رفع مظلومیت فرهنگی و مذهبی روستاهای روداب مهم ترین نیاز مردم منطقه است

امام جمعه بخش روداب، با اشاره به فقر عمیق فرهنگی موجود در منطقه، گفت: رفع مظلومیت فرهنگی و مذهبی روستاهای روداب مهم ترین نیاز مردم منطقه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، شاید عنوان این مطلب که "هنوز در گوشه و کنار کشور، افراد و یا خانواده هایی سوای از فقر اقتصادی، دچار نوعی فقر فرهنگی آن هم در حدی که حتی از احکام ابتدایی دین، اطلاعی ندارند" برای بسیاری از ما که در رفاه حاصل از شهرنشینی، چنین فقری را تنها برای جاهلیت معاصر پیامبر(ص) متصوریم، امری پذیرفتنی و قابل تصور نباشد.


چه می شود پس از گذشت 30سال از انقلاب پر برکت اسلامی ایران و خدمات غیر قابل انکاری که این نظام مقدس به ویژه در دولت خدمتگزار و عدالت گستر به آحاد جامعه داده، هنوز در مناطقی از جمله 35کیلومتری شهرستان بم، روستاهایی وجود دارند که از کمترین مواهب فکری و فرهنگی بی بهره اند.


ریشه این نابسامانی و فقر عمیق دینی و فرهنگی را در کجا باید جستجو کرد؟ و یا چه کسی و چه کسانی را مقصر اصلی دور ماندن مردم این مناطق از آنچه که حق آنها نه به عنوان یک شهروند که به عنوان یک مسلمان شیعه است، دانست؟


شاید بتوان از گفته رییس جمهوری کشورمان در جریان سفرهای استانی با تصریح به مطلبی با این مضمون که "گزارشاتی که قبلاً از کرمان ارسال می شد، هیچیک وجود چنین محرومیت هایی در استان را تأیید نمی کرد" نتیجه گرفت: ریشه این فقر ناشی از سهل انگاری و قصور نابخشودنی دولت های پیشین که شعار سازندگی و اصلاحات را در نقابی فریبنده به یدک می کشیدند، است.


گفتنی ها زیاد است، در ادامه مصاحبه امام جمعه روداب با خبرنگار شبستان، گوشه ای از ژرفای آنچه در این منطقه و مشابه آن وجود دارد را به تصویر کشیده شده است.
 

شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان کرمان نخستین نهادی است که برای رفع نابسامانی های روداب اقدام کرده است.

 

حجت الاسلام سید مهدی مصطفویان، در توصیف فقر شدید فرهنگی بخشی از روستاهای منطقه روداب، با ابراز تأسف شدید از بی توجهی دستگاه های فرهنگی و بی مهری های آنان نسبت به این منطقه، افزود: دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان کرمان، 9 ماه پیش با انتصاب امام جمعه در حقیقت آغازگر فعالیت های فرهنگی در منطقه است.


وی ادامه داد: بخش روداب با داشتن پنج هزار دانش آموز، 600 معلم و 84 واحد آموزشی، فاقد اداره آموزش و پرورش است و این در  حالی است که مناطقی با کمتر از این تعداد دانش آموز و معلم از اداره آموزش و پرورش برخوردارند.


مصطفویان گفت: از جمعیت 32هزار نفره این منطقه هفت هزار نفر آنان تحت پوشش کمیته امداد بم هستند که این رقم گواه فقر مردم این دیار است.


جمعیت 3 هزار نفری عشایران روداب در کوهستان پرداکنده اند و مکانی برای زندگی ندارند.


وی با بیان اینکه روستاهای منطقه روداب از هرگونه خدمات پزشکی، بهداشتی و درمانی بی بهره است، بیان کرد: مردم برای برخورداری از این خدمات باید به شهرستان های همجوار مراجعه کنند و حال اینکه فاصله دورترین روستای روداب با نزدیک ترین شهرستان همجوار 100کیلومتر است.
 

این فعال مذهبی و فرهنگی، به بازدیدهای خود از روستاهای اطراف روداب طی 9ماه امامت جمعه خود در این منطقه اشاره کرد و گفت: در جریان این بازدیدها، آلونکی دیدم که به هیچ وجه نمی توان آن را محل زندگی خواند اما افرادی در آنجا زندگی می کنند و نیز 3 هزار عشایری که در کوهستان با هیچگونه امکاناتی، زندگی می گذرانند.


مردمی که برای نخستین بار روضه شنیدند و عزاداری کردند.

 

وی با بیان اینکه در بسیاری از روستاهای روداب مردم حتی از احکام ابتدایی دینی، اطلاعی ندارند، در بیان خاطراتش گفت: روستاهایی را شاهد بودم که مردم آنان برای نخستین بار روضه امام حسین(ع)شنیدند و برای اولین بار سینه زنی کردند.

 

نخستین امام جمعه روداب، از روستاهای "چتوک"، " لجارو" و"موردان " نام برد که فاقد آب لوله کشی، مسجد، مدرسه و... است و "لجارو" که حتی جاده نیز ندارد.

 

وی با اشاره به فعالیت های انجام شده طی 9 ماه گذشته، گفت: برای نخستین بار در تاریخ روستاهای مردان، زیل، داج، آباد چهل تن، برز رفیع آباد، زوران، عدیله، برون آباد، باغ بالا، ملک آباد در محرم و رمضان امسال روحانی مستقر شد و فعالیت های فرهنگی کلید خورد و مردممنطقه برای نخستین بار چهره یک روحانی را از نزدیک دیدند.


آنچه حجت الاسلام مصطفویان گفت، بیش از این است، اما از آنجا که گاهی بیان بعضی از واقعیت های موجود، باعث زیر سئوال بردن شأن و جایگاه والای انسانی از سوی افراد کوته فکر و سطحی نگر است، لذا از بیان آن معذور بوده و به همین مقدار اکتفا می کنیم، باشد که تا گوش هایی برای شنیدن، قلب های برای ادارک و چشمانی برای دیدن، به سهم خود برای رفع آنچه در قالب الفاظ ما نگنجید، حرکتی کنند.

 

گفتنی است، بخش روداب با مرکزیت نظام شهر که 110 پارچه روستا، آبادی و ده دارد، دارای بیش از 32هزار نفر جمعیت در 35 کیلومتری شهرستان بم قرار دارد.

 

پایان پیام/

کد خبر 9617

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha