حجت الاسلام «جواد طوبایی» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه برگزاری مراسم عزاداری شهادت حضرت اباعبدالله (ع) باید با انتقال معارف دینی به مردم به ویژه کودکان و جوانان همراه شود، اظهار کرد: این همه صحبت که به ویژه امسال به دلیل درگیری مردم با شیوع ویروس کرونا درباره شور و شعور حسینی می شود بهتر است در منابر، خطابه ها و مداحی نمایان شود که در این صورت می توان نیروهای متدین، متعهد، فاضل و متخصص برای امروز و فردای انقلاب اسلامی تربیت کرد.
این کارشناس در حوزه دین افزود: مساجد و هیئت ها می توانند پرچم دار ترویج پیوند ناگسستی شور و شعور حسینی در میان مردم شوند به طوری که اگر این مهم محقق شود هر روز شاهد اختلاس، دزدی و فساد اقتصادی در جامعه و به ویژه در میان مسئولان نخواهیم بود. به عبارت دیگر به نظر می رسد هیجان و شور مجالس عزاداری بر ترویج شعور منبعث از مکتب اهل بیت (ع) برتری یافته است که متاسفانه یکی از پیامدهای آن، شاهد افزایش آسیب های اجتماعی و معضلات فرهنگی و مفاسد اقتصادی در کشور هستیم.
وی ترویج پیام انسان ساز نهضت عاشورا را به منزله اشاعه گفتمان مهدویت دانست و گفت: سوال اساسی این است که چقدر مساجد و هیئت ها توانسته اند پیوند میان حرکت انقلابی امام حسین (ع) و قیام حضرت مهدی (عج) را برای مردم تبیین کنند به طوری که این گفتمان ترویج شود که قیام موعود در امتداد حرکت پیامبران و ائمه اطهار (ع) است؟
طوبایی با بیان اینکه آسیب شناسی مجالس عزاداری صرفا وظیفه دستگاه های فرهنگی و تبلیغی همچون سازمان تبلیغات اسلامی یا دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه نیست، اظهار کرد: ائمه جماعات و سایر تصمیم گیرندگان مساجد و هیئت ها باید بیش از دیگران همه ساله پس از اتمام مراسم عزاداری در ماه های محرم و صفر، آسیب های این مجالس را شناسایی و برای رفع آنها برنامه ریزی کنند. ضمنا هر سال پیش از شروع ماه محرم مراقب عدم تکرار این آسیب ها در مراسم عزاداری باشند.
وی اضافه کرد: متاسفانه برخی از مساجد و هیئت ها راهبرد و اهداف کلان از برگزاری مراسم عزاداری در ماه محرم و حتی سایر مناسبت ها ندارند و در بیشتر موارد صرفا به این موضوع، به چشم صرف برگزاری یک مراسم در یک مناسبت، نگاه می کنند. این درحالی است که انجام هر برنامه ای در مساجد و هیئت ها باید پیوست فرهنگی و اهداف کلان داشته باشد که عمق بخشیدن به اعتقادات، افزایش بصیرت دینی، ترویج سبک زندگی اسلامی، آشنایی با معارف قرآن و عترت (ع) و آموزش راهکارهای دین برای مقابله با مشکلات و معضلات در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، باید در صدر این اهداف باشد.
نظر شما