علت شکل گیری مناطق کم برخوردار عدم توجه نگاه آمایشی و توزیع ناعادلانه اعتبارات است

فیضی گفت:قسمت اعظم شکل گیری مناطق کم برخودار اطراف تمامی کلانشهر و به خصوص مشهد ناشی عدم توجه نگاه آمایشی و توزیع جمعیتی و به تبع آن توزیع ناعادلانه اعتبارات است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «رمضانعلی فیضی» امرز(۲۰ مرداد) در نطق پیش از دستور صدو یکمین جلسه علنی شورای شهر گفت: قسمت اعظم شکل گیری مناطق کم برخودار اطراف تمامی کلانشهر و به خصوص مشهد ناشی عدم توجه نگاه آمایشی و توزیع جمعیتی و به تبع آن توزیع ناعادلانه اعتبارات چه قبل از انقلاب در قالب برنامه ۵ ساله عمرانی و چه بعد از انقلاب در قالب برنامه های توسعه اجتماعی – اقتصادی می باشد.

 

رئیس کمیسیون ویژه مناطق کم برخوردار شورای شهر مشهد افزود:در این میان اصلاحات ارضی، جنگ و فقدان امنیت در کشورهای منطقه و وضعیت نامناسب جوی را می توان به این موارد اضافه نمود که باعث کاهش فرصت های شغلی در روستاها شد.

 

وی ادامه داد:روستاهایی که هزاران سال مازاد محصول خود را در ارتباط با شهرهای اطراف خود به آنجا گسیل می داشتند حالا با قطع ارتباط با شهرها بدلیل نفوذ پول های پرقدرت نفتی و دولتی محصولاتشان بر روی دستشان می ماند و از طرفی شهرها بدلیل ساختار خدماتی و بازرگانی خود تبدیل به وارد کنندگان پرقدرت از خارج کشور در شبکه توزیع کالا قرار می گیرند.

 

فیضی ادامه داد:بدین صورت کشاورزی کشور از بین رفته و روستاها با مازاد نیروی کار مواجه می شوند و چاره ای جز مهاجرت به سوی مناطقی با فرصت های شغلی ندارند که این پدیده در تمامی کشورهای درحال توسعه و بالاخص کشورهای تک محصولی و نفت پایه اتفاق می افتد.

 

رئیس کمیسیون ویژه مناطق کم برخوردار شورای شهر مشهد اظهارکرد:رشد حاشیه نشینی در مشهد موید این پدیده است به طوریکه از سال ۱۳۴۵ بیش از ۴۲ روستا به شهر اضافه شده اند و جمعیت مناطق کم برخوردار با تعاریف کنونی از ۱۰ درصد(۴۶ هزار نفر) به بیش از ۳۰ درصد (یک میلیون و بیست هزار نفر)جمعیت شهر مشهد افزایش یافته است (که این عدد خیلی محدود است و اگر شاخص بروز شود این عدد بسیار بیشتر می شود) این جمعیت زمانی بدتر می شود که میزان مساحت اشغال شده توسط این عزیزان را نیز در نظر بگیرم.

 

وی افزود: این جمعیت در فضایی بالغ بر ۴۷۰۰ هکتار یعنی ۱۲ درصد شهر را اشغال نمودند اند ( ۳۰ درصد جمعیت در ۱۲ درصد فضا ساکن شده اند و این نشان از تراکم بالا و فشردگی جمعیت ۳۵۰ در مقابل ۸۵ نفر در هکتار در سایر مناطق شهر می باشد)، در دهه های گذشته چه قبل و چه بعد از انقلاب با پدیده مهاجرت انفعالی نگریسته شده است به طوریکه با نادیده گرفتن این قشر عزیز کشورمان و مهمان های شهرها را بدون پشتوانه و بدون برنامه ریزی رها نموده است.

 

 

 

کد خبر 958888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha