به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه ۲۶ مرداد ماه شبستان به شرح زیر است:
پرداخت بیش از ۱۷۰۰ فقره تسهیلات مسکن حمایتی به اقشار ویژه
بانک صادرات ایران در ٤ ماه اول سال ٩٩ به هزار و ٧٢٦ نفر از ایثارگران، جانبازان و خانوادههای معظم شهدا، هزار و ٦٢٨ میلیارد ریال تسهیلات حمایتی مسکن اقشار ویژه پرداخت کرد. این بانک به منظور عمل به مسئولیت اجتماعی و پاسداشت ایثارگران، جانبازان و خانوادههای معزز شهدا در چهار ماه اول سال جاری با پرداخت هزار و ٧٢٦ فقره تسهیلات حمایتی مسکن اقشار ویژه، هزار و ٦٢٨ میلیارد ریال به این امر اختصاص داد. همچنین تسهیلات حمایتی پرداخت شده بانک صادرات ایران به اقشار ویژه از ابتدای سال ٩٨ بالغ بر ٢٤ هزار و ٤٢٨ فقره به ارزش بیش از ١٨ هزار و ٥٣١ میلیارد ریال بوده است. بانک صادرات ایران همچنین طی چهار ماه اول سال ٩٩، بالغ بر هزار و ٧٤ میلیارد ریال برای احداث حمام روستایی و بهسازی و نوسازی مسکن روستایی تسهیلات حمایتی پرداخت کرده که رقم این تسهیلات از ابتدای سال ٩٨ تا پایان تیرماه سال جاری در این دو بخش چهار هزار و ٨٢٢ میلیارد ریال بوده است.
سهم بانکها از کارتهای بانکی تراکنشدار
براساس آمار شاپرک، کارتهای بانکی دارای تراکنش در سوییچ شاپرک به لحاظ کاربری در سه دسته کارت برداشت (بدهی)، کارت اعتباری و کارت پیشپرداخته یا بینام (کارت هدیه و بن کارت) طبقهبندی میشوند. در تیر ماه ۹۹ تعداد کارتهای بانکی تراکنشدار در سوییچ شاپرک مجموعا ۱۱۱ میلیون و ۶۴۶ هزار و ۵۰۸ کارت بوده است که بیشترین تعداد آن با ۱۰ میلیون و ۱۷۶ هزار و ۱۷۵ عدد و سهم تعدادی ۹۶ درصدی متعلق به کارت برداشت و کمترین تعداد آن ۱۹۰ هزار و ۵۵۱ عدد و سهم ۰.۱۷ درصدی متعلق به کارت اعتباری بوده است.
تعداد کل کارتهای بانکی تراکنشدار در تیر ماه ۹۹ نسبت به اردیبهشت ماه ۹۹، نرخ رشد مثبت معادل ۱.۹۶ درصد داشته است. همچنین نرخ رشد در دو دسته کارت برداشت و کارت اعتباری مثبت بوده ولی در کارت هدیه و بن کارت با رشد منفی همراه بوده است.
سهم بانکهای صادرکننده از کل کارتهای بانکی تراکنشدار
طی تیر ماه ۹۹ تعداد کارتهای دارای حداقل یک تراکنش، متعلق به ۳۷ بانک صادرکننده بوده که سهم تعدادی کارتهای این بانکها از تعداد کل کارتهای بانکی تراکنشدار در شکل زیر ترسیم شده است. ملاحظه میشود که در تیر ماه ۹۹ بانکهای "ملی ایران", "ملت" و "صادرات ایران" دارای بیشترین سهم از تعداد کارتهای بانکی تراکنشدار در شبکه شاپرک بودهاند.
پایان مرداد؛ آخرین مهلت ارایه اظهارنامه عملکرد ۹۸ بساز و بفروشها
محمد مسیحی با اشاره به ماده ۷۷ اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم مصوب ۳۱ تیرماه ۱۳۹۴، عنوان داشت: درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از ساخت و فروش هر نوع ساختمان، حسب مورد مشمول مقررات مالیات بر درآمد می باشد.
وی اضافه کرد: براساس این ماده قانونی و آیین نامه های مربوطه، اشخاص حقیقی و حقوقی که در شهرهای بالای یکصد هزار نفر جمعیت، مبادرت به ساخت مسکن نموده و جواز ساخت آنها از ۱۳۹۵/۱/۱ به بعد صادر شده، در اولین نقل و انتقال ساختمان که از تاریخ پایان کار آنها سه سال نگذشته باشد، علاوه بر مالیات نقل و انتقال قطعی موضوع ماده (۵۹) قانون مالیات های مستقیم به میزان ۵ درصد ارزش معاملاتی ملک، مشمول مالیات علی الحساب به نرخ ۱۰ درصد به ماخذ ارزش معاملاتی ملک مورد انتقال بابت ساخت و فروش مسکن می باشند و امسال ضمن رسیدگی به پرونده این دسته از مودیان، از ایشان مالیات قطعی ساخت و فروش مسکن مطالبه میکنیم.
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور، با اشاره به مفاد آیین نامه اجرایی موضوع تبصره (۵) ماده (۷۷) قانون مالیات های مستقیم، اضافه کرد: مالیات علی الحساب پرداختی ساخت و فروش املاک، پس از قطعی شدن مالیات، به حساب پرداختی مودی منظور و مابه التفاوت با رعایت مقررات، مطالبه میشود.
مسیحی همچنین تاکید کرد: اشخاص حقیقی و حقوقی که به ساخت و فروش ساختمان مبادرت دارند، مکلف به انجام تکالیف مقرر در قانون اعم از ارایه اظهارنامه تا پایان مردادماه (برای اشخاص حقیقی) و ارایه اظهارنامه تا پایان شهریورماه (برای اشخاص حقوقی) و پرداخت مالیات در موعد مقرر قانونی می باشند.
معاون سازمان مالیاتی خاطرنشان کرد: براساس اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم، از سال ۱۳۹۵ به بعد، ساخت و ساز یک نوع کسب و کار تلقی می شود و بابت درآمد حاصله مشمول مالیات می باشد. بدیهی است مالیات شخص حقیقی مطابق کسب و کار فصل شخص حقیقی(مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی) و مالیات شخص حقوقی، مطابق کسب و کار فصل شخص حقوقی (مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی) تعیین میشود.
وی تصریح کرد: با هماهنگی شهرداری های مراکز استان و سامانه های اطلاعاتی سازمان، اطلاعات مربوط به مودیانی که شغل آنها بساز و بفروشی است، اخذ شده و ضمن تشکیل پرونده برای این دسته از مودیان، عملیات تشخیص و مطالبه مالیات بر درآمد آنان در دست اجراست.
توقف نماد معاملاتی دو بانک و ۲۴ شرکت بورسی
اطلاعات مندرج در آخرین لیست نمادهای متوقف شده در بورس تا پایان روز معاملاتی ۲۲ مرداد ماه سال جاری حاکی از آن است که نماد معاملاتی دو بانک ملت به علت برگزاری مجامع عادی سالیانه و فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه و انصار به علت تعلیق نماد در بین ۲۶ نمادی قرار دارند که معاملات آنها متوقف شده است.
۴۷ ماه توقف نماد
همچنین بررسیهای ایبِنا نشان میدهد که نماد معاملاتی کنتورسازی ایران «آکنتور» که در معاملات بازار اول بورس حضور دارد به عنوان قدیمیترین نماد متوقف شده از ۱۳ شهریور ماه ۹۵ در تالار شیشهای در وضعیت ممنوعالمعامله قرار دارد و نزدیک به ۴ سال از توقف این نماد میگذرد.
فشار نوسان شدید قیمت
افزون بر این بر مبنای آمار منتشر شده از سوی بورس اوراق بهادار تهران، نماد شرکت های «زر ماکارون و شکر شاهرود» به علت تغییرات بیش از ۵۰ درصد در ۱۵ روز متوالی دچار توقف معاملاتی شده اند.
برگزاری مجمع
بر اساس این گزارش، نماد شرکت های «تولیدی شهید قندی، سرمایه گذاری صدر تامین، روز دارو، سیمان هگمتان، محصولات پارس، کالسیمین، فرآورده های نسوز پارس و سرمایه گذاری بوعلی» به علت برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه و فوق العاده در تالار شیشه ای متوقف شده است.
افشای اطلاعات
همچنین تا پایان روز ۲۲ مرداد ماه سال ۹۹ نماد شرکت های «سازه پویش، فنر سازی زر، کاشی و سرامیک سینا و کاشی الوند» به علت افشای اطلاعات با اهمیت گروه الف در تالار شیشه ای دچار توقف شده اند.
از سویی دیگر، نماد ۳ شرکت «تایدواتر خاورمیانه، صنایع آذرآب و قند ثابت خراسان» نیز به دلیل برگزاری مجمع عمومی عادی و فوق العاده در خصوص «تغییر سرمایه و انتخاب اعضای هیات مدیره» نیز در تالار شیشه ای متوقف شده است.
فقط ۱.۹ میلیون نفر سهام عدالت خود را فروختند
حسین فهیمی گفت: از حدود ۱۹ میلیون نفری که در مدیریت سهام عدالت روش غیر مستقیم را انتخاب کرده بودند، کمتر از دو میلیون نفر تصمیم گرفتند تا بخشی از سهامشان را – مجموع ۶۰ درصد – را به فروش برسانند. مدیرعامل شرکت سپردهگذاری بورس اوراق بهادار گفت: در حال حاضر ۵ هزار ۶۰۰ میلیارد تومان به حساب فروشندگان سهام عدالت – حدود ۱ میلیون ۹۰۰ هزار نفر – واریز شده است.
وی ادامه داد: بر اساس تصمیم شورای عالی بورس و بنابر شیوع ویروس کرونا تصمیم بر این شد که شناسایی مشتری و ثبت و ضبط مشتری در شرکت سپردهگذاری به عنوان درگاه ورودی بازار اوراق بهادار، با دو مولفهی اطلاعاتی صورت بگیرد و افراد مجبور به مراجعه حضوری نباشند.
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری بورس اوراق بهادار افزود: «شماره شبا حساب بانکی» و «شماره سیمکارتی به نام دارنده سهام عدالت» در حال حاضر میتوانند بار ثبت و ضبط مشتری را به طور غیر حضوری به دوش بکشند.
حسین فهیمی اضافه کرد: کسانی که به درسی «شماره شبا حساب بانکی» و «شماره سیمکارت» را معرفی کرده بودند، سهامشان به فروش گذاشته شده و پول حاصل از سهام به حساب آنها واریز شده است.
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری بورس اوراق بهادار خاطر نشان کرد: از تاریخ ۳۰ خردادماه ۹۹ کارگزاریهای کشور ملزم شدند تا به مشتریهای خودشان پاسخ دقیق ارائه دهند. وی ادامه داد: کسانی که پول حاصل از فروش سهام عدالت را هنوز دریافت نکردهاند، حتما یکی یا هر دوی این شمارهها را به درستی وارد نکردهاند./
نظر شما