خواب خرگوشی «الازهر» چراغ سبزی برای ابوظبی - تل آویو

سکوت الازهر نسبت به توافقنامه عادی سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی پرسش های بسیاری را در ذهن ایجاد کرده است که چرا الازهر به عنوان یک نهاد معتبر دینی نسبت به این رویداد ننگین سکوت پیشه کرده است.

خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: سکوت موسسه الازهر و «احمد الطیب» شیخ الازهر و هیئت علمای مصر نسبت به توافقنامه عادی سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی علامت های استفهامی را در ذهن جهان اسلام ایجاد کرده است. زیرا محتوای این توافقنامه با طرح صلح عربی در کنفرانس سال 2020 میلادی مغایرت دارد.

 

الازهر از دهه ها پیش بر اصل سفر نکردن به قدس اشغالی یا نپذیرفتن عادی سازی روابط با رژیم صیهونیستی تاکید داشت. علمای الازهر دراین باره مواضع متعددی داشتند. به طوری که «جاد الحق علی جاد الحق» شیخ الازهر پیشین عادی سازی روابط با این رژیم را حرام اعلام کرده بود.

 

جاد الحق همچنین با اعلام مخالفت نسبت به سفر به قدس اشغالی، گفته بود: هرکسی از مسلمانان که به قدس برود، گناهکار است. باید تا زمانی که این سرزمین از وجود یهودیان غاصب پاک نشده است و ساکنان آن بازنگشته اند، به قدس سفر نکرد.

 

شیخ «عبدالحلیم محمود» از علمای الازهر نیز هنگام سفر «انور سادات» به قدس اشغالی از همراهی وی امتناع کرد. جاد الحق همچنین هنگام سفر «عزر وایزمن» رئیس رژیم صهیونیستی به قاهره در دوره «حسنی مبارک» از دیدار با وی خودداری کرد.

 

شیخ « محمد سید طنطاوی» نیز گفته بود: با سفر به قدس اشغالی مخالف است، زیرا سفر هر مسلمانی به سرزمین های اشغالی مشروعیت اشغالگران را تایید می کند و سلطه این رژیم را تحکیم می بخشد.

 

برهمین اساس، در دسامبر 2017 میلادی، شیخ احمد طیب از دیدار با «مایک پنس» معاون رئیس جمهوری آمریکا خودداری کرد، زیرا واشنگتن قدس اشغالی را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخته بود.پس از آن، هیئت علمای مصر نسبت به تلاش ها برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هشدار داد.اما سکوت امروز الازهر و شیخ احمد طیب نسبت به توافقنامه عادی سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی سوال برانگیز شده است. زیرا مسئولان الازهر در طول سال ها نسبت به این مسئله موضع تندی اتخاذ کردند.

 

شیخ الازهر در سال های 2013 و 2019 میلادی جوایز متعددی از سوی دولت امارات دریافت کرده است. رهبران سیاسی و مسئولان امارات از وی استقبال کرده اند. این جوایز شامل جایزه کتاب «شیخ زاید»، جایزه شخصیت فرهنگی سال 2013 از ابوظبی و جایزه « برادری انسانی» است.

 

«محمود عطیه» عضو کمیته امور دینی و اوقاف و نماینده پیشین پارلمان مصر در این باره می گوید: اشتباه بسیاری بزرگی  بود که از شیخ الازهر در امارات تجلیل شد. زیرا هدفی در پشت اقدام دیروز برای آینده خوابیده بود.

 

عطیه می گوید: باید شیخ الازهر موضع علنی و رسمی و سریعی نسبت به عادی سازی روابط انجام دهد، زیرا سکوت شرعا جایز نیست.

 

عضو کمیته امور دینی و اوقاف تاکید می کند: دکتر طیب باید از سکوت خارج شود و به جایزه های اعطا شده از سوی امارات پاسخ دهد. زیرا حقوق مسلمانان و فلسطینی ها پایمال می شود.

 

شیخ «شعبان ابوبدریه» از مبلغان الازهر نسبت به سکوت الطیب می گوید: متاسفانه شیخ الازهر نمی تواند دراین باره تصمیمی اتخاذ کند. زیرا در نهایت وابسته به رژیم مصر است که این توافقنامه را تبریک گفته است. حتی تلاش می کند تا به کشورهای دیگری بپیوندد که عادی سازی روابط شان را با دشمن صهیونیستی اعلام کردند.

 

ابوبدریه می گوید: آیا شیخ الازهر می تواند درک کند که این عادی سازی، مقاومت اسلامی را نابود می کند و مقدمه چینی برای اجرای معامله قرن است.

 

با این وجود پس از گذشت یک هفته از امضای این توافقنامه، الازهر مصر و حتی سازمان های مهم عربی مانند اتحادیه عرب نسبت به این رویداد ننگین سکوت کرده اند و به نظر می رسد که خود را به خواب خرگوشی زده اند.

 

کد خبر 961879

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha