به گزارش خبرنگار شبستان، بهمن دری، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز یازدهم دی در مراسم رونمایی از 16 جلد کتاب که 14 جلد آن مربوط به سیره سیاسی امام (ره) بود، گفت: برای شناخت دقیق و هوشیارانه فتنه باید کارهای زیادی صورت گیرد، تاکنون در این زمینه کارهای اندکی صورت گرفته است.
دری ادامه داد: فتنه موضوعی پیچیده و ظریف است و به تناسب آن آثاری که در اینباره خلق میشود نباید همراه سطحینگری باشد، اگر قایل باشیم که فتنه 88 نتیجه کار 31 ساله دشمنان است متوجه کارهای اندک صورت گرفته در زمینه فتنه میشویم.
وی با بیان اینکه برای فهم درست نسبت به فتنه باید توطئههای فتنهانگیز را بشناسیم، بیان کرد: برای شناخت هشت ماه مقاومت و یا دفاع مقدس باید چند نکته مورد توجه قرار گیرد، از جمله اینکه باید توطئههای فتنهانگیز را حتی قبل از انقلاب شناسایی کنیم و سپس توطئههای فتنهانگیز انقلاب و بعد از آن را مورد بررسی قرار دهیم تا شاخصهها را دریابیم و ارزیابی خوبی داشته باشیم.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: هنرمندان اعم از داستاننویسان و شاعران باید در زمینه فتنه کارهای زیادی انجام دهند. هماکنون در این مراسم شاهد رونمایی از 16 جلد کتاب توسط مؤسسه قدر ولایت هستیم که جای تقدیر دارد و امیدواریم در آینده شاهد چاپ کتب بیشتر در این زمینه باشیم.
به گفته وی، شاخص و نشانههای فتنه را باید روشن و شاخصهای رویارویی با فتنه را نیز احصا کنیم و سپس به دنبال راهکار باشیم.
دری دوری از عقلانیت، نشر دروغ و اکاذیب، ممزوج شدن حق و باطل، جهل، احساساتگرایی، تزلزل در ایمان، انحطاط اخلاقی، دوشبه کردن مردم، عدم درک شرایط کشور و تغییر واقعیتها را از جمله شکلگیری و بروز فتنه برشمرد.
وی معتقد است که حماسه 9 دی در برابر فتنه بزرگ پیچیده و ظریف شکل گرفت و به همین دلیل واقعه بزرگ و بهیادماندنی است و این فتنه همانطور که فرصتهای زیادی از ما گرفت خودش منجر به بیداری اسلامی شد.
عقلانیت، جدی گرفتن وحدت کلمه، عدالت، بصیرت، آگاهی، روشنگری، شفافسازی، بیتوجهی به شایعات، حضور در صحنه، اخلاص، دشمنشناسی، همدلی بر اساس اصول، فریب نخوردن از دشمن و وفاداری به نظام از جمله مؤلفههای رویارویی با فتنه است که دری به آن اشاره کرد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: لازمه مقابله با فتنه این است که ما افراد را به عنوان شاخص انتخاب نکنیم بلکه اسلام شاخص ما باشد و مسئله دوم اینکه دشمن را بشناسیم.
وی با بیان اینکه سنگبنای بسیاری از مؤلفههای رویارویی با فتنه، فرهنگ مکتوب است، اظهار داشت: سایر ابزار هنری از کتاب نشأت میگیرد، تأکید دشمنان اسلام این بوده که برای جدا کردن فرهنگ عاشورا از مردم ایران و افول انقلاب اسلامی باید روی نویسندگان کار کرد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ما باید بصیرت و روشنگری را در نویسندگان، ناشران و هنرمندان تحقق دهیم. این امر در درازمدت باعث مصونیت کشور نسبت به بسیاری از توطئهها و مشکلات میشود.
وی با تأکید بر لزوم استفاده از کتاب برای معرفی به دور از افراط و تفریط فرهنگ دینی عنوان کرد: گاه یک کتاب دارای واژههای دینی است اما تأثیر دینی ندارد و گاه کتابی که هیچ ادعایی ندارد در جامعه تأثیر دینی میگذارد. اگر در مورد کتاب ضعف خود را برطرف کنیم بسیاری از ضعفهای موجود برطرف میشود زیرا تأثیر کتاب آنی نیست ولی مانا است.
وی یادآور شد: اهالی فرهنگ برای کسب نمره کامل قبولی باید در عرصه فرهنگی فعالیت و اقدامات مضاعف خود را به رخ بکشند. امیدواریم سال دیگر شاهد آثار ارزشمندتری در زمینه 9 دی باشیم، آثاری که درخور و شایسته این روز باشند.
دری با اشاره به چاپ حدود 100 عنوان کتاب درباره قیام 15 خرداد در ایران اظهار داشت: در روسیه 1700 جلد کتاب در مورد قیام 15 خرداد منتشر شده است. در زمینه قیام میرزا کوچکخان شمار کتب ما به اندازه انگشتان یک دست نیست اما در روسیه 5200 عنوان کتاب در این زمینه منتشر شده است.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: هماکنون در رابطه با فتنه 88 و قیام 9 دی در انگلستان کتابهایی در حال انتشار و چاپ است و آثار صوتی و تصویری زیادی در حال رقم خوردن است.
دری یادآور شد: همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی دانشگاه آکسفورد طرحی با بودجه 700 میلیارد دلاری در مورد تاریخ ایران رقم زد. در راستای این طرح با 5200 نفر از ایرانیان از طیفهای مختلف مصاحبه صورت گرفت و تمام این اطلاعات و تحقیقات مرجع تاریخنویسان شد، این مسئله نشان میدهد که اگر تاریخ را به موقع ننویسیم دیگران آن را برای ما مینویسند.
پایان پیام/
نظر شما