به گزارش خبرگزاری شبستان، امیر سرتیپ دوم فرشاد نجفیپور، مدیرعامل سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح در نشست خبری با عنوان ارتقای منزلت اجتماعی و سلامتمحوری بیمهشدگان نیروهای مسلح در میان خبرنگاران رسانههای خبری، پیرامون برنامههای سازمانی خدمات درمانی نیروهای مسلح در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری، گفت: سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح با توجه به اینکه مقام معظم رهبری تدابیر روشنی در حیطه سلامت دارند، در راستای تحقق این تدابیر ستاد کل نیروهای مسلح گام برمیدارد.
وی گفت: مقام معظم رهبری اصرار دارند که بیمه خدمات درمانی در کل کشور به جایی برسد که اگر کسی بیمار شد، به غیر از درمان بیماری مشکل دیگری نداشته باشد و نگران هزینههای درمان و کیفیت خدمات مراکز درمانی نباشند که ما این موضوع را پیگیری میکنیم اما حقیقتا تا تحقق این تدبیر فاصله زیادی داریم.
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری تأکید بیشتری بر این موضوع دارند که پرداخت بیمه خدمات درمانی در بحث سلامت و پرداخت مستقیم از جیب مردم به کمتر از 30 درصد تقلیل پیدا کند. درحال حاضر پرداخت عمومی سرانه بیمه خدمات درمانی 60 درصد است که به عهده مردم میباشد و نظر مقام معظم رهبری این است که این رقم به زیر 30 درصد کاهش یابد.
نجفی پور افزود: درحال حاضر این رقم در سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح 45 درصد است و در مراکز طرف قرارداد پرداخت از جیب بیمه شده 30 درصد است.
وی خاطرنشان کرد: مراکز خدمات درمانی نیروهای مسلح درحال حاضر در کیفیت ارزیابی مراکز خدمات درمانی برنامه ارزیابی اعتبارسنجی و ارزیابی خدمات درمانی را در دستور کار دارد که هماکنون این مسئله در ارائه مراکز خدمات درمانی دندانپزشکی انجام شده است. در بحث کیفیت خدمات در بیمارستانها نیز این مسئله درحال پیگیری است.
وی بر اصرار سردار وحیدی، وزیر دفاع مبنی بر اینکه هر چه سریعتر بحث سلامت الکترونیک در سازمان نیروهای مسلح باید اجرایی شود، اشاره و تصریح کرد: در این راستا نیز سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح زمینههای پیادهسازی سلامت الکترونیک را با تغییر نرمافزار دبیری سازمان فراهم کرده است.
مدیرعامل سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح با بیان اینکه سلامت الکترونیک بدون شبکه معنا ندارد، گفت: درحال حاضر تمامی نرمافزارهای سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح از طریق نرمافزار فاکس است که مهمترین مشکل این نرمافزار این بود که تحت شبکه نمیتوانست کار کند، به همین جهت با تغییر این نرمافزار، تمامی مراکز خدمات درمانی که در کشور پراکنده هستند را تحت پوشش قرار میدهد.
سرتیپ دوم نجفیپور با تأکید بر اینکه کارت هوشمند تنها یک قطعه از پازل سلامت هوشمند الکترونیک است، گفت: تأمین نسخه الکترونیک، ذخیرهسازی سوابق بیمار، احراز هویت بیمار برای ارجاع به سایر مراکز خدمات درمانی ازجمله خدماتی است که کارت هوشمند در تأمین سلامت الکترونیک بیمار ارائه میکند. درحال حاضر ما یک نرمافزار بومی برای کارت هوشمند تأمین سلامت طراحی کردهایم که بخش آزمایشی آن انجام شده است و امید است تا 2 سال آینده به تمامی پرسنل نیروهای مسلح داده شود.
وی یکی دیگر از تدابیر مقام معظم رهبری را پیادهسازی نظام ارجاع و پزشک خانواده در نیروهای مسلح عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری بر ارجاع و پزشک خانواده در نیروهای مسلح تأکید دارند که ما با توجه به اینکه این نظام ارجاع در وزارت بهداشت اجرا میشود، همکاری و هماهنگی لازم را در تمام استانهای کشور انجام دادهایم و اعتقاد داریم که این روند باید سریع باشد، بنابراین در نیروهای مسلح بحث نظام ارجاع بیسابقه نیست.
وی تصریح کرد: هر داروی جدیدی که وارد کشور میشود، برای بیمهشدگان طبق بررسیهای کارشناسانه تحت پوشش سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح قرار میگیرد.
سرتیپ دوم نجفیپور در ادامه از ایجاد یکصد کلینیک جدید دیابت طی 2 سال آینده در کشور خبرداد و گفت: ایجاد کلینیک دیابت از سوی وزارت بهداشت طراحی شده است و هماکنون سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح برای افزایش کیفیت خدمات درمانی سلامت نیروهای مسلح تلاش میکند تا 2 سال آینده یکصد کلینیک جدید در کشور ایجاد کند.
مدیرعامل سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح اظهارداشت: درحال حاضر 2 کلینیک دیابت در طالقانی و منطقه نیاوران تهران ازسوی سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح ایجاد شده است و امید است با تأمین تعرفه مناسب و تشویق برخی از مراکز درمانی تعداد آن به یکصد نزدیک شود.
وی افزود: در راستای ارائه خدمات بهتر به بیماران دیابتی تحت پوشش سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح طرح پایش این بیماران صورت گرفته است که در دور اول 20 میلیارد تومان هزینه دربرداشته است و در دور دوم آن نیز به زودی آغاز میشود، قصد داریم معاینات کامل از آزمایشها، قندخون ناشتا و تست تحمل قند خون برای بیماران خدمات درمانی نیروهای مسلح درنظر بگیریم.
این مقام مسئول افزود: در راستای تحقق تدابیر مقام معظم رهبری مراکز تحت پوشش خدمات درمانی نیروهای مسلح به شدت حمایت شده است، قراردادهای بهتری با مراکز درمانی بسته شد که درآمدهای آنان را افزایش داد. همچنین سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح در زمینه تجهیز و توسعه مراکز خدمات درمانی تحت پوشش به شکل پیشپرداخت کمک شایانی کرده است. نتایج آن نشان میدهد که در دو سال اخیر چرخه مراجعه بیماران از بخشهای خصوصی به بخشهای نظامی افزایش داشته است.
وی در ادامه افزود: وزارت بهداشت در زمینه طب سنتی تعرفههایی را پذیرفته و برخی داروهای سنتی را قیمتگذاری کرده است. سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح نیز در همین راستا ویزیت طب سنتی و عقد قرارداد با برخی از مراکز درمانی و پزشکان و تحت پوشش قرار دادن داروهای طب سنتی را پذیرفته است؛ پنج قلم از داروهای طب سنتی تحت پوشش قرار دارند و قصد داریم با افزایش تعرفهها 200 قلم داروی دیگر را نیز از داروهای طب سنتی تحت پوشش قرار دهیم.
وی یکی از تأکیدات وزارت دفاع در بحث سلامت بیمهشدگان خدمات درمانی نیروهای مسلح را افزایش آگاهی و خدمات اطلاعرسانی عنوان کرد و گفت: بحث افزایش آگاهی در سلامت بیمهشدگان نیز در سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح مورد غفلت واقع شده است که برای حل این موضوع قصد داریم اطلاعرسانی را به صورت چهره به چهره بیمار با پزشک به طور مؤثرتر در مراکز درمانی دنبال کنیم.
شایان ذکر است، نشست خبری ارتقای منزلت اجتماعی نیروهای مسلح با محوریت سلامت باحضور جمعی از خبرنگاران اصحاب رسانه و سرتیپ دوم فرشاد نجفیپور، مدیرعامل سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح در سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح یکشنبه 11 دی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما