کاظم ملازاده، باستانشناس و استادیار دانشگاه بوعلی سینای همدان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: کتاب معماری تپه نوشیجان ملایر به عنوان یکی از آثار تاریخی استان همدان برای نخستینبار در ایران ترجمه می شود.
وی با بیان اینکه تپه نوشیجان در استان همدان یک تپه مهم باستانی است، افزود: این بنای تاریخی به دوره ماد تعلق دارد.
وی تصریح کرد: نتایج کاوشهای تپه نوشیجان که در دهه 1970 میلادی انجام شد در قالب چهار جلد کتاب طراحی شده و این کتابها به موضوعهایی از جمله معماری و اشیای کشفشده در این تپه میپردازد.
باستانشناس و استادیار دانشگاه بوعلی سینا در ادامه گفت: یکی از این کتابها که به معماری تپه نوشیجان مربوط میشود در سال 2007 میلادی توسط دیوید استروناخ و مایکل روف در انگلیس منتشر و پس از حدود یک سال، ترجمه آن در حال حاضر به پایان رسید.
ملازاده با بیان اینکه در این کتاب به معماری بناهای مادی و همهی بناهای اصلی کشفشده در این تپه پرداخته است، افزود: این کتاب در 360 صفحه با همکاری دانشگاه بوعلی سینا منتشر شده است.
وی با اشاره به اینکه جلد دوم این مجموعه کتاب ها را که در سال 1984 میلادی به همت جان کرتیس با موضوع اشیای تپهی نوشیجان در انگلیس منتشر شد تا پایان سال ترجمه می شود، تصریح کرد: تپه نوشیجان از جمله آثار خشتی منحصر به فرد بر جا مانده از تمدن های پیش از هخامنشی در ایران است.
وی با بیان اینکه بقایای این تپه به دوره عصر آهن 3 و سپس تمدن مادها برمی گردد، اظهار داشت: تپه نوشیجان 3 در تاریخ 3 بهمن سال 64 با شماره 763 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پایان پیام/
باستانشناس و استادیار دانشگاه بوعلی سینای همدان از ترجمه کتاب معماری تپه نوشیجان ملایر برای نخستینبار در ایران خبر داد.
کد خبر 95836
نظر شما