افزایش ۷۵۰۰ مگاواتی توان تولید برق بدون مصرف سوخت

مجری طرح‌های نیروگاهی بیع متقابل شرکت برق حرارتی گفت: ۴۶ واحد بخار در نیروگاه‌های کشور احداث شده یا خواهد شد که‌ با اجرای این طرح‌ها حدود هفت هزار و ۵۰۰ مگاوات توان تولیدی برق کشور بدون مصرف سوخت افزایش می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری شرکت برق حرارتی، «حمید سرداری » افزود: اجرای این طرح‌ها حدود هفت هزار و ۵۰۰ مگاوات توان تولیدی برق کشور بدون مصرف سوخت را افزایش خواهد داد و سالانه بیش از ۱۲ میلیارد مترمکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی خواهد شد.

مجری طرح‌های نیروگاهی بیع متقابل شرکت برق حرارتی به اجرای طرح‌های بیع متقابل اشاره  و هدف از اجرای آنها را تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل‌ترکیبی با اضافه کردن بخش بخار دانست و افزود: با توجه به مجوزهای اخذ شده در قالب قانون بودجه سال‌ ۹۲ و ۹۳ عملیات اجرایی احداث بخش بخار در ۹ نیروگاه کشور آغاز شده است.

سرداری ادامه داد: بر همین اساس در نیروگاه‌های پرند، کاشان، سبلان، فردوسی، عسلویه، چابهار، ارومیه، رودشور و جهرم تعداد ۲۱ واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی در دست احداث است که از این تعداد ۱۸ واحد در قالب قراردادهای بیع‌متقابل به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون واحدهای یک نیروگاه کاشان، عسلویه، ارومیه و واحدهای یک تا سه نیروگاه پرند و نیز واحدهای ۱و۲ جهرم  به شبکه سنکرون شده‌اند، ادامه داد: ‌براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته امیداست تا پایان امسال نیز واحدهای اول نیروگاه فردوسی و سبلان و واحد سوم نیروگاه جهرم هر یک به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات وارد مدار شوند.

مجری طرح‌های نیروگاهی بیع متقابل شرکت تولید نیروی برق حرارتی افزود:‌ افتتاح طرح‌های یاد شده  درمجموع امسال ۹۶۰ مگاوات واحد بخار جدید به شبکه سراسری برق کشور متصل خواهند کرد.

وی  گفت: افتتاح هر یک از این واحدها سالانه موجب صرفه‌جویی ۲۵۰ میلیون مترمکعبی در مصرف سوخت گاز می‌‍شود، در مجموع احداث ۴۶ واحد بخار در دستور کار قرار گرفته است که تاکنون عملیات اجرایی در  ۲۱ واحد دارای پیشرفت  مطلوبی بوده و مقدمات آغاز عملیات و اجرای ۲۵ واحد جدید نیز در حال انجام است.

مجری طرح‌های نیروگاهی بیع متقابل شرکت تولید نیروی برق حرارتی تاکید کرد:‌ تمهیدهای آماده‌سازی برای احداث واحد بخار در نیروگاه‌های خصوصی شاهرود، سمنان، علی‌آباد، زاگرس، سلطانیه و خلیج‌فارس در حال انجام است، همچنین این اقدام در نیروگاه‌های دولتی حافظ، جنوب اصفهان، شهیدکاوه، گنو، ایرانشهر و ماهشهر نیز در حال پیگیری است.

سرداری خاطرنشان کرد: نیروگاه‌های ایرانشهر و ماهشهر در قالب مشارکت‌های عمومی و خصوصی در حال پیگیری است و مقدمات مناقصه آن‌ها نیز در حال انجام است تا از طریق مناقصه فعالیت‌های مربوط به این بخش آغاز شود.

مجری طرح‌های نیروگاهی بیع متقابل شرکت تولید نیروی برق حرارتی  گفت: زمانی که واحدهای بخار در قالب قراردادهای بیع‌متقابل وارد مدار می‌شود، براساس تعهد دولت بایستی سوخت صرفه‌جویی شده و یا معادل ارزش آن به منظور بازگشت سرمایه در اختیار سرمایه‌گذار قرار بگیرد.

وی ادامه داد:‌  سال گذشته موفق شدیم از محل قانون بودجه بازپرداخت مربوطه را برای پروژه نیروگاه پرند آغاز کنیم و امسال نیز در قالب بند "و" تبصره یک قانون بودجه اعتباراتی برای بازپرداخت منابع سرمایه‌گذاران از طریق وزارت نفت برای سوخت صرفه‌جویی دیده شده است.

مجری طرح‌های نیروگاهی بیع متقابل شرکت تولید نیروی برق حرارتی با تاکید بر اینکه آیین‌نامه اجرایی این مهم ابلاغ شده است، ادامه داد:‌ اقدام ذکرشدهقدم بسیار بزرگی برای پیشبرد طرح‌های بیع‌متقابل است و امیداست از این محل بتوان سوخت‌ صرفه‌جویی شده در پروژه‌های سنکرون شده را تحویل داد.

وی  به پروژه مهم شرکت برای اصلاح سازوکار انعقاد قرارداد، بازنگری در قراردادهای موجود و تامین مالی پروژه‌های نیروگاهی بیع‌متقابل اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح موفق شده‌ایم پروژهای این بخش را وارد قانون بودجه کنیم و قدم بزرگی در راستای اصلاح این سازوکار برداشته‌شده است.

سرداری تاکید کرد:‌  عملیاتی شدن این اقدام می تواند قراردادها را در این راستا اصلاح کرده و برای پروژه‌های بعدی با خیال راحت‌تری زمینه ورود سرمایه‌گذاران در حوزه پروژه‌های بیع‌متقابل و بازگشت سرمایه از محل سوخت صرفه‌جویی شده فراهم شود./

کد خبر 959635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha