به گزارش خبرنگار شبستان، شماره چهارم دو هفته نامه تحلیلی، خبری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با مروری بر برنامه های حوزه هنری در ایام محرم، گفتاری از حمید سبزواری، محمود حکیمی، عزت الله انتظامی، محمدعلی کشاورز، شهرام اسدی، جمال شورجه، محسن مومنی شریف، رسول اولیازاده، محمود عزیزی و ... را منتشر کرده است.
در بخشی از این دو هفته نامه خبر جهانی شدن مجموعه سینمایی شکرستان، محصول دیگری از حوزه هنری ذکر شده است. در این خبر بابک نظری، کارگردان انیمیشن شکرستان ضمن گلایه از بی توجهی مدیران به انیمیشن و مظلوم واقع شدن این هنر اعلام کرده است: چهار قسمت از مجموعه شکرستان به صورت نسخه سینمایی به زودی روی پرده سینمای فرانسه و چند کشور اروپایی دیگر می رود. خوشبختانه این مجموعه علاوه بر به دست آوردن جوایز بسیار زیاد داخلی، توانسته است در عرصه بین المللی هم بدرخشد.
موانع و مشکلات سینمای عاشورایی به روایت اهالی سینمایی با عنوان "این شرح بی نهایت" صفحاتی از شماره جدید شبکه هنر را به خود اختصاص داده است که نظرات هنرمندانی چون شهرام اسدی، کارگردان، جمال شورجه، تهیه کننده، عزت الله انتظامی، بازیگر، محمدعلی کشاورز، بازیگر و سعید مستغثانی، منتقد در آن درج شده است.
عزت الله انتظامی در این گفتار با بیان اینکه مفاهیم عاشورایی توانایی پرداخت در تمامی گونه های سینما را داراست، بیان کرده است: معتقدم اگر می خواهیم یک فیلم فاخر عاشورایی خلق کنیم باید سرمایه ای را در اختیار سازنده قرار دهیم که توانایی آن را به وی بدهد که صحنه و دکور را به طور واقعی برای مخاطب خلق کند، در عین حال اعتقاد واقعی فیلمساز، در ساخت این آثار حرف اول را می زند و اگر یک فیلمساز بخواهد به دور از اعتقادات درونی خود، اثر مذهبی تولید کند راه به ناکجا آباد خواهد برد.
از سرگیری ساخت سریال" ثارالله" موضوع دیگری است که در شماره چهارم شبکه هنر مطرح شده و آمده است: پس از دیدار شهریار بحرانی با مقام معظم رهبری به بهانه پخش ملک سلیمان نبی (ع) این کارگردان اعلام کرد که بعد از ساخت سلیمان 2 و 3 سراغ ساخت مجموعه امام حسین (ع) خواهد رفت. سریال امام حسین (ع) پروژه ای بود که به کارگردانی بحرانی و تهیه کنندگی محسن علی اکبری و نویسندگی مجتبی فراورده در اوایل آبان 82 کلید خورد و در حال طی کردن مراحل تولید بود که بنا به دلایلی متوقف شد.
حمید سبزواری از شاعران آیینی کشور در بخش گفتگوی شماره چهار شبکه هنر با بیان اینکه شعر عاشورایی با مخاطب به خوبی ارتباط برقرار می کند، گفته است: شعر عاشورا همواره این خاصیت را داشته است که از مظلومیت امام حسین (ع) و یارانش هواداری کرده است. تصور می کنم، شاعران شیعی باید بیش از پیش به تولید آثار در این زمینه بپردازند تا وقایع عاشورا در قالب شعر بتواند به آیندگان منتقل شود و آنان از رهگذر شعر به این حماسه عظیم پی ببرند.
در این بخش نیز گفتاری از محمود حکیمی، نویسنده شناخته شده ادبیات دینی کودک و نوجوان آمده که وی درباره ویژگی های ادبیات عاشورایی معتقد است: کتاب های عاشورایی باید نثر ساده ای داشته باشند. در ایران در زمینه ادبیات عاشورایی برای کودکان و نوجوانان کارهای بسیاری شده است که بسیاری از آنها به لحاظ ساختار و محتوا درخور اعتنا هستند به ویژه اینکه تعدادی از این کتابها با تصاویر زیبا به چاپ رسیده است.
"تعزیه" موضوع دیگری است که در شماره جدید شبکه هنر به آن پرداخته شده است. در گفتگویی که در این بخش با بهروز غریب پور، نویسنده و کارگردان تئاتر صورت گرفته، آمده است: نگاه ما به تعزیه باید نوین شود زیرا با نگاه سنتی نمی توان اتفاق جدیدی را در این عرصه شاهد بود. برای ادامه حیات تعزیه ما نیازمند بناهای مختص تعزیه هستیم که به اندازه ای بزرگ باشد که صحنه های نبرد به زیبایی در آن اجرا شود.تصور من این است که اختصاص مکان ویژه برای تعزیه مهمترین گام در راه تحول تعزیه است.
سید عظیم موسوی، پژوهشگر و کارگردان تئاتر در گفتگویی با شبکه هنر از ثبت تعزیه در یونسکو خبر داده و بیان کرده است: ما در پرونده ای که به یونسکو دادیم حتی برآورد مالی برای ساخت یک تکیه را مشخص کردیم. برای یونسکو نقش NGO ها بسیار مهم بود. اینکه NGO ها چه فعالیتی در این حوزه می کنند و نقش آنها چیست؟ ما تمام سوالات آنها را دراین باره پاسخ دادیم و حتی به آنها اعلام کردیم که طرح تاسیس هنرستان تعزیه در حال بررسی است و شاید در ایران راه اندازی شود. خوشبختانه پرونده ما چنان کامل بود که یونسکو تعزیه را به عنوان یکی از میراث معنوی جهان معرفی کر.د این ثبت یک افتخار ملی است که آن را به همه فعالان این حوزه تبریک می گویم.
در بخش عکس شماره جدیدشبکه هنر گفتگویی با محمود عبدالحسینی، عکاس پیشکسوت در مورد تصاویری عاشورایی منتشر شده که در بخشی از آن آمده است: فرهنگ عاشورا محدود به زمان خاصی نیست. ما می توانیم در غیر از محرم و صفر برای تجلی سالروز فرهنگ عاشورا در زمان های دیگر هم از موضوع عاشورایی عکاسی کنیم. این مساله برمی گردد به آن تفکر و اندیشه ای که عکاس پیشت ویزور قرار می دهد. فرهنگ عاشورا فرهنگ خاصی است و کسانی هم که می خواهند از این موضوع عکاسی کنند، طبیعتاً باید با این فرهنگ آشنا باشند.
"ذوالجناح" با آهنگسازی عماد توحیدی و تنظیم بابک شهرکی، موسیقی ای با رویکرد جدید و بازگو کننده روایت های تاریخی و مذهبی است که در این شماره بررسی شده است. توحیدی در مصاحبه ای که در بخش موسیقی شبکه هنر آمده، گفته است: موسیقی دینی یا مذهبی نباید به جای تحریک عقلانیت عامل تخدیر آن باشد. جلوگیری از این امر به عهده معرفت اندیشان است که حادثه کربلا را یک حادثه عاشقانه ایثارگرانه می بینند. موسیقی دینی نهایتا با هدف پرستش و معرفت الهی یا ارج نهادن به قداستی عمیق ساخته می شود. این موسیقی قبل از تبعیت از فرم و الگوهای کهنه یا نو دارای روح واحدی است که می تواند در قالب های متنوعی بروز و ظهور کند.
"مرثیه ای برای آفتاب" مروری به آثار موسیقایی حوزه هنری در زمینه محرم کرده است. در این بخش نویسنده از انتشار آلبوم موسیقی "ذبح نور" اثر عبدالرضا موسوی طبری، آلبوم "سر به نی" اثر شهرام صالحی آلبوم "خروش بحر" به خوانندگی علیرضا افتخاری، "ماه نی" اثری از سید حمیدرضا صدری به خوانندگان امیرحسین مدرس، آلبوم "وداع" اثر سیدمحمد میرزمانی با صدای حسام الدین سراج، "فریاد سوخته" اثری از شهرام مظلومی به خوانندگی مسعود کهریزی، مجموعه" مرثیه آفتاب" بخشی از ساخته های آرش شهریاری و آلبوم "ذوالجناح" اثر بابک شهرکی و عماد توحیدی خبر داده است.
گفتنی است، مدیرمسئول سردبیر، جانشین سردبیر، دبیر تحریریه دو هفته نامه تحلیلی خبری نشریه داخلی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با عنوان شبکه هنر به ترتیب عبارتند از محسن مومنی شریف، پارسا سپهری، کیوان امجدیان و احمد رنجبر.
پایان پیام/
نظر شما