مساجد محلی برای کشف نبوغ قرآنی/ مسئولان از کلاس های قرآنی غافل نشوند

یک حافظ کل قرآن گفت: گاهی اوقات حضور یک مسئول در کلاس قرآن برای قرآن آموزان آنقدر تاثیرگذار و انگیزه بخش است که کمک مادی او نیست.

خبرگزاری شبستان گیلان_نوشین کریمی، مساجد مراكزى هستند كه مى‌‏توان از آنها به عنوان بهترين اماكن مقدس براى جذب مردم و عموماً جذب جوانان یاد کرد.

بهره ‏بردارى بهينه از مساجد براى‏ جذب جوانان ‏با هزينه بسيار جزئى، كاملا عملى ‏است، زيرا اولا مكــان و فضاى فعاليت‌هــاى ورزشــى، فرهنگــى، آموزشى و هنرى وجود دارد و از طرفی مساجد و اماکن مذهبی به‌عنوان محل استقرار و پایگاه عملیاتی قاریان و حافظان می توانند در تشویق و ترغیب جوانان و نوجوانان به سمت تعالیم الهی و آشنایی با کلام خداوند موثر باشند.

در مسجد که آمد و شد داشته باشی هستند جوانانی  که رنگ و بوی قرآنی می دهند و نفسشان ذکر کلام خداست...


«علیرضاسبحانی» یکی از جوانان شهر سنگر است که تلاوت قرآن را از هشت سالگی در مسجد جامع سنگر زیر نظر استاد حاج‌ «حسن اسماعیل پور» آغاز کرد و چهار سال بعد یعنی در ۱۲ سالگی به کلاس استاد حاج «فرهاد فلاح پور» برای حفظ قرآن رفت.

 



در ادامه با این حافظ کل قرآن که متولد ۱۳۷۹ است بیشتر آشنا می شویم؛

* مشوق های شما برای آغاز این راه و آشنایی با قرآن چه کسانی بودند؟
مشوق های اصلی بنده در این راه ابتدا پدر و مادر عزیزم و بعد اساتید گرانقدرم بوده و هستند.



*با توجه به اینکه حافظ کل قرآن هستید تا کنون چه عناوین و مقام های قرآنی را کسب کرده اید؟
به عناوینی که در مسابقات کسب کردم می توانم به کسب مقام اول طی ۲ سال متوالی در رشته های حفظ جزء ۳۰ و حفظ ۲/۵ جزء در مسابقات اوقاف و امور خیریه و همچنین مقام دوم کشور در حفظ جزء۳۰ در مسابقات بسیج و مقام چهارم کشور در رشته حفظ عمومی در مسابقات دانش آموزی اشاره کنم.



* توصیه شما برای اینکه یک جوان و نوجوان علاقمند قدم در راه قرآن و حفظ آن بگذارد چیست؟
توصیه من به جوانان این است که اگر می خواهند حافظ قرآن شوند در وهله اول، باید به یک‌ کلاس حفظ بروند و کار خود را نزد یک‌ استاد قرآن مجرب آغاز کنند تا راه و روش حفظ قرآن را به درستی بیاموزند و با یک برنامه ریزی دقیق حفظ خود را شروع کنند.



* به نظر شما شخصیت یک حافظ قرآن چگونه باید باشد تا جوانان را به قرآن جذب کند؟
یک حافظ قرآن باید آنچه را که از مفاهیم والای قرآن آموخته است در عمل خود آشکار کند و با اخلاق نیکو سبب جذب جوانان به قرآن شود، در واقع او باید الگویی مناسب برای جوانان در برابر الگوهای غلطی که آن ها را احاطه کرده باشد.


* آیا فقط به فکر حفظ و تلاوت کلام الله مجید هستید یا با معنای درونی آن نیز ارتباط برقرار می کنید؟
بنده سعی کردم با استفاده از ترجمه های روان و همچنین آشنایی که با زبان عربی دارم و همچنین راهنمایی های اساتید بزرگوارم، مفاهیم قرآن را بیاموزم و تا حد توان به آن عمل کنم و الحمدلله آثار و برکات آن را نیز در زندگی خود به وضوح دیده ام.



* انتظار شما به عنوان یک جوان حافظ قرآن از مسئولین و حمایت های آنان از جامعه قرآنی چیست؟
متاسفانه توجه مسئولین به مسائل قرآنی بسیار کم است، البته کارهایی هم صورت گرفته که کافی نیست، مسئولین باید هم به صورت مادی و هم معنوی از کلاس ها، محافل و مجالس قرآنی حمایت کنند و سبب انس بیشتر جامعه با کلام خدا شوند. گاهی اوقات آنقدر که حضور یک مسئول در کلاس قرآن برای قرآن آموزان تاثیرگذار و انگیزه بخش است، کمک مادی او نیست.



* با توجه به شیوع ویروس کرونا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی برنامه های ماه محرم امسال حال و هوای غریبانه ای گرفته، در شهر و مساجد شما محرم چگونه آغاز شده است؟
با توجه به اینکه کشور ما درگیر ویروس منحوس کرونا است اما برنامه های عزاداری ماه محرم با رعایت پروتکل های بهداشتی در شهر ما در حال برگزاری است و حال و هوای محرم شهر را فرا گرفته و از آن غافل نشده ایم.

به نظرم ما شیعیان باید بکوشیم که از واقعه عاشورا درس بگیریم و خود را با کوفیانی که نتواستند امام خود را یاری کنند مقایسه کنیم تا انشاءالله زمانی که حضرت قائم (عج) ظهور کردند و یاری خواستند، بی درنگ به یاری آن حضرت بشتابیم.

* و کلام آخر

 در انتها لازم می دانم که خداوند بزرگ را شاکر باشم که بنده را در این مسیر نورانی قرار داده و توفیق حفظ قرآنش را به من عطا کرد و همچنین از پدر و مادر عزیزم و اساتید بزرگوارم، استاد «فرهاد فلاح پور» و استاد «محمد فلاح پور» و استاد «حسن اسماعیل پور» و تمام کسانی که من را در این مسیر هدایت کردند و مشوق بنده بودند تقدیر و تشکر می کنم و از خداوند متعال برای آنها آرزوی توفیق هر چه بیشتر دارم.

کد خبر 964371

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha