به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با شروع ماه محرم اغلب هیات و مجالس عزاداری برای بزرگداشت این ماه و همچنین برگزاری جلسات نوهه و مدح امام حسین علیه السلام آماده می شوند. اما این اولین ماه محرم تاریخ اسلام است که با چالش ویژهای مواجه است و آن کنترل زنجیره ویروس کرونا است. شش ماه پس از شروع ماه محرم همه گیر شدن ویروس منحوس کرونا در کشور در صدر اخبار قرار گیرد به گونه ای که تاکنون ۱۹هزار و 804 نفر در کشور جان خود را از دست دادند. از طرفی نیز برخی از کارشناسان معتقد هستند که برگزاری مجالس عزاداری اگر بدون رعایت پروتکل های بهداشتی باشد میتواند به شروع زنجیره ویروس کرونا کمک کند.
نکته مهم در این موضوع این است که اغلب افراد آگاه به مسائل دینی می دانند حفظ جان افراد از نظر اسلام یک واجب شرعی است و در خصوص برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان باید تابع دستورات ستاد ملی مبارزه با کرونا بود. به گونهای که اولین اقدامات برای مقابله با شروع ویروس کرونا از طریق همکاری هم وطنان مومن کشورمان و تعطیلی مساجد و نماز جمعه در کشور اتفاق افتاد. اما در این بین برخی مذهبی نماها وجود دارند که با کوبیدن بر طبل تعصبات بیجا و بی منطق سعی دارند مخالفان برگزاری مجالس عزاداری امام حسین علیه السلام را تحریک کنند. افراد متعصب ای که همواره در تاریخ اسلام وجهه دین را مخدوش کرده و باعث شده است که بسیاری شعایر دینی را در ذهن دیگران سیاه جلوه دهد.
بر کسی پوشیده نیست که عزت و حرمت حسینبنعلی (ع) و خاندان و یارانش نزد هرکسی رفعتی والا دارد. ماه محرم، بخشی بزرگ و مهم از فرهنگ کشور ما است؛ اما امسال حالی که داس کرونا ایران را هم مثل بقیه کشورها در مینوردد و جان آدمها را درو میکند، یک حق اساسی ملت به نام حق حیات و یک تکلیف شرعی، یعنی حرمت جان، برگزاری مراسم عزاداری عمومی محرم را با پرسشهایی روبهرو کرده است. امسال نیز این اتفاق میتواند با رعایت پروتکل های بهداشتی و یا حتی برگزاری مجالس عزاداری به صورت مجازی در تعظیم شعائر ماه محرم و برگزاری مجالس عزاداری کمک کند و لازم است تا کسانی که با نظراتتان متعصبانه و به دور از منطق به دنبال عدم رعایت دستورات و قوانین بهداشتی برای مقابله با شیوع بیماری کرونا هستند برخورد قانونی شود.
نکته مهم در مدیریت مراسم محرم امسال این است که مردم در برگزاری این مراسم مشارکت می کنند و اگر مردم وارد صحنه مدیریت این مراسم نشوند، کار بسیار سخت و به تعبیری دیگر آن تصویر درستی که می خواهیم به جامعه مخابره شود، ایجاد نمی شود.انتظار از دستگاههای مرتبط با برگزاری مراسم سوگواری محرم این است تا فرصت باقیمانده، ابتکارات و نوآوریهایشان را برای برگزاری آیینهای عزاداری، در چارچوب پروتکلهای بهداشتی به اطلاع مردم برسانند تا این آیینها با کمترین تجمع و عمدتا در فضای مجازی، به شکلی متفاوت که باعث عدم تجمع و احتمال سرایت بیماری میشود، برگزار شوند.
نظر شما