مسجد بهترین کلاس درس برای فراگیری مسئولیت‌پذیری اجتماعی است

زارع بابیان اینکه حس مسئولیت‌پذیری اجتماعی همان حس مسئولیت دفاع از انقلاب و نظام؛ یعنی دفاع از اسلام، حقوق مردم و عزت کشور باید از نوجوانی در بین فرزندانمان ایجاد و تقویت شود، گفت: مساجد بهترین مکان برای تأمین این نیاز معنوی نوجوانان و جوانان است.

«عباس زارع» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری با اشاره به‌روز جهانی مساجد، گفت: در تاریخ اسلام مسجد نه‌تنها به‌عنوان محل عبادت و راز و نیاز تلقی می‌شد، بلکه مکان مناسبی برای انجام فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، دینی، سیاسی و نظامی و برگزاری گردهمایی و جلسات مهم بوده است.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران بابیان اینکه رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) در هنگام مهاجرت از مکه به مدینه مسجد قبا را به‌عنوان اولین اقدام در آنجا بنا نهادند و این نشان از اهمیت و جایگاه مسجد  در دین مبین اسلام دارد، ادامه داد: در زمان انقلاب اسلامی ایران نیز مسجد به‌عنوان پایگاه اصلی مردم محسوب می‌شد، این اتفاق را هم در زمان دفاع مقدس شاهد بودیم

 

 وی بابیان اینکه مساجد از دیرباز در فرهنگ اسلامی به‌عنوان مأمنی برای ارتقا بعد معنوی و روحی افراد تلقی شده و در این راستا توانسته‌اند نقش محوری خود را در عرصه‌های مختلفی نظیر حمایت از محرومین، پشتیبانی از جبهه، اعزام رزمندگان به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل، شورآفرینی برای مشارکت حداکثری در انتخابات و میزبانی از این مانور سیاسی و دینی مسلمانان،  کمک به سیل‌زدگان، آماده‌سازی زمینه ازدواج آسان جوانان، کارآفرینی و... به ثبت برساند و امروزه هم مساجد این جایگاه مهم و استراتژیک خود را در برگزاری و مدیریت رزمایش کمک مؤمنانه در راستای لبیک به منویات رهبری(معظم له) برای دستگیری از نیازمندان و آسیب دیدگان کرونایی به شایستگی تصویر کرده‌اند.

 

زارع بابیان اینکه امروزه اکثر مساجد فصلی و مناسبتی هستند،  اظهار کرد: امروز دستگاه‌های متولی وظیفه‌دارند تا  کارکردهای مساجد را احیا کنند. دغدغه مندی برای احیای کارکردهای مختلف مساجد باید در زندگی مردم و مسئولین جاری و ساری باشد.

 

وی در بخشی از سخنانش به نگاه مدبرانه و هوشمندانه رهبر معظم انقلاب اسلامی امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی)  در راستای تحقق مقوله مهم احیای کارکردهای مساجد برای کادرسازی در این پایگاه‌های دینی جهت مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن اشاره کرد و گفت: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سال 1372 برای تحقق این خواست رهبری با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شدند؛ گرچه این کانون‌ها هنوز رسالتی که این شورا بر عهده‌شان گذاشته به نحو مطلوب اجرا نکرده‌اند اما امید است با پیروی از رهنمودهای مقام معظم رهبری، بیش از گذشته برای احیای نقش واقعی مساجد تلاش کنند.

 

زارع بابیان اینکه اعتقادداریم که بازگشت به کارکردهای اصلی مساجد و سوق دادن نوجوانان و جوانان به‌سوی این پایگاه دینی موجب می‌شود تا بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در جامعه کاهش یابد، خاطرنشان شد: باید برای جذب جوانان به مساجد از زبان فرهنگ و هنر ، استفاده کرد.

 

وی بابیان اینکه حس مسئولیت‌پذیری اجتماعی همان حس مسئولیت دفاع از انقلاب و از نظام جمهوری اسلامی؛ یعنی دفاع از اسلام، حقوق مردم، و عزت کشور باید از نوجوانی در آینده‌سازان این مرزوبوم ایجاد و تقویت شود، گفت: مساجد بهترین مکان برای تأمین این نیازهای معنوی در نوجوانان و جوانان است.

 

زارع به شهدای مدافع حرم دهه هفتادی اشاره کرد و افزود: حججی‌ها و سعید کمالی‌ها و حسین مشتاقی‌ها و... که در خارج از مرزهای جغرافیایی ایران اسلامی برای دفاع از اسلام قد علم کردند و از جان شیرین خود گذشتند، به‌درستی تربیت‌یافته مسجد و فرهنگ عاشورای حسین(علیه‌السلام) بودند.

 

وی به فعالیت هزار و 173کانون فرهنگی هنری در مساجد استان مازندران اشاره کرد و افزود: از سال 72تا 92تعداد604کانون فرهنگی هنری در استان تشکیل شد و از ابتدای آغاز به کار دولت تدبیر و امید تاکنون 569 کانون فرهنگی هنری به این تعداد افزوده‌شده است.

 

زارع با تأکید بر اینکه نکوداشت مساجد نباید به‌روز خاصی نظیر سالروز تأسیس کانون‌های مساجد و یا روز جهانی مساجد، محدود شود، گفت: باید تبیین جایگاه و اهمیت این یادگار رسول گرامی اسلام(ص) در طول سال موردتوجه همگان باشد. به‌گونه‌ای که مسئولین فقط احیای کارکردهای مساجد را فریاد نزنند بلکه در اندیشه عملیاتی شدن این خواست رهبری(حفظ الله ) باشند.

 

 

کد خبر 962810

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha