به گزارش خبرگزاری شبستان، «سیدرضا صدرالحسینی» با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما درباره علت استعفای نخست وزیر لبنان افزود: نقش فشار خارجی به ویژه حضور رئیس جمهور فرانسه در ارتباط با استعفای تعدادی از وزراء و آقای «حسن دیاب» می تواند ارتباط مستقیمی داشته باشد.
کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: واقعیت این است که مجموعه نظام سلطه و غربی ها علاقمند هستند یک لیبی دیگر در یکی از ژئوپولیتیک ترین نقاط غرب آسیا یعنی در منطقه لبنان ایجاد کنند.
صدرالحسینی افزود: این موضوع مربوط به موضوع امروز و دیروز و انفجار اخیر لبنان نیست بلکه موضوعی است که از یک سال پیش مجموعه مثلث عبری، عربی و غربی به این نتیجه رسیدند.
وی ادامه داد: از نظر غرب، آمريکا و رژيم صهيونيستي خط مقدم جبهه مقاومت یعنی لبنان نباید آرامش داشته باشد و آن ها در یک طرح کاملا منسجم برای بی قدرت سازی و خلاء قدرت و ایجاد آشوب و لیبی سازی درمنطقه در حال کار هستند اما مقاومت های متعددی در حوزه مردمی در طول یک سال گذشته انجام شد .
او با اشاره به اینکه سفر مکرون بدون اجازه آمریکایی ها انجام نشد, اضافه کرد: همه قضایایی که در طول یک هفته گذشته مشاهده می کنید که با فشردگی خاص و حضور مکرون همراه است نشان می دهد فرانسوی ها در پی بازگشت استعمار فرانسه به لبنان هستند تا فضایی را فراهم کنند و از این خلاء قدرت, ماهی دلخواه خود را بگیرند.
صدرالحسینی با اشاره به سخنان نخست وزیر لبنان در متن استعفایش گفت: آقای ”دیاب“ دست پاک بود و اقداماتی رابرای مقابله با فساد انجام داد.
وی با بیان اینکه نظام سلطه، دنباله هایی را در داخل لبنان دارد، افزود: آن ها به قدری فشار را زیاد کردند که از دو روز پیش، تعدادی از وزراء و ساعاتی پیش، نخست وزیر لبنان هم مجبور به استعفا شد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه مجموعه غرب، مردم و شرایط کنونی لبنان را نمی شناسند، گفت: سخنان مکرون، سقف آرزوها و خواسته های آن ها بود.
وی افزود: مجموعه رسانه هایی که حضور مکرون را در مناطق مختلف لبنان پوشش دادند، دایره های متعدد امنیتی را نشان ندادند. مکرون در شدیدترین شرایط حفاظتی وارد لبنان شد و از او مراقبت کامل می شد به رغم اینکه تلاش می شد صدای هیچ مخالفی به مکرون نرسد اما فیلم ها و عکس هایی از مخالفت مردم باحضور او منتشر شد.
صدرالحسینی اضافه کرد: مکرون آمد تا ابراز قدرت کند و کلید واژه و رمز آشوب را ایجاد کرد و بلافاصله پس از رفتن او اتفاقاتی از جمله حمله به سفارتخانه ها رقم خورد.
وی ادامه داد: مکرون در قالب یک رئیس دولت قرن های 17 و 18 وارد لبنان شد و نه در قالب رئیس جمهور قرن بیست و یکم و او احساس کرد یکی از استان های کشورش را بازدید می کند و حرف های او خدشه به حاکمیت ملی لبنان بود.
صدرالحسینی افزود: مردم لبنان اجازه نخواهند داد که دولت فرانسه در آینده آن ها دخالت کند و حاضر نیستند استقلال کشور را به پای مکرون، قربانی کنند.
وی گفت: همه لبنان؛ بیروت نیست و همه بیروت هم بندر نیست. این انفجار آسیبهای زیادی به بندر بیروت رساند وآشوبها و تظاهراتی در این کشور رخ داد، ولی زندگی عادی در بیروت ادامه دارد.
او ادامه داد: نگرانی غرب، گرایش دولت لبنان به شرق بود و در این راستا چینیها یک طرح بزرگ را آماده کردند تا شمال و جنوب لبنان را از طریق تونل و پلهای هوایی به هم متصل کنند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: لبنان به وحدت ملی نیاز دارد و با توجه به قومیت ها، ادیان مختلف و تقسیم بندی بخشهای سیاسی لبنان، کسی نمیتواند ادعای اداره این کشور را به تنهایی داشته باشد و این عقلانیت در اکثر مردم وجود دارد.
وی افزود: با توجه به تقویت مثلث ارتش، مقاومت و ریاست جمهوری و باوجود فشار رسانهای برای تضعیف این مثلث، موضوع لیبی شدن لبنان؛ بسیار ضعیف است./
نظر شما