«مصطفی زندیه» در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم با تأکید بر این که در حوزه کارآفرینی و اشتغالزایی ، فرصت ها به مراتب بیشتر از تهدیدات است، اظهار داشت: اتفاقاً تجربه نشان داده که در سختی ها و مشکلات، استعدادها و توانمندی های افراد شکوفا شده و زمینه بروز و ظهور بیشتری پیدا می کند و لذا اگر استعدادها به درستی شناسایی شده و تحت آموزش قرار بگیرند، کارآفرین های بسیاری به جامعه معرفی می شوند.
کارآفرین و پژوهشگر عرصه اقتصادی افزود: متأسفانه آفت بزرگی که در جامعه ما وجود دارد، همین مدرک گرایی است که این تصور غلط برای عده ای ایجاد شده که بعد از اخذ فلان مدرک دانشگاهی، دولت موظف است که ما را در بهترین شغل ها با حقوق و مزایای خوب استخدام کند اما واقعیت های امروز جامعه چیز دیگری نشان می دهد و لذا بسیار مهم تر از مدرک، داشتن مهارت و توانمندی است.
این مشاور و کارشناس مسایل اقتصادی همچنین گفت: ما باید با تغییر نگاه و رویکرد به دنبال ایجاد فرصت های جدید باشیم و به نظر بنده در بسیاری از موارد حتی لازم است که از مسئولان قطع اُمید کنیم و بعد از توکل بر خدا روی توانایی های خودمان متمرکز شویم.
وی با اشاره به این که در همین شرایط سخت کرونایی هم می توان به ایجاد فرصت های ناب اقتصادی در جامعه اقدام کرد، ابراز داشت: متاسفانه بسیاری از مردم ما پس از شیوع کرونا یا دچار منفی نگری و یأس شده اند و یا این که به دنبال جوک سازی و صرف سرگرمی سازی برای خودشان هستند و حال آن که ما باید واقع بینانه به دنبال تبدیل تهدیدها در این قضایا به فرصت های مناسب برای جامعه شویم. بنده این چند وقت بارها تیکه کلامم این بوده که باید بتوانیم از لولوی کرونا، بهترین و ناب ترین فرصت ها را خلق کنیم و البته این مساله با درنظر گرفتن نقاط قوت و ضعف فعلی باید باشد.
زندیه همچنین گفت: پس از شیوع کرونا، یکی از فرصت های خوب اقتصادی، رونق کسب و کارهای مجازی بود به خصوص در رابطه با فروشگاه های مجازی که ما خودمان توانستیم به این وسیله و با برنامه ریزی و پشتکار، زمینه اشتغال زایی و درآمد حلال را برای برخی از بانوان سرپرست خانوار فراهم کنیم.
وی افزود: در حال حاضر فروش برخی از هایپرهای مجازی حتی بیشتر از فروشگاه های زنجیره ای است و این نشان می دهد که حتی در شرایط سخت اقتصادی نیز با ایده و فکر خوب و البته تلاش و پشتکار می توان، فرصت های بزرگی خلق کرد.
این کارآفرین برتر با بیان این که با تشکیل گروه خودجوش مردمی و بهره گیری از اتاق فکر توانسته 19 گروه فعال در عرصه های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ایجاد کند، گفت: بنده به شدت معتقدم که باید ایده های ناب را در جامعه تکثیر کرد چرا که این کار باعث رونق اشتغالزایی و به تبع آن افزایش امید می شود و در این میان، البته وظیفه دولت و حاکمیت، بسترسازی برای تحقق این مساله است.
وی یادآور شد: متاسفانه در بسیاری از موارد، نهادها و دستگاه های دولتی به جای تسهیل گری در این عرصه ها، کاری می کنند که یک کارآفرین و تولیدکننده خسته شده و بعضاً عطای کار را به لقایش ببخشد و در این میان، معدود افرادی که باقی می مانند عمدتاً با دوندگی و تلاش و ممارست خود، برنامه هایشان را به پیش می برند.
زندیه در خاتمه اظهار داشت: باید ضمن تأکید بر مقوله آموزش و مهارت افزایی نسل جوان، تسهیلات طولانی مدت و با سود بسیار کم در اختیار کارآفرینان جوان قرار گیرد و طوری رفتار شود که آن ها به آینده دلگرم و امیدوار باشند.
نظر شما