«اسحاق خسروپناه» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: امسال، تصرفات حریم بستر رودخانهها در این شهرستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو برابر افزایش یافته که این وضعیت موجب خروج سیلاب از مسیر اصلی شده و خسارت زیادی را در پی دارد.
مدیر امور منابع آب شیروان بیان کرد: امسال ۱۰۸ مورد تصرفات حریم بستر رودخانه به مساحت هفت هزار و ۱۱۱ متر مربع شناسایی شده که این رقم در مدت مشابه سال قبل، ۱۱۶ مورد به مساحت سه هزار و ۳۴۴ متر مربع بوده است.
خسروپناه علت افزایش تصرفات حریم بستر رودخانه های این شهرستان در سال جاری را سیلاب ها و بازگشایی مسیر شهر زیارت از توابع شیروان دانست و عنوان کرد: تصرف بستر رودخانهها به اشکال مختلف از قبیل احداث بنا، کشت و زرع، احداث مخازن ذخیره آب، تخلیه نخاله و غیره در طول رودخانهها صورت میگیرد.
مدیر امور منابع آب شیروان با بیان اینکه تجاوز به بستر رودخانهها، خسارت سیلابها را افزایش میدهد، خاطرنشان کرد: این کار سبب کاهش عرض مقطع رودخانه و مجاری آبی و به تبع آن کاهش ظرفیت آبگیری رودخانه میشود که سبب خروج سیلاب از مسیر اصلی شده و خسارت زیادی به متصرفان و اراضی و تاسیسات وارد می کند.
خسروپناه تصریح کرد: شرکت آب منطقهای وظیفه شناسایی و تهیه نقشه حد بستر و حریم رودخانهها، محافظت از بستر و حریم رودخانهها و شناسایی تصرفات غیرقانونی و تلاش برای آزادسازی آن ها از دست متصرفان با همکاری دستگاه قضایی و همچنین اخذ سند برای بستر رودخانهها را برعهده دارد که برای این کار برخی دستگاهها مانند ثبت اسناد و املاک، دستگاه قضایی، نیروی انتظامی و غیره مشارکت می کنند.
مدیر امور منابع آب شیروان اضافه کرد: هم اینک در شهرستان شیروان هزار و ۶۵ کیلومتر رودخانه، مسیل و آبراه وجود دارد که از این میزان ۳۳۹ کیلومتر در مسیل های مهم و حساس قرار گرفته است که یا آب دارند و یا در حوره مسکونی قرار دارند.
خسروپناه بیان کرد: از ۳۳۹ کیلومتر از مسیل های مهم و حساس رودخانههای این شهرستان، تاکنون برای ۱۸۲ کیلومتر مطالعات تعیین حد بستر و حریم انجام شده و از این میزان ۱۳۸ کیلومتر نشانه گذاری شده است.
نظر شما