وجود 588 موقوفه در شهرستان فردوس

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان فردوس گفت: این شهرستان دارای 588 موقوفه و سه هزار و 420 رقبه است.

حجت‌الاسلام مهدی خزاعی، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان فردوس به خبرنگار شبستان گفت: وقف ریشه در تاریخ بشریت و ادیان آسمانی دارد و یکی از بنیادهای عمیق دینی، الهی و اجتماعی است که از بدو تاریخ بشر همزاد انسان‌ها پایه‌گذاری شده و در قالب فعالیت‌های عام‌المنفعه ظهور و بروز پیدا کرده است.

 

وی افزود: شهرستان فردوس دارای 588 موقوفه و سه هزار و 420 رقبه است که موقوفه امیرحسنخانی با درآمد سالانه 15 میلیون تومان به عنوان بزرگترین موقوفه این شهرستان به حساب می‌آید.

 

حجت الاسلام خزاعی تصریح کرد: درآمد حاصل از محل موقوفات صرف انجام امور خیریه شامل کمک به فقرا و نیازمندان، قرآن‌خوانی، روضه‌خوانی و اعیاد غدیر و قربان می‌شود.

 

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه فردوس یادآور شد: در حال حاضر 6 بقعه متبرکه شامل بارگاه امامزادگان سلطان محمد و سلطان ابراهیم در فردوس، سلطان احمد و سلطان ابوالحسن در مهوید، سلطان ابوالقاسم در سرند، سلطان کریم‌شاه در خانیک و سلطان میرافضل در روستای امرودکان قرار دارد.

 

وی گفت: دین مبین اسلام سنت پسندیده وقف را تشویق کرد و به آن جهت داد و در جزیره‌العرب که هیچگونه نشان تاریخی از وجود وقف به چشم نمی‌خورد این سنت حسنه را پایه‌گذاری و قانونمند کرد.

 

حجت الاسلام خزاعی افزود: وقف از نهادهای مهم اجتماعی است و علاوه بر آنکه در اسلام برآن تاکید فراوان شده در ادیان غیر اسلام نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

 

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه فردوس تصریح کرد: در حال حاضر در ممالک اسلامی و حتی در غرب معاصر سنت وقف دارای جایگاه برجسته‌ای است به طوری که شمار سازمان‌ها و بنیادهای وقفی و خیریه تنها در آمریکا از مرز میلیون گذشته است.

 

وی ساختن، تعمیر و نگهداری مساجد، چاپ و تحفیظ قرآن، ساختن مدرسه، آموزش خواندن و نوشتن، حمایت از پناهندگان، زندانیان، مجاهدان و حمایت مالی از دانشوران و تحقیقات علمی را از نمونه‌های وقف اسلامی برشمرد.


پایان پیام/

کد خبر 96205

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha