به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، ولی الدین مصلحتی امروز (13 دی) در حاشیه مراسم پایانی نمایشگاه مطبوعات به خبرنگاران گفت: تا پایان سال جاری 160 روستا در کشور مجهز به نصب سامانه روشنایی از طریق انرژیهای نو می شوند.
وی در خصوص مزایای انرژی نو برای مردم، اظهار کرد: مقرون به صرفه بودن، دسترسی آسان، راهبردی بودن و حفظ محیط زیست و همچنین در دسترس بودن از مهمترین مزایای استفاده از انرژیهای نو نسبت به انرژیهای فسیلی است.
مصلحتی ادامه داد: رسالت شرکت توانیر و مجری برق روستایی کشور، برخوردار کردن آحاد مردم از نعمت برق است و در این راستا خدمات زیادی ارائه شده چرا که بر اساس آمار از سال 85 تا کنون تمامی روستاهای بالای 20 خانوار کشور از نعمت برق برخوردار شدند.
وی با بیان اینکه یکهزار و 765 روستای زیر 20 خانوار در سطح کشور از نعمت برق محروم هستند، اظهار کرد: برنامه ریزی شده این روستاها باید ظرف سه سال آینده برقدار شوند.
مشاور مدیرعامل شرکت توانیر و مجری برق روستایی کشور برقرسانی به روستاها را عاملی برای توسعه اقتصادی کشور دانست و افزود: در حال حاضر 31 درصد جمعیت ایران در روستاها زندگی میکنند.
مشاور مدیرعامل شرکت توانیر و مجری برق روستایی کشور اجرای طرح هدفمندی یارانهها را عاملی برای برقراری عدالت در جامعه ذکر کرد و اظهار داشت: با اجرای این طرح استفاده از انرژیهای نو در کشور جایگاه اصلی خود را پیدا میکند چرا که در گذشته با ارائه یارانه در بخش حاملهای انرژی، استفاده از انرژی نو توجیه اقتصادی نداشت و این مشکل با هدفمندی یارانهها برطرف شد.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی نیز در ادامه به خبرنگاران گفت: در بحث برق با هدفمندی یارانهها کشور به دو منطقه عادی و گرمسیر تقسیم شده است که هر کدام داری تعرفه های خاص خود هستند و بر اساس این تقسیم بندی خراسان جنوبی جزو مناطق عادی محسوب می شود.
محمد علی ضامن با بیان اینکه نرخ خاموشی یکی از شاخصهای اصلی در توانیر است، اذعان کرد: این نرخ در متوسط کشوری دو و نیم تا سه دقیقه برای هر مشترک است.
وی اظهار کرد: نرخ خاموشی در خراسان جنوبی در سال گذشته یک و نیم دقیقه بوده و در نیمه نخست سال جاری به 55 ثانیه در روز به ازای هر مشترک رسیده است.
ضامن میزان تلفات را از دیگر شاخصهای مورد نظر شرکت توانیر ذکر کرد و افزود: وضعیت خراسان جنوبی در این شاخص نیز از میانگین کشوری بهتر است و این نرخ در استان 2/9 درصد است.
وی از برق دار شدن تمامی روستاهای بالای 20 خانوار استان در سالهای اخیر خبر داد و تصریح کرد: تا پایان برنامه توسعه پنجم تمامی روستاهای بالای 10 خانوار خراسان جنوبی از نعمت برق برخوردار می شوند.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی یادآور شد: در حال حاضر 53 روستای بالای 10 خانوار خراسان جنوبی از نعمت برق محروم هستند که این روستاها باید تا سال 91 برقِدار شوند.
پایان پیام/
نظر شما