شورای شهر حمایت از مشاغل خرد و خانگی را در دستور کار قرار داده است

حیدری با بیان اینکه کشورهای درگیر بحران اشتغال، تمرکز بیشتری روی صنایع کوچک دارند چرا که با سرمایه کمتر، اشتغال بیشتری ایجاد می‌کند، گفت:بسیار خرسندیم که شورای شهر مشهد در مقیاس شهری موضوع حمایت از مشاغل خرد و خانگی را در دستورکار قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمدرضا حیدری» امروز(۲۰ مرداد) در یکصدویکمین جلسه علنی شورای شهر ضمن تبریک فرارسیدن سالروز ولادت امام‌کاظم(ع)، اظهارکرد: بخشندگی، از ویژگی‌های بارز امام‌کاظم(ع) بوده و بذل و بخشش ایشان زبان‌زد خاص و عام بوده چرا که هیچ نیازمندی از در خانه‌ ایشان ناامید برنگشته است و ما نیز به عنوان پیروان این امام وارسته، باید در راستای سیره عملی حضرت گام برداریم و به وظایف خود عمل کنیم.

 

رئیس شورای شهر مشهد با بیان اینکه کشورهای درگیر بحران اشتغال، تمرکز بیشتری روی صنایع کوچک دارند چرا که با سرمایه کمتر، اشتغال بیشتری ایجاد می‌کند، تصریح کرد: بسیار خرسندیم که شورای شهر مشهد و کمیسیون اقتصادی در مقیاس شهری موضوع حمایت از مشاغل خرد و خانگی را در دستورکار خود قرار داده تا از این طریق بتوان اشتغالزایی و توانمندسازی شهروندان ساکن در مناطق کم‌برخوردار و محلات هدف باز‌آفرینی را دنبال کرد.

 

حیدری گفت: در مرکز توانمندسازی و شبکه‌های کسب‌وکار خرد و خانگی، مبتنی بر زنجیره‌های ارزش، اقدامات خوبی شکل گرفته و مصوبه‌ای هم در این خصوص در تبصره ۵۴ بودجه داشتیم؛ مدیریت شهری و شورای پنجم شهر مشهد مسئولیت مستقیمی در این جهت نداشته ولی با هدف توانمندسازی شهروندان قدم در این عرصه گذاشته و امیدواریم با استمرار و پیگیری به شکل کامل عملی شود.

 

وی با گرامیداشت ۲۲ مردادماه، روز تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی، افزود: حمایت از تشکل‌های مردمی و مشارکت‌اجتماعی یکی از بحث‌های محوری و برنامه‌های شاخص شورای پنجم بوده و مبنای موفقیت مدیریت شهری به میزانی است که در ایجاد تعامل و ارتباط با مردم موفق باشد، بتواند اعتمادسازی کند و از سرمایه اجتماعی خود بهره گیرد تا شهروندان در عرصه‌های تصمیم‌سازی و حوزه‌های عملی کنار مدیریت شهری باشند.

 

رئیس شورای شهر مشهد با بیان اینکه تاکنون حوزه اجتماعی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری در طرح‌هایی مثل محله ما و دفاتر تسهیلگری از ظرفیت تشکل‌های مردمی استفاده کرده و گام‌هایی برداشته است، گفت: در عین حال هنوز ظرفیت‌ها و فرصت‌های بسیاری وجود دارد که مورد استفاده قرار نگرفته و بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی تصریح کرد: یکی از عوامل پذیرش و مشارکت شهروندان، باور کردن احساس شایستگی و دانش‌مداری مدیران شهری است؛ از جمله زمینه‌های تحقق این مهم، حذف زواید و اصلاح فرآیند‌ها، پرهیز از هزینه‌های بیهوده و استفاده مناسب از منابع مالی و ارائه کارهای با کیفیت در عرصه خدمات و عمران شهری است که مردم دائم رصد می‌کنند و از این طریق در جهت حفظ و نگهداری و مشارکت بیشتر تشویق می‌شوند.

 

حیدری گفت: توجه به حوزه فرهنگی و اجتماعی، بویژه در حوزه مشارکت‌های اجتماعی یکی از رویکردهای مورد تاکید شورای پنجم بوده و امیدواریم کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر و شهرداری نیز در جهت رسیدن به استانداردهای مطلوب گام بردارند.

 

رئیس شورای شهر مشهد همچنین با اشاره به ۲۵ مردادماه، روز خانواده، اظهارکرد: خانواده یکی از پایدارترین نهادهای اجتماعی است؛ در جریان مدرنیته و تغییرات سبک زندگی، عمدا و یا سهوا تلاش شده نقش این نهادی بنیادین کمرنگ شود ولی این اتفاق نیفتاد چراکه اصل و اساس خانواده با فطرت و شرایط خلقتی که خداوند برای انسان پیش‌بینی کرده سازگار است.

 

حیدری گفت: خانواده را کانون محوری و اساسی جریان زندگی اجتماعی می‌دانیم و به تبعیت از آموزه های دینی خود، روی این اصل اساسی که در آموزه‌های دینی و سیره ائمه تاکید شده، باورمند هستیم؛ خوشبختانه در ایران هم علیرغم همه تاثیرات جریان عمومی جهانی شدن، خانواده همچنان محور است.

 

وی با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا کانون خانواده و شبکه‌های خویشاوندی و ارتباطات خانوادگی را تحت‌الشعاع خود قرار داده و آثار روانی و اجتماعی نیز داشته است، تصریح کرد: این تاثیر، نشان از محور بودن خانواده است؛ مدیریت شهری و حوزه فرهنگی و اجتماعی شهرداری باید در راستای آموزش خانواده‌ها و تقویت آن تلاش کند.

 

رئیس شورای شهر مشهد به وضعیت کرونا در مشهد اشاره داشت و گفت: گزارش‌هایی مبنی بر کاهش اندک آمار مبتلایان و مرگ‌ومیر داشته‌ایم که علت آن، توجه مردم به پروتکل‌های اجتماعی و استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری‌های اجتماعی است؛ حجم بالای مسافرت‌های درونشهری و برونشهری، امکان بروز موج دیگری از ویروس را محتمل کرده که امیدواریم اتفاق نیفتد.

 

حیدری با اشاره به پیش رو بودن ماه محرم و صفر، گفت: رویکرد مدیریت شهری در برگزاری مراسم عزاداری امام‌حسین(ع)، رویکردی است که ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام نماید؛ قطعا میتوانیم هر خانه را به مکانی برای برگزاری مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان تبدیل کنیم.

 

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به رویکرد شفافیت و انضباط مالی شورای پنجم اشاره داشت و گفت: این مهم یکی از بحث‌های محوری بوده که قول آن را به مردم دادیم و در برنامه‌ها و مصوبات نیز پیوسته به آن تاکید داشتیم.

 

رئیس شورای شهر مشهد با بیان اینکه ساختار بروکراتیک و حجیم و بزرگ شهرداری ایجاب می‌کند که به شفافیت و انضباط مالی توجه ویژه‌ای داشته باشیم چراکه گستردگی مجموعه میتواند زمینه‌ساز ایجاد برخی از مشکلات باشد، تصریح کرد: در بحث استفاده از فناوری‌های نوین و گردش آزاد اطلاعات اتفاقات خوبی افتاده که در این خصوص از تلاش‌ها و زحمات مهندس آل‌شیخ کمال تقدیر و تشکر را داریم.

 

وی افزود: طراحی سامانه فاش، بارگذاری تمامی اطلاعات شهرسازی و دسترسی آنلاین شهروندان، تشکیل کارگروه شفافیت در شورای شهر و پیگیری مستمر اتفاقات شهرداری و لایحه سوت‌زنی از جمله مصوبات شورا در باب تحقق شفافیت و انضباط مالی بوده و در ادامه راه هم به منظور نهادینه شدن و توجه ویژه به این موضوع، وقت بیشتری خواهیم گذاشت؛ کمیسیون‌های تخصصی و کارگروه‌ها نیز نظارت بیشتری اعمال کنند تا برنامه‌هایی که به مردم در زمینه شفافیت داده بودیم، محقق شود.

 

حیدری خاطرنشان کرد: اطلاعات مختلفی روی سامانه فاش بارگذاری شده که شهروندان می‌توانند از آن استفاده کنند؛ این داده‌ها میتواند در اصل رقابت‌پذیری و کنترل برخی از انحرافات احتمالی، عامل موثری باشد که امیدواریم با همراهی، گام‌های ماندگار و نهادینه‌ای در فضای شهر برداریم

کد خبر 958918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha