به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان ایلام در کارگروه مجازی رسانه ای در گفت و گو با خبرنگاران در خصوص افزایش برخی از کالاهای اساسی مورد نیاز مردم، اظهار کرد: قیمت اجناس یارانه ای مثل برنج، روغن و شکر همانند قبل نیست چرا که بر اساس تصمیمات دولت، ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به این کالاها اختصاص پیدا نمی کند و به همین خاطر شاهد تغییرات قیمت در این کالاها بوده ایم.
« رضا محمد رحیمی» با بیان اینکه تغییرات قیمت در این کالاها گرانفروشی نیست، افزود: این تغییرات قیمت مربوط به کل کشور است و این نوع کالاها با نرخ ارز بازار ثانویه عرضه می شود و طبیعتاً شاهد تغییر قیمت در این کالاها هستیم و این موضوعی کشوری است و مختص به استان نیست، اما در بخش نظارت ها و مبارزه با گرانفروشی و کمفروشی، همکاران زحمتکش ما را در بخش بازرسی و نظارت بر بازار به صورت شبانه روزی و در ساعات اداری و غیر اداری فعالیت دارند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام بیان کرد: بخش نظارت و بازرسی ما با همه کمبودها و تعداد نیروی کمی که در این بخش داریم فعالیت گسترده ای دارد، در ۴ ماهه ابتدای سال جاری ۲۵ هزار و ۸۱۲ فقره بازرسی از صنوف مختلف و بازار استان انجام شده و طی آن ۱۷۵ پرونده برای متخلفین در مراجع قضایی و قانونی تشکیل شده است.
محمدرحیمی با بیان اینکه گشت های مشترک با همکاری دستگاهای اجرایی دیگر و همچنین دادستانی محترم، تعزیرات حکومتی و بهداشت و درمان در سطح بازار و صنوف استان انجام می شود، گفت: تا کنون تعداد ۱۰۴۴ فقره گشت مشترک انجام شده و بیش از هزار پرونده در خصوص مقابله با گرانفروشی به تعزیرات حکومتی ارسال شده است.
وی با بیان اینکه در ابتدای سال و همزمان با شیوع کرونا در خصوص مبارزه با بحث گرانفروشی، نظارت ها در استان تشدید شد و با تمام توان تشدید نظارتها و کنترل بازار ادامه دارد، در ایام عید سال جاری طرح های نظارتی برگزار شد و در مهرماه نیز طرح های نظارتی ویژه برگزار می شود، امسال با توجه به شیوع کرونا و بازگشایی مدارس نیز این نظارت ها تشدید می شود و طبیعتاً خرید لوازم التحریر و ملزومات مدارس دانشآموزان انجام می شود برنامه ریزی ویژه برای نظارت بیشتر در این حوزه انجام شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام با بیان اینکه بخش زیادی از خدمات این سازمان همزمان با شیوع کرونا به صورت الکترونیکی ارائه می شود، تصریح کرد: اکثر مجوزهای صنعتی از طریق سامانه سامانه بهین یاب یا درگاه خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه می شود، سامانه ایرانیان اصناف را داریم که صدور مجوزهای صنفی از این طریق است، سامانه جامع تجارت را داریم که بخش زیادی از تجار و بازرگانان، خدمات خود از طریق این سامانه دریافت می کنند، سامانه کاداستر معادن را داریم که بدون نیاز به مراجعه و حضور فیزیکی خدمات بخش معدن ما از طریق این سامانه ارائه می شود.
محمدرحیمی بیان کرد: واقعیت این است که در زمان شیوع کرونا بسیاری از صنوف در زمان تعطیلی ها و محدودیت های اعلام شده، آسیب دیدند و بسیاری از صنوف نیز به واسطه فشارهای اقتصادی که به مردم آمده در واقع بازارشان کم شده است و متاسفانه این آسیب همچنان ادامه دارد. تا امروز نزدیک به ۳۴۶۲ از صنوف استان با ثبت نام در سامانه مربوط به آسیب دیدگان از کرونا و سامانه کارا اعلام کرده اند که نیاز به کمک دارند و دچار آسیب شده اند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر از طریق تامین تسهیلات به صنوف آسیب دیده از کرونا کمک هایی ارائه شده است، هر چند به نظر ما هم کافی نیست، تا کنون برای۳۴۶۲ واحد ثبت نام شده آسیب دیده از کرونا در استان بر اساس دستورالعمل های ابلاغی، برای دریافت ۳۱۰ میلیارد ریال تسهیلات به سیستم بانکی معرفی شده اند که تا امروز ۱۱۸ میلیارد ریال از این میزان تسهیلات به صنوف آسیب دیده از کرونا در استان پرداخت شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام خاطرنشان کرد: علاوه بر این، صنوف آسیب دیده از کرونا با بخشودگی هایی که در طول ۳ ماه یعنی از برج ۱۲ سال گشذت تا برج ۲ امسال بود نیز بهره مند شده اند بود و دولت توانسته در این شرایط که با محدودیتهایی هم مواجه است در حد توان کمک ها و حمایت های خوبی را از صنوف مختلف داشته باشد.
نظر شما