مذهب با لطافت های هنری بهتر حفظ می شود

مدیرعامل خانه موسیقی با بیان این که موسیقی ایرانی در برهه های مختلف تاریخ، زیر چتر آیین های مذهبی به حیات خود ادامه داده، گفت: مذهب نیز با بهره گیری از لطافت های هنری بهتر حفظ می شود.<BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد سریر، مدیرعامل خانه موسیقی در نشست نقد آلبوم "خورشید" و بررسی تأثیر عاشورا بر موسیقی ایرانی گفت: موسیقی ایرانی در برهه های مختلف تاریخ ایران، زیر چتر آیین های مذهبی به حیات خود ادامه داده است.

 

سریر با اشاره به پیشینه موسیقی مذهبی در کشور مان گفت: موسیقی مذهبی در جامعه ما همواره واجد سنت هایی بوده که به مشخصه آن تبدیل شده است، اما ما در حال حاضر نیازمند گونه ها و چشم اندازهای جدیدتری هستیم.

 

وی همچنین افزود: تلاش هایی که همچون آلبوم خورشید در این زمینه صورت گیرد، بدون شک در طول زمان تاثیرگذاری خود را آشکار کرده و موجب ایجاد روند تازه ای در این زمینه خواهد بود. اگرچه ما با این وجه نیز روبرو هستیم که در این نوع موسیقی نمی توانیم تغییرات زیادی ایجاد کنیم.

 

مدیرعامل خانه موسیقی در ادامه اظهار داشت: این موسیقی متکی به موسیقی ردیف دستگاهی ایران است، اما این قابلیت را دارد که بین فضای گذشته و جدید پلی به وجود بیاورد تا جوانان هم بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. مساله قابل توجه این است که موسیقی کلاسیک محبوبیت و قداست خود را در میان توده مردم حفظ کرده واز سوی دیگر، پس زمینه ذهن ما نیز نسبت به موضوعی مثل عاشورا همواره مفاهیمی چون جان فشانی و شهادت را دربرداشته و آن را همواره به صورت غم و غصه نشان داده ایم، چرا که برای حرکتی قهرمانی اظهار دلسوزی داشته ایم. اما این مفاهیم می تواند در قالب های جدیدتری ارائه شود.


وی با اشاره به القای برخی مفاهیم ناصحیح در این نوع موسیقی گفت: متاسفانه گاهی ما در اشعار و آوازهایمان اعتبار آن حرکت را از بین می بریم. شاید حتی بتوان گفت که گاهی شاهد تنزل در القای این مفاهیم بوده ایم و حتی این مساله نیز پیش آمده بود که موسیقی مذهبی نباید در سطح بالایی ارائه شود. بنابراین حرکت هایی چون ارائه آلبوم «خورشید» شروع خوبی است که به این مساله بیشتر بیاندیشیم و از این پس، موسیقی سالم تری در این زمینه داشته باشیم.

 

مدیرعامل خانه موسیقی اضافه کرد: در زمینه ساخت این موسیقی همواره سازهای قدیمی وجود داشته است و اکنون نیز این سازها حتی در شکل ارائه جدید نیز می تواند وجود داشته باشد، چرا که این قابلیت را دارد که شکل تازه تری را به وجود بیاورد. اگرچه همه ما نسبت به برخی شکل های قدیمی این نوع موسیقی هنوز نوستالژی داریم.

 

سریر در پایان با اشاره به روند جهانی شدن و یکسان سازی در حوزه فرهنگ گفت: در شرایط امروز جهان تنها می توان جانمایه های فرهنگی را به عنوان مولفه های هویتی حفظ کرد که این کار با بهره گیری از لطافت های هنری امکان پذیر است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 95971

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha