قانون آبخیزداری در دستورکار کمیسیون قرار می‌گیرد / ادغام پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری غیرعلمی است

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: قانون آبخیزداری در دستور کار کمیسیون قرار می‌گیرد و باید این قانون را ساماندهی کنیم تا پروژه‌های آبخیزداری به صورت قانونمند پیگیری شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سید جواد ساداتی نژاد در تشریح بازدید امروز (سه‌شنبه 28 مردادماه) اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی از پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، گفت: در این بازدید گزارشی از عملکرد پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری و نقشه راه این پژوهشکده ارائه شد.

نماینده مردم کاشان، اران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آبخیزداری و حفاظت از خاک با توجه به شرایط اقلیمی کشور یک ضرورت بسیار مهم است، ادامه داد: آب و خاک سرمایه‌های اصلی مردمان سرزمین بوده و بزرگترین مدافع آبخیزداری کشور مقام معظم رهبری است.

وی با تاکید بر اینکه این جمله مقام معظم رهبری که مسئله خاک از مسئله آب مهم تر است نشان می‌دهد حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش از منظر ایشان بسیار ارزشمند است، عنوان کرد: موافقت مقام معظم رهبری در سال های اخیر به منظور برداشت منابع از صندوق توسعه ملی برای اختصاص اعتبار به پروژه‌های آبخیزداری نشان از نگاه ویژه ایشان به این بخش است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید آبخیزداری و حفاظت خاک را در کشور مورد حمایت قرار دهیم اگر کشوری آب و خاک نداشته باشد ثروت و تمدن خود را از دست داده است، گفت: برای تولید یک سانتی متر خاک معمولی به 200 سال و خاک حاصلخیز به بیش از 700 سال زمان نیاز داریم و با از دست دادن آن نمی‌توانیم به راحتی خاک تولید کنیم.

ساداتی نژاد با تاکید بر اینککه حیات انسان‌ها به دو عنصر آب و خاک وابستگی دارد، خاطرنشان کرد: انتظار داریم با توجه به دستاوردهای بزرگ پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری این مرکز مورد حمایت بیشتری قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه یکی از دستاوردهای پژوهشکده حفاظت از خاک و آبخیزداری پروژه آبخوان داری است که در دنیا بی‌نظیر بوده و به معجزه آبخیزداری با پروژه آبخوان داری عمق بخشیده شد، ادامه داد: متاسفانه در سال جاری شورای عالی اداری کشور با تصویب مصوبه‌ای پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری را با موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور ادغام کرد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ادغام پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری با موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع در حالی که به حمایت از پروژه‌های حفاظت از خاک و آبخیزداری نیاز داریم اقدامی غیرکارشناسی و غیرعلمی بود، ادامه داد: یکی از مواردی که مقام معظم رهبری اجازه دادند منابعی از صندوق توسعه ملی به آن اختصاص پیدا کند پروژه آبخیزداری بود.

وی، گفت: حذف پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری خلاف منویات مقام معظم رهبری و منافع ملی است، از نگاه علمی و کارشناسی این اقدام مورد تایید نیست، به زودی در کمیسیون کشاورزی موضوع در دستور کار قرار می‌گیرد و این مصوبه باید لغو گردد.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری باید به پژوهشگاه حفاظت خاک و آبخیزداری ارتقا پیدا کند، خاطرنشان کرد: قانون آبخیزداری در دستور کار کمیسیون قرار می‌گیرد و باید این قانون را ساماندهی کنیم تا پروژه‌های آبخیزداری به صورت قانونمند پیگیری شوند./

کد خبر 962014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha