به گزارش خبرگزاری شبستان، در سیستان و بلوچستان همزمان با فرا رسیدن ماه محرم، هیئت های مذهبی گرد هم جمع شدند تا برنامه ریزی های لازم برای بهتر برگزار کردن عزاداری همراه با دستورالعمل های بهداشتی را انجام دهند، برنامه ریزی نه برای افزایش تعداد عزاداران، بلکه برای همدلی و همراهی بیشتر در صحنه کمک به محرومان در سایه ماه محرم.
امسال نیز دل ها برای محرم می تپد، هم در خانه هم مساجد و هم در هیئت ها همه و همه در یک راهیم که شعور حسینی را بهتر به نمایش بگذاریم.
یکی از جوانان حسینی که هر سال ایستگاه صلواتی یاوران امام حسین(ع) در زاهدان را برپا می کنند نیز گفت: تلاش ما باید این باشد که عزاداری به بهترین شکل انجام شود و از طرفی نیز مراقب سلامت جان مردم باشیم که در همین راستا از برگزاری ایستگاه صلواتی خودداری می کنیم و همان هزینه را جمع آوری و برای نیازمندان سبد غذایی خریداری می کنیم.
حمید حقدوست با اشاره بر اینکه باید اولویت همه ما شعور حسینی باشد زیرا دشمن تلاش دارد تا شعور حسینی را از بین ببرد گفت: فضای مجازی نیز بستری مناسب برای عزاداری و نشر فرهنگ حسینی خواهد بود و در واقع باید توجه داشته باشیم که به نوعی از فضای مجازی هم در حوزه عزاداری با ایده های جدید استفاده شود.
یکی دیگر از جوانان حسینی نیز می گوید: ما امسال مسجد محله را برای برگزاری مراسم عزاداری آماده کردیم ایم و تلاش داریم با رعایت دستور العمل های بهداشتی برای امام حسین عزاداری[ع] کنیم.
وی معتقد است: احیای فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر امسال بیش از سال های گذشته در دستور کار ما قرار دارد و تلاش داریم تا در این زمینه فعال از از گذشته عمل کنیم.
با توجه به شیوع ویروس کرونا تلاش دشمن برای تقابل بین سلامت و معنویت است که باید افراد و اقشار تاثیرگذار در جامعه از جمله مداحان، هئیت های مذهبی و رسانه ها با بصیرت و آگاهیبخشی از این فتنه جلوگیری کنند.
در این میان ساز و کار ایستگاه های صلواتی در استان متفاوت اعلام شده به گونه ای که عده ای تلاش دارند ایستگاه صلواتی برگزار کنند و در آن طبق رعایت پروتکل های بهداشتی اقلام بهداشتی توزیع و صوت عزاداری امام حسین (ع) را پخش کنند.
عده ای نیز از برپایی ایستگاه صلواتی خودداری کرده و هزینه برپایی ایستگاه را به توزیع سبد غذایی و اقلام بهداشتی در بین نیازمندان اختصاص داده اند.
در همین زمینه مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان در جمع خبرنگاران به تشریح دستور العمل های عزاداری در ماه محرم امسا پرداخت.
حجت الاسلام بزمانی ضمن تشریح ضوابط برگزاری مراسم محرم بر برگزاری مراسم در اماکن مجاز صرفا با رعایت اصول کاهش زمان مراسم، تراکم حداقلی، آلودگی زدایی منظم، رعایت فاصله یک و نیم متر و استفاده مستمر و همگانی از ماسک تاکید کرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: هیچ گونه پذیرایی در جریان برگزاری مراسم عزاداری و پس از آن انجام نمیشود و اطعام و نذورات صرفا مطابق دستورالعمل های بهداشتی در پخت و پز بسته بندی به صورت بیرون بر و در ظروف غیر مشترک و یک بار مصرف توزیع میشود.
وی افزود: جابجایی هیئتها و دسته روی در برگزاری محرم مجاز نیست اما دسته عزاداری در مکان ثابت مثل محوطه شهرکها بدون تماشاچی میتواند اجرای برنامه داشته باشد.
این مسؤول ادامه داد: استقرار همیاران سلامت هیئت در ورودی محل برگزاری مراسم شامل تب سنجی، شست و شو و ضدعفونی دستها، کنترل و اهداء ماسک و استقرار ظروف حاوی مواد ضدعفونی کننده دست ها به تعداد و فاصله مناسب در محل برگزاری مراسم، میکروبزدایی مستمر محل برگزاری مراسم با محلول های مجاز، پرهیز از برهنه شدن و رعایت فاصله اجتماعی هنگام سینه زنی، علامت گذاری مکان استقرار افراد در هیئت برای حفظ فاصله مکانی نیز از دیگر ضوابط مد نظر برای برگزاری مراسم محرم امسال است.
بزمانی گفت: فعالیت ایستگاه صلواتی با پخش صوت و توزیع فقط اقلام بهداشتی بلامانع است.
مدیرکل تبلیغات سیستان و بلوچستان در زمینه ضوابط پذیرایی در هیئت و طبخ و توزیع غذای نذری نیز گفت: تاکید بر توزیع غذا درب منازل، توصیه به دوخت و دوز ماسک و مواد ضدعفونی کننده نذری، استفاده از ظروف یکبار یکبار مصرف (ترجیا گیاهی) یک نفره در صورت توزیع مواد غذایی گرم و پخته، ممنوعیت ذبح و قربانی احشام در جلوی هیئت عزاداری و یا تکایا و مساجد نیز از ضوابط برگزاری مراسم محرم در امسال خواهد بود.
بزمانی ادامه داد: باتوجه به شرایط ابلاغی ستاد ملی کرونا و برنامههای اداره کل تبلیغات اسلامی استان برای برگزاری عزای حسینی (ع) با رعایت پروتکلهای بهداشتی و ایمنی جمعی، لازم است تمامی مسئولان هیئات مذهبی با مراجعه به سامانه بیرق، فرمها و تعهدات لازم برای برگزاری هرچه باشکوهتر محرم طبق شیوه نامهها را تکمیل و یا به ادارات تبلیغات اسلامی سراسر استان مراجعه کنند.
وی بیان کرد: برای درخواست مجوز برگزاری مراسم محرم امسال، لازم است مسئول هیأت یا بصورت حضوری به شعب ادارات تبلیغات اسلامی مراجعه کند و یا وارد سایت بیرق به نشانی www.beyragh.mobi شود.
مدیرکل تبلیغات سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه 800 هیئت مذهبی در استان فعال است گفت: تا کنون 50 هیئت در سامانه بیرق ثبت نام کرده که پیش بینی می کنیم بیشتر آمار ثبت نامی در روزهای نزدیک به محرم صورت گیرد.
عشق و ارادت جوانان حسینی نسبت به امام حسین(ع) حتی در این شرایط کرونایی شدت گرفته و همه تلاش می کنند تا به نوعی در برگزاری این مراسم سهیم باشند، مراسمی که در آن باید ضوابط و پروتکل های بهداشتی رعایت شده باشد در واقع عزاداری حسینی توسط مردم باید نماد عقلانیت دینی، هوشمندی سیاسی و بصیرت انقلابی باشد نذوراتی که در این ایام توزیع می شود باید به سمتی هدایت شود که منطبق با نیازهای امروز جامعه باشد.
نظر شما