قوانین را به نفع حمایت از گزارشگران فساد تغییر می دهیم

حجت الاسلام درویشیان با بیان اینکه از تمام ظرفیت سازمان بازرسی برای حمایت از گزارشگران فساد بهره می بریم، گفت: قوانین را به نفع حمایت از گزارشگران فساد تغییر می دهیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «حسن درویشیان» در مراسم رونمایی از سامانه گزارشگران فساد گفت: در دوره تحول قضایی که یک و نیم سال از آغاز آن می گذرد، به حمدالله در این مدت کم اقدامات فراوان و موثری انجام شده به گونه ای که همه مردم و گروه های مختلف اذعان دارند که امیدی در دل مردم ایجاد شده است.

 

رییس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه اراده قوه قضاییه و سازمان بازرسی کل کشور پیگیری برای تحقق عدالت است، افزود: این امر تمام فلسفه اصلی تشکیل قوه قضاییه است. سازمان بازرسی کل کشور هدف اش در دوره تحول نظارت کارآمد، اثربخش و پیگیری مطالبات به حق مردم و منویات رهبر انقلاب است و اولویت اصلی این سازمان مسایل کلان کشور از جمله مسایلی که مردم را رنج می دهد مانند موضوع معیشت است.

 

وی ادامه داد: بخشی از موضوعاتی که مردم از آن رنج می برند به دلیل سوء مدیریت و عدم تکالیف و مسئولیت ها در زمان خود است.  

 

وی گفت: یکی از اولویت های سازمان بازرسی برای تحقق عدالت بررسی و پیگیری مسایل اصلی در حوزه معیشت، مسکن و حمایت از تولید داخلی است که بارها رهبر انقلاب بر آن تاکید کردند.

 

رییس سازمان بازرسی با بیان اینکه برای تحقق این هدف عالی و کمک به تحقق عدالت باید بدانیم که این امر از مجرای نظارت به موقع به دست می آید، اظهار کرد: در این زمینه الزاماتی نیاز داریم که یکی از آنها شناسایی بسترهای فسادزا در جامعه است.

 

وی خاطرنشان کرد: عمده علت تولید فساد به دلیل وجود بسترهای فسادزا است که بخشی از این امر نیز علت اش معیوب بودن فرآیندها و نامتناسب بودن آن با وضع موجود و نیاز جامعه امروز شناسایی می شود.

 

حجت الاسلام درویشیان یکی از الزامات تحقق عدالت را شفافیت به معنای واقعی کلمه در فرآیندهای دستگاه اجرایی عنوان کرد و افزود: این امر از جمله مسایل مهمی است که در سازمان بازرسی دنبال می شود.

 

وی ادامه داد: از اقدامات موثر در ایجاد شفافیت تشکیل سامانه های الکترونیکی است که در این سامانه ها اقدامات و فعالیت دستگاه های مختلف مانند گمرک، دستگاه های تجاری و ... منعکس می شود و قابلیت رصد هوشمند را دارد.

 

 وی گفت: برخی از این سامانه ها باید تکمیل تر شوند و ما این موضوع را دنبال می کنیم زیرا این امر لازمه از بین رفتن فساد در جامعه است و در کنار این موضوع برنامه جدی برای افزایش تعامل با مجلس شورای اسلامی را در پیش داریم تا از این راه لوایح و طرح های موجود و قوانین و آسیب های آن را به درستی شناسایی کرده تا از سوی مجلس رفع شود.

 

رییس سازمان بازرسی از اولویت های دیگر سازمان بازرسی در از بین رفتن فساد را ریشه در تخلف و انحراف از قوانین و اسناد بالادستی عنوان کرد و گفت: این موضوع از سوی مجلس شورای اسلامی مورد استقبال قرار گرفت و به همین جهت همکاری خوبی با دستگاه قضایی و تعامل بیشتر با مجلس مد نظر قرار دارد.

 

وی ادامه داد: برخی از مشکلات باید سریع تر حل شود تا مردم نتیجه اصلاح را سریع تر حس کنند.

 

رییس سازمان بازرسی ادامه داد: از موضوعات مهم دیگر مقابله با فساد پس از شناسایی فساد برخورد جدی با مفسدان و جریان فساد است. محل برخورد با فساد مهم نیست یعنی فساد چه در سازمان بازرسی،‌ دادگاه و یا هیئت های رسیدگی به تخلفات باشد، باید با آن برخورد شده تا ریشه کن شود.

 

وی افزود: فساد فقط به مصادیق بارز مانند اختلاس و رشوه محدود نمی شود بلکه فساد هر فعل یا ترک فعلی است که موجب ضرر به بیت المال و مردم و بخش های مختلف محیط زیست، اجتماع و حوزه های دیگر می شود.

 

وی با اشاره به سیل سال گذشته و برخی تخلفات در رسیدگی به این امر اظهار کرد: در این حادثه تخلفات شناسایی شد و مسئولیتی که 10 سال قبل متوجه فردی بوده اما برخورد لازم انجام نشده است در این حادثه مورد بررسی قرار گرفت.

 

رییس سازمان بازرسی با اشاره به حادثه ساختمان سینا اطهر اظهار کرد: در این حادثه شاهد یک سری اشکالات بودیم و این ساختمان از جمله بناهای پرخطر محسوب می شد که نتیجه آن صدور دستورالعمل به تمام استان های کشور برای شناسایی و برخورد لازم با ساختمان های ناایمن شد.

 

وی با اشاره به برخورد با ارباب رجوع در سازمان ها و نهادهای گوناگون یادآور شد: اگر فردی در اداره نسبت به ارباب رجوع کوتاهی و موجب نارضایتی او شود، نوعی فساد رخ داده و نباید از آن غافل شد زیرا این امر بی اعتمادی و نارضایتی مردم نسبت به نظام را ایجاد می کند. در میان این فسادها کم نیستند افرادی که نه تنها مفید نبوده اما حسن عمل داشته و افراد سالمی هستند و کارشان را به نحو مطلوب انجام دادند که در کنار برخورد با مفسدان این افراد باید تشویق شوند.

 

حجت الاسلام درویشیان با تاکید بر مشارکت مردم بر حسن اجرای امور و بهره گیری از ظرفیت های مردمی در شناسایی بسترهای فساد تصریح کرد: هر کجا موفقیتی کسب کردیم با حضور مردم بوده که نمونه آن در جنگ تحمیلی و مقابله با منافقین بوده است.

 

وی با بیان اینکه گام نخست مبارزه با فساد شناسایی آن و گزارشگری و پیشگیری از وقوع فساد است، افزود: تمامی این امور با پای کار آمدن مردم محقق می شود و رهبر انقلاب نیز به این موضوع تاکید کرده اند که پیشگیری مقدم بر درمان است و باید زمینه های فساد را از میان برد. مشارکت مردم صرفا در گزارش دهی فساد نیست بلکه امیدواریم در حوزه پیشگیری نیز مردم ورود یابند.

 

وی گفت: در قانون تشکیل سازمان بازرسی استفاده از ظرفیت های مردمی پیش بینی شده تا بتوانیم از این ظرفیت برای پیشگیری از بروز فساد استفاده کنیم.

 

حجت الاسلام درویشیان خاطرنشان کرد: حراست ها، بازرسی ها و مدیران دستگاه های اجرایی مکلف اند تا نظارت داشته و اجازه بروز فساد را ندهند و اگر سوء جریانی رخ داد، باید اقدام لازم را انجام دهند. این تکلیف و مطالبه اولویت اول سازمان بازرسی است و از مدیران دستگاه های اجرایی عمل به آن را می خواهیم و مصداق بارز ترک فعل عدم نظارت درست است.

 

وی با بیان اینکه پیش از سامانه گزارشگران فساد مرکز رسیدگی به شکایت در سازمان بازرسی فعال بوده است، افزود: مردم در این سامانه اطلاعات لازم را منعکس کرده و موارد بررسی می شد اما به لحاظ اهمیت موضوع فساد و بهره گیری بیشتر از ظرفیت و مشارکت مردمی سامانه جدید گزارشگران فساد شکل گرفت، بر این اساس سازمان بازرسی اهمیت بیشتر خود بر موضوع فساد را نشان داد.

 

وی خاطرنشان کرد: سامانه گزارشگران فساد فقط مختص به سازمان بازرسی است و به تمام بخش های دیگر قوه قضاییه مربوط نمی شود و فقط در حوزه وظایف و اختیارات سازمان بازرسی قرار دارد. این سامانه در فاز ابتدایی است و به موجب زمان تکمیل می شود.

 

وی با بیان اینکه مردم خارج از چهارچوب وظایف سازمان بازرسی موضوعات را در این سامانه منعکس نکنند، گفت: گزارشات در این سامانه بعد از ثبت، رسیدگی و پیگیری به مرجع قضایی ارجاع داده می شود اما در مورد فساد اشخاص گزارش ها تا رسیدگی نهایی یا قطعی یعنی حکم امکان اعلام عمومی ندارد.

 

رییس سازمان بازرسی با بیان اینکه هیچ نامی از هیچ گزارشگر فسادی برده نمی شود، تصریح کرد: از تمام ظرفیت خود برای حمایت از گزارشگران فساد بهره می بریم و در صورتی که نیاز باشد قوانین را به نفع حمایت از گزارشگران فساد تغییر می دهیم./

کد خبر 962365

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha