشور ما ندارد؛ رشد اقتصادی کشور ما در حالی که بحران اقتصادی در جهان وجود داشته روند صعودی به خود گرفته و در حالی که کشورهای مطرح و بزرگ جهان به خاطر وام 100 میلیارد دلاری دچار بحران می شوند. ما طرح بزرگ هدفمندکردن یارانه ها را داشته ایم و سالانه 100 میلیارد دلار از یارانه ها را حذف کرده و در جهت هدفمند به کار گرفته ایم.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه "واکنش وزارت امور خارجه در قبال اظهارات نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر مبنی بر اینکه حماس دیگر تمام شده است چیست؟" گفت: اگر مقاومت در منطقه به پایان رسیده باشد اسرائیلی ها باید از همه خوشحال تر باشند، ولی نشانی از خوشحالی در آنها نمی بینیم.

وی افزود: مقاومت در میان مردم منطقه نفوذ کرده و دارای جایگاه بالایی است و دلیل اصلی فشارهای سنگین بر سوریه تضعیف مقاومت در منطقه است.

مهمانپرست در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه "واکنش ایران نسبت به اعلام پارلمان اسرائیل که قدس پایتخت یهودی ها خوانده اند، چیست؟" تاکید کرد: این اظهارات مقامات پارلمان رژیم صهیونیستی به منزله جنایت جدید دیگری از سوی آنهاست و به طور حتم کشورهای منطقه باید واکنش تندی نسبت به این مسئله نشان دهند.

وی ادامه داد: سازمان همکاریهای اسرائیل به ویژه کمیته قدس باید برخورد فعال و مناسبی علیه این جنایات داشته باشند و اجازه ندهد صهیونیست ها بیش از این به این گونه اقدامات خود ادامه دهند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در مورد انفجارهایی که هفته گذشته در کمپ اشرف رخ داد، گفت: تروریست ها باید بدانند که نتیجه کار آنها در آخر این است که هیچ کشوری پذیرای آنها نمی باشد، همانطور که در حال حاضر شاهد بیرون راندن همه تروریست ها از کشورها و بستن راه ورود آنها به کشورهای غربی هستیم؛ بنابراین هیچ کشوری از تروریست دفاع کند.

مهمانپرست تصریح کرد: اینکه منافقان در پرونده خود 16 هزار ترور را دارند، از غرب پوشیده نیست و غربی ها بزرگترین متهم در حمایت از گروههای تروریستی هستند. آنها نام منافقین را از لیست تروریست ها خارج می کنند و به آنها دفتر برای انجام کار می دهند و این نشانه حمایت همه جانبه غربی ها از تروریست ها است.

وی ادامه داد: مردم و دولت عراق هیچ یک خواهان حضور مجرمانی نیستند که جنایات بزرگی را در حق ملت عراق و ایران انجام داده اند، اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که چرا کشورهای غربی از سویی از تروریست ها دفاع می کنند و از سویی از پذیرفتن این افراد سرباز می زنند. این مسئله نشانه آن است که غربی ها می خواهند در منطقه ناامنی باقی بماند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین درمورد افشای طرح غرب برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه گفت: هرگونه دخالت خارجی در همه کشورهای منطقه از جمله سوریه محکوم است هم مردم و هم دولت سوریه موافق اصلاحات هستند، اما گویا کشورهای غربی از این اصلاحات خوشحال نیستند و وجود اصلاحات را در داخل سوریه به نفع منافع خود نمی بینند؛ پس اقداماتی را انجام می دهند تا با تحریک گروههای تروریستی زمینه را برای مداخله خود فراهم کنند.

مهمانپرست گفت: آنها به جای دخالت و تهدیدهای نظامی بهتر است اجازه دهند که دولت و مردم سوریه مسیر خوبی را که در آن قراردارند دنبال کنند و به نتیجه خوبی با یکدیگر برسند.

رامین مهمانپرست همچنین در مورد کمک آمریکا به تشکیل دفتر پارلمان در قطر، گفت: وجود تناقض در اقدامات مقامات امریکایی مسبوق به سابقه است، آنها از یک سو این گروههای افراط گرا را محکوم می کنند و لشکرکشی و اعزام نیروهای سنگین را برای مبارزه با آنها در دستور کار قرار می دهند و از درآمد کشور و مالیات مردم خود در این راه استفاده می کنند و در موقع دیگر تصمیم می گیرد که با این تروریست ها ارتباط داشته باشند و برای آنها تشکیل دفتر بدهند؛ بنابراین واژه های مقدسی مثل مبارزه با تروریسم و مبارزه با افراط گرایی نمی تواند از سوی غرب مورد استفاده قرار گیرد.

وی تصریح کرد: مقامات آمریکایی برای تامین منافع خود و رژیم صهیونیستی حاضرند دست به هر اقدامی بزنند و مردم منطقه باید هوشیار باشند که تا موقعی که مقامات امریکایی در منطقه حضور دارند و هر بار گروهی را فعال می کنند این ناامنی ها در منطقه وجود خواهد داشت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به پرسش یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اینکه "واکنش ایران به اقدامات ضد ایرانی و ضد اسلامی جمهوری آذربایجان چیست؟" گفت: سیاست اصولی ایران توسعه و همکاری با استفاده از ظرفیت های کشورهای همسایه است با توجه به ریشه، فرهنگ و تاریخ مشترک با کشور آذربایجان ما باید حداکثر همکاریها را با آنها داشته باشیم و به مقامات این کشور توصیه می کنیم که در مورد مسائل داخلی خود دقت بیشتری داشته باشند زیرا وقتی مردم احساس امنیت بیشتری از آزادی مذهبی خود بکنند دولت ها اقتدار بیشتری خواهند داشت.

رامین مهمانپرست در پاسخ به این پرسش که "آیا بستن تنگه هرمز با توجه به مانور مقتدرانه ولایت 90 به اجرا درمی آید یا خیر؟" گفت: رزمایش نیروی دریایی ایران نشان دهنده عزم جدی کشور برای حفظ ثبات و امنیت خلیج فارس با تمام توان است امنیت این منطقه هر سال باید به بهترین شکل حفظ شود و حضور نیروهای خارجی مغایر با این هدف است؛ بنابراین ایران تمام توان خود را برای بیرون راندن نیروهای خارجی انجام می دهد.

مهمانپرست افزود: در رابطه با تحریمها هم ذکر این نکته ضروری است که وضعیت انرژی در جهان به گونه ای نیست که کشورهای غربی و اروپایی بتوانند به راحتی کشوری مثل ایران را که دارای ذخایر غنی انرژی است از دست بدهند. پس حتی آنهایی که صحبت از تحریم نفت می کنند خیلی جدی نیستند اما با این وجود ما با انجام این رزمایش پاسخ دندان شکنی به تهدیدات آنها برای تحریم علیه ایران دادیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 96446

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha