به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام کلباسی، در نشست مشترک مدیران حوزههای علمیه سراسر کشور و مسئولان کمیته امداد با اشاره به اهمیت مسجد در جامعه اسلامی گفت: موضوع مسجد از نظر نظری کاملا مشخص است و از دیدگاه قرآن اولین بنای روی زمین مسجد بوده و اولین اقدام پیامبر اکرم (ص) در مدینه بنای مسجد است، این مسئله لزوم اهتمام به مسجد را میرساند.
وی افزود: اگر مسجد به عنوان محور جریان فرهنگ دینی و اسلامی تقویت نشود، انتظار اینکه فرهنگ اسلامی تقویت شود، انتظاری بیهوده است. بعد از انقلاب کارهایی صورت گرفته است، اما میتوان گفت در حق مسجد خدمت و اهتمام لازم صورت نگرفته است و با بررسی قوانین و سیر ساخت و ساز مساجد متوجه میشویم که در این زمینه رشد لازم را نداشتهایم.
وی ادامه داد: امروز دهها شهرک در کشور وجود دارند که مسجد ندارند و یا مساجد نیمه کاره دارند؛ به عنوان مثال شهرک پردیسان قم که نیازمند 50 مسجد است، امروز فقط 3 مسجد دارد.
حجت الاسلام کلباسی تاکید کرد: غفلتهایی که در قانون گذاری درباره رسیدگی به مساجد صورت گرفته و عدم مدیریت صحیح مسجد منجر به بروز معضلات فراوانی در عرصه مسجد شده است.
وی با اشاره به این که عمده مشکلات مسجد به مدیریت آن بر میگردد، گفت: این که کمیته امداد به فکر افتاده تا گامی در این زمینه بردارد، آن را به فال نیک میگیریم، ولی فاصله مسجد الگو و نمونه که باید پاسخ گوی جهان امروز باشد با وضعیت فعلی ما بسیار فاصله دارد.
مساجد نیازمند حضور روحانیون
بنابرگزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام کلباسی با تاکید بر این که بخش نرم افزاری مسجد کاملا به حوزه وابسته است، افزود: تامین امام جماعت یکی از خلاهای مساجد است، همچنین از مجموع نماز جماعتهایی که در مدارس برگزار میشود و حدوداً به 60 هزار مورد میرسد، فقط یک سوم روحانی دارند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز با اشاره به این که میبایست نهاد و مرکزیتی برای برنامه ریزی برنامههای مسجد ایجاد شود، گفت: امروز برای رهایی از مشکلات جامعه راهی جز زنده کردن مساجد وجود ندارد و برای مقابله با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی باید مساجد را آباد کرد؛ البته در این عرصه نیازمند عزم جدی و مستحکمی هستیم.
پایان پیام/
نظر شما