بازگشت آرامش به لبنان با تشکیل حکومت وفاق ملی

سیدافقهی با اشاره به اینکه گزینه‌ای که بتواند لبنان را تا حدودی به آرامش نزدیک کند، حکومت وفاق ملی است، گفت: یکی از گام‌های اصلاح؛ تغییر قانون انتخابات است تا بتواند از این حالت سهم خواهی و طایفه گرایی بکاهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «سید هادی سیدافقهی» شب گذشته (دوشنبه 20 مرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: «حسن دیاب» نخست وزیر لبنان می دانست که با مشکلات عدیده، سنگین و بسیار پیچیده روبرو خواهد بود.

 

کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه یک سیستم بسیار آلوده در ابعاد مختلف، مافیای قدرت، مافیای مالی و اقتصادی، فساد اداری و مالی در لبنان وجود دارد، ادامه داد: اصولا سازه حاکمیت در لبنان بسیار شکننده است و بحث طایفه گرایی و سهم گرایی وجود دارد.

 

سیدافقهی اضافه کرد: زمانی که استعمار فرانسه می خواست از لبنان خارج شود چنین میراث ننگین را در لبنان باقی گذاشت و آمریکایی ها هم همین میراث ننگین و سهم خواهی را در عراق، ایجاد و نهادینه کردند که هر کدام از رئیس جمهور، نخست وزیر و رئیس مجلس باید از طایفه های متفاوت باشند.

 

وی ادامه داد: استعمار، استکبار جهانی و صهیونیست و در کنار آن ها کشورهای مرتجع فشار و اراده دارند تا لبنان هرگز روی آرامش را نبیند به ویژه پس از انقلاب اسلامی و شجره طیبه مقاومت اسلامی در لبنان که خاری در چشم صهیونیست هاست.

 

سیدافقهی با اشاره به اینکه در موضوع بندر بیروت هم مافیای زیادی وجود دارد، افزود: در دوره نخست وزیری آقای «حسن دیاب» کرونا هم آمد و درآمدهای گردشگری و گردش مالی را در این کشور کاهش داد.

 

این کارشناس مسائل غرب آسیا اضافه کرد: لبنان پل سه قاره اروپا، آفریقا و آسیاست و بندر بیروت پل بسيار مهم ، حیاتی و راهبردی بود و با 270 بندر در جهان در تعامل بود و سالی به سه هزار و 100 کشتی خدمات دهی می کرد و انبار گندم و بسیاری از مایحتاج مردم در این بندر بود. در کنار مسئله کرونا، تحریم ها هم کمر مردم لبنان را شکست.

 

سید افقهی گفت: جنگ روانی از همان ابتدا علیه حسن دیاب و کابینه او شکل گرفت و مانع اقدامات خوب آقای دیاب از جمله در مبارزه با فساد شدند.

 

وی افزود: آقای دیاب تا آخرین لحظات در مقابله با این هجمه ها مقاومت کرد اما انفجار بیروت موجب سرنگونی دولت او شد.

 

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: گزینه‌ای که بتواند لبنان را تا حدودی به آرامش نزدیک کند، حکومت وفاق ملی است. آقای محمد رعد رئیس فراکسیون وفادار به مقاومت در پارلمان لبنان در سفر مکرون رئیس جمهور فرانسه به این کشور با وی دیدار کرد او در این جلسه تاکید کرد که نمی‌توان حزب الله را از معادلات سیاسی حذف کرد.

 

وی گفت: مکرون یکی از بزرگترین حامیان رژیم صهیونیستی است و قطعاً خیرخواه لبنان نیست. یکی از گام‌های اصلاح؛ تغییر قانون انتخابات است تا بتواند از این حالت سهم خواهی و طایفه گرایی بکاهد.

 

سید افقهی گفت: لبنان قبل از انفجار، با لبنان بعد از انفجار متفاوت خواهد بود و یک سری از خطوط قرمز تحریمی شکسته شد و سیل کمک‌های انسان دوستانه، مادی، دارویی و غذایی به این کشور رسید. برای بازسازی بندر بیروت ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار هزینه نیاز است.

 

او ادامه داد: بانک جهانی بابت پرداخت سه میلیارد دلار وام ۱۳ شرط از جمله خلع سلاح حزب الله را پیش رو گذاشت و آن‌ها می‌دانند نقطه پرگار این چالش؛ حزب الله و سلاح آن است. حزب الله مانع تشکیل دولت مقتدر، منسجم و متعادل نیست.

 

وی درباره تأثیر تحولات لبنان در منطقه افزود: لبنان اسیر تحولات خارج از این کشور و نیز تاثیر گذار بر منطقه است. در لبنان همه گروه‌های رقیب به قدرتی در خارج از کشور مرتبط هستند و رابطه حزب الله با ایران یک رابطه شراکتی و محور مقاومتی است./

کد خبر 959126

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha