لزوم نگهداری حرمت ماه های حرام در قرآن

چند روزی است که چالش بر سر برگزاری مجالس عزاداری سید و سالارشهیدان حضرت امام حسین(ع) در ماه محرم و خطر شروع زنجیره ویروس کرونا در صدر خبرها قرار دارد.اما در این مجال شنیدن نظر قرآن در مورد ماه محرم و عظمت خالی از لطف نیست.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، چند روزی است که چالش بر سر برگزاری مجالس ماه محرم و خطر شروع زنجیره ویروس کرونا در صدر خبرها قرار دارد رهبر انقلاب چند روز پیش اعلام کردند که شان در هر صورت پیرو دستورات  ستاد ملی مبارزه با کرونا هستند. از طرفی نیز پس از شیوع ویروس کرونا در کشور، انتشار ویروس شبهات بر علیه دین، شهر مقدس قم و روحانیت نیز شتاب بالایی پیدا کرد و ماهی گیران آب گل آلود، فرصتی مجدد برای نفوذ در اعتقادات مردم پیدا کردند که تمام این شبهات، پاسخ داشته و در شماره های گوناگون به انتشار این پاسخ ها خواهیم پرداخت.

از مهم ترین مبانی اسلام عزیز، لزوم حفظ جان خود و دیگری است؛ چنانکه درآیات ۲۹ و ۳۰ سوره مبارکه نساء آمده: «وَلا تَقْتُلُوا أَنْفُسَکُمْ إنَّ اللّه کانَ بِکُمْ رَحیما، وَمَنْ یفْعَلْ ذلک عُدْوانا وَظُلْما فَسَوْفَ نُصْلیهِ نارا؛ و خودکشی نکنید! خداوند نسبت به شما مهربان است؛ و هر کس این عمل را از روی تجاوز و ستم انجام دهد، به زودی او را در آتشی وارد خواهیم کرد.» در روایات اسلامی نیز به این مطلب تأکید شده که خودکشی حرام است و عقوبت سختی دارد. (۱) افزون بر حفظ جان خود، حفظ جان دیگران نیز لازم الاجرا است تا جایی که در قرآن آمده «مَنْ قَتَلَ نَفْساً بِغَیرِ نَفْسٍ أَوْ فَسادٍ فِی الْأَرْضِ فَکأَنَّما قَتَلَ النَّاسَ جَمیعاً؛ هر کس، انسانی را بدون ارتکاب قتل یا فساد درروی زمین بکشد، چنان است که گویی همه انسان ها را کشته است». (۲)

اما جدای از این مباحث  فرصتی دست داد تا  در این مجال به نظر قرآن کریم در خصوص ماه محرم  بپردازیم.

بر همین اساس اگر مردم، حرمت خانه خدا و ماه هاي حرام را نگه نداند و دائم در جنگ، تجاوز و حرمت شکني باشند، همانند اقوام و ملل پيشين به نابودي و هلاکت خواهند رسيد و با دست خود، يک ديگر را به فنا و فراموشي مي سپارند.امنيت و آسايش مردم در ماه هاي حرام و ايام حج، موجب تقويت روابط اجتماعي و انساني شده و مردم را به هم دلي و هم سويي سوق مي دهد و آنان را از پراکندگي و خواري، به عزت و سربلندي مي رساند.

2 - يا ايها الذين آمنوا لا تحلوا شعائر الله و لا الشهرالحرام... [2] .

اي کساني که ايمان آورده ايد، شعائر الهي و ماه حرام را بر خود حلال و مباح نسازيد.اين آيه، بنا به نقل برخي از مفسران [3]  در روز فتح مکه، خطاب به مسلمانان فاتح نازل شد و به آنان فرمان داد که پس از پيروزي بر مشرکان، شعائر الهي و ماه هاي حرام را ناديده نگيرند و بسان گذشته، نسبت به آن ها پاي بند و متعهد باشند.بنابراين، اگر آنان به مشرکاني برسند که آداب جاهليت را در زيارت خانه خدا انجام مي دهند، نسبت به آنان عصباني نشده و آنان را به قتل نرسانند. زيرا در خانه امن الهي و در ماه حرام قرار دارند.

کد خبر 959099

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha