درخشش آرامگاه حکیم هزاره ها بر تارک دیار هگمتانه/همدان شهر پزشکان نام آوازه جهان

اینجا همدان است سرزمین مادها و اطلسی ها، پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، شهری در دامنه کوه الوند و قدیمی ترین شهر جهان با قدمتی سه هزار ساله، نخستین پایتخت اولین سلسله حکومت ایران.

به گزارش شبستان- همدان: همدان زادگاه فیلسوفان و عالمان و اندیشمندان نام آشنای جهان ابوعلی سینا، باباطاهرعریان، عین القضات، کلیم کاشانی و آخوند همدانی،‌ همچون سرزمین سرداران هشت سال دفاع مقدس و دیار حبیب حرم سردار شهید همدانی.

اینجا همدان است یکی از پنج شهر گردشگری و تاریخی کشور با وجود آثار تاریخی و فرهنگی با قدمت چند هزار ساله، همچون تپه هگمتانه، گنبد علویان، برج قربان، موزه تاریخ طبیعی، حمام قلعه، موزه مشاهیر، کتیبه‌های گنج‌نامه و جاذبه‌های طبیعی منحصربه‌فرد در ایران و جهان.

تقویم شمسی را که ورق میزنی نگاهت در روز اول شهریور به زاد روز حکیم هزاره‌ها شیخ الرئیس بوعلی سینا روز همدان دوخته می شود.

آرامگاه طبیب، شاعر و عارف ایرانی، ابوعلی سینا، که شهرت جهانی دارد در میان میدانی به همین نام واقع است. میدانی بیضوی با درختان چنار کهنسال و آب‌نماهایی الهام‌گرفته از باغ‌های ایرانی، تفرجگاه زیبایی را به وجود آورده است. طرح و نقشه‌ی بنا از روی قدیمی‌ترین بنای تاریخ‌دار اسلامی یعنی برج قابوس بن وشمگیر در شهر گنبد کاووس اقتباس شده است. تالار جنوبی آرامگاه به عنوان موزه، محل نگهداری سکه، سفال و اشیای کشف‌شده‌ی مربوط به هزاره‌های قبل از میلاد است. در تالار شمالی، مجموعه‌ای نفیس از کتاب‌های خطی و آثار بوعلی سینا گردآوری شده است.همچنین شما می توانید به همدان سفر کنید و از آرامگاه و موزه ابن سینا، معروفترین پزشک و دانشمند قرون وسطی دیدن کنید. این آرامگاه در مرکز یک میدان بزرگ و زیبا واقع شده است.یکی از جاذبه های گردشگری همدان آرامگاه ابوعلی سینا است. وی دانشمند، فیلسوف و پزشک بزرگی در دوران خود بوده و آثار و کتاب هایش تاثیر زیادی بر دانش بشر داشته و تغییرات مهمی در فرهنگ علمی شرق و غرب گذاشته است. ترجمه دو کتاب شفا و قانون ابن سینا وی را به استاد بی نظیر در طب و علوم طبیعی و ماوراءطبیعی تبدیل نمود. در چندین شهر ایران و همچنین در فرانسه و هراره و بوبینی بیمارستانهایی با نام این سینا وجود دارد. سازمان یونسکو هر دو سال یکبار جایزه ای با نام ابن سینا به افرادی می دهد که از نظر فلسفه اخلاق و علم پیشرو هستند. جایزه ابن سینا در آلمان هم به کسانی داده می شود که در راه تفاهم فرهنگی ملت ها تلاش کرده اند. نماد شهر همدان آرامگاه بوعلی سینا است که در حقیقت نماد پیشینه ایران در فرهنگ جهان و دانش و علم هم محسوب می شود. این ساختمان یکی از اولین معماری های مدرن محسوب می شود.

ابوعلی‌سینا دانشمندی است که پس از گذشت هزار سال از زمان وفاتش، هنوز مکتب فکری و فلسفی حکیمانه ای که پایه‌گذاری کرد مورد توجه محافل آکادمیک ایران و جهان قرار دارد.

در خصوص وضع اخلاقی و علمی و پزشکی ابن‌سینا نیز مطالب بسیاری عنوان‌شده به‌طوری‌که ابن‌سینا با بیش از ۲۰ نفر از دانشمندان زمان خود ملاقات و مکاتبه و مباحثه داشته و در گفته‌ها و نوشته‌هایش به حکماً و علما و شاگردانش توصیه و تأکید می‌کرده که از تعصبات جاهلانه و ظاهرسازی و ریاکاری که در میان همه قوم‌ها و ملت‌ها و دین‌ها و مذهب‌ها وجود دارد دوری کنند.

وی غالباً بیماران سخت و صعب‌العلاجی را نزدش می‌آوردند و آن‌ها را درمان می‌کرد و از فقرا نیز حل‌العلاج نمی‌گرفت و با بیماران و همراهان آن‌ها بسیار خوش‌برخورد و مهربان بود و چنان شیفته و عاشق علم و حکمت و منطق و طبابت و تألیف بود که به خانه و زن و فرزند و ثروت و مال فکر نمی‌کرد.

ابن‌سینا را گنج ناشناخته‌ای است که آثارش هنوز به تتبع و بررسی نیازمند می باشد در دوره‌ای که طب مدرن در بسیاری از موارد به تنهایی از عهده نگاهداشت سلامت جامعه بر نیامده است؛ آموزه‌های طب بوعلی، بویژه در حوزه پیشگیری و بهداشت می‌تواند هم جامعه‌ای سالم و تندرست بسازد و هم از خرج و مخارج اقتصادی کلانی که بیماری‌ها بر اقتصاد خانواده و جامعه تحمیل می‌کنند، بکاهد.

حال چند سالی است که به بهانه سالروز تولد حکیم بوعلی سینا و از آنجا که مقبره بوعلی سینا در همدان واقع شده یکم شهریور ماه روز همدان نام گرفته است و هر ساله برنامه‌هایی در این روز برگزار می‌شود که امسال به دلیل شرایط پیش آمده و شیوع کرونا بسیاری از برنامه‌ها لغو شد اما شامگاه ۲۹ مردادماه برنامه‌ای مختصر برای به یادماندن این روز در مقبره ابوعلی سینا برگزار شد.

 

گزارش: سمیرا قادری

 

 

 

کد خبر 963205

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha