به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز شنبه ۱۸ مرداد ماه شبستان به شرح زیر است:
محمد شکرچیزاده افزود: با توجه به این که بیش از ٥٠ درصد ساختمان ها در کشور بتنی هستند، این اتفاق برای مهندسی عمران کشور، رخداد مهمی محسوب میشودو از این پس، طراحی سازههای بتنی به آییننامههای داخلی متکی میشود.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی همچنین از انتشار آییننامه بتن ایران- آبا" از سوی سازمان برنامه و بودجه خبر داد و افزود: تدوین مباحث مقررات ملی و کنترل ساختمان در ابتدای دولت تدبیر و امید، بار دیگر به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی سپرده شده و این مرکز با به کارگیری متخصصان تراز اول کشور، مشاوران، اساتید و صاحبنظران، کار تدوین ویرایش جدید مباحث از جمله مبحث نهم را آغاز کرد و متعاقب آن، سازمان برنامه نیز در قراردادی، بازنگری آبا را که آخرین ویرایش آن مربوط به ١٨ سال قبل بود در سال ٩٣ به مرکز تحقیقات سپرد.
شکرچیزاده توضیح داد: در گذشته این دو مدرک مهم مهندسی که هر دو مربوط به طراحی سازههای بتنی بودند، با هم تفاوت و یا تناقضاتی داشتند، در نتیجه اغلب مهندسان طراح سازههای بتنی کشور، برای رهایی از سردرگمی به آییننامه های خارجی مراجعه میکردند.
وی تصریح کرد: ویرایش جدید این دو مجموعه که هر دو در مرکز تحقیقات انجام شده، با هم هماهنگ است و انتظار میرود روند طراحی سازهای بتنی در آینده با استفاده از این دو مرجع طراحی، متکی به آییننامههای داخلی که هماهنگ با شرایط و مصالح موجود کشور و تجربیات داخلی است، بهبود قابلملاحظهای پیدا کند.
۳۰ درصد دوم سهام عدالت این هفته قابل معامله است
سید محمد جواد فرهانیان روز شنبه در گفت و گویی افزود: در دور گذشته آزادسازی سهام عدالت، به دلیل آماده نبودن زیرساختها مردم به بانکها و کارگزاریها مراجعه میکردند و در این مرحله، مراجعه به بانکها وجود دارد اما بانکها از درگاه کارگزاری خود اقدام به فروش میکنند.
وی با بیان این که فروش سبد سهام عدالت محدودیت زمانی ندارد، تصریح کرد: افرادی که روش مستقیم را برای دسترسی به سبد سهام خود انتخاب کرده و به کارگزاریهای بازار سرمایه معرفی شدهاند ممکن است به حساب برخی از آنها پول سهام واریز نشده باشد زیرا همه سفارشها تکمیل نشده و ناهماهنگی بین بازار پول و سرمایه اتفاق افتاد.
مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار با بیان این که اکنون این ناهماهنگی رفع شده است، گفت: افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده و سهامشان را نفروختهاند اما به فروش آن نیاز دارند، میتوانند در سامانه تغییر وضعیت دهند و سهام خود را بفروشند.
فرهانیان خاطرنشان کرد:زیرساختهای بانکها برای قبول سهام عدالت به عنوان وثیقه کارتهای اعتباری هفته آینده آماده میشود.
بازار خودرو به تعادل نزدیک /ایران خودرو و سایپا زیان انباشته ۴۰ هزار میلیارد تومانی دارند
«حسین مدرس خیابانی» در خصوص آشفتگی این روزهای بازار خودرو و اقدامات وزارت صنعت برای بازگشت آرامش به بازار، افزود: شرایطی که امروز در بازار خودرو با آن مواجه ایم با دو ماه پیشتر متفاوت است.
به گفته سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، دو ماه پیش شورای رقابت هنوز اسناد و مدارک دریافتی از خودروسازان را به طور کامل بررسی نکرده و در قیمت تمام شده خودروها بازنگری نکرده بود، به همین دلیل فاصله زیادی بین قیمت کارخانهای و بازاری خودروها افتاد.
وی اظهار داشت: به همین دلیل تقاضای غیر واقعی در بازار وجود داشت و عدهای از این فاصله قیمتی ایجاد شده کاسبی میکردند.
مدرس خیابانی، به طور نمونه به برنامههای پیش فروش دو خودروساز بزرگ کشور اشاره کرد که برای ۲۵ هزار دستگاه خودرو، بیش از پنج میلیون و ۷۰۰ هزار نفر ثبت نام کردند و خودروسازان در نهایت مجبور به قرعهکشی شدند.
وی خاطرنشان کرد: در آن مقطع زمانی دو اقدام به انجام رسید، یکی اینکه تقاضاها را واقعی کنیم تا افرادی که مصرف کننده واقعی خودرو هستند موفق به ثبت نام شوند و اقدام دوم، ارائه قیمتهای واقعی خودرو بود.
این مقام مسوول با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با شورای رقابت به این منظور، تشریح کرد: بخشی از مواد اولیه مورد نیاز تولید خودرو از جمله ورقهای فولادی، محصولات پتروشیمی، فلزات اساسی و ... تابع شرایط بورس است.
متقاضیان وام ودیعه مسکن از ۲۱ مرداد به بانک معرفی میشوند
«محمود محمودزاده» اظهار کرد: بخش زیادی از پالایش متقاضیان تسهیلات مرابحه خرید کالا و خدمات یا همان وام کمک ودیعه اجاره انجام شده و متقاضیان طبق اعلامی که از قبل صورت گرفت بر اساس رقم سمت راست کد ملی خود از روز ۱۴ مرداد نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام کردهاند که این روند تا بیستم ادامه مییابد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: از روز بیست و یکم معرفی افراد واجد شرایط را به بانک شروع میکنیم تا نسبت به تکمیل پرونده خود در بانک اقدام کنند.
محمودزاده با بیان اینکه ۱۷ بانک و دو موسسه اعتباری برای پرداخت وام اجاره توسط بانک مرکزی معرفی شده اند گفت: ما بر اساس سهمیهای که هر بانک دارد در سامانه اقدام ملی مشخص کرده ایم که متقاضی میتواند شعبه بانک مورد نظر خود را مشخص کند.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی درباره زمان پرداخت تسهیلات کمک ودیعه اجاره تصریح کرد: این مرحله مربوط به سیستم بانکی است، اما تلاش میشود در کوتاهترین زمان پرداختها صورت گیرد.
تسهیلات مرابحه خرید کالا و خدمات یا همان وام کمک ودیعه اجاره به میزان ۵۰، ۳۰ و ۱۵ میلیون تومان، مدتی قبل در ستاد ملی مقابله با کرونا به تصویب رسید. سود این تسهیلات ۱۳ درصد است. نحوه بازپرداخت آن بدین صورت است که در روش اول، گیرندگان وام (مستأجران) میتوانند تسهیلات را یکساله دریافت کنند و صرفا سود آن را ماهانه بپردازند و در پایان سال، اصل آن را پرداخت کنند. در روش دوم، متقاضیان میتوانند وام را سه ساله دریافت کنند و در مدت ۳۶ ماه اصل و فرع آن را به بانک بپردازند. مستاجران در تهران ماهانه ۵۴۰ هزار تومان، کلانشهرها ۳۲۰ هزار تومان و سایر شهرها ۱۶۰ هزار تومان پرداخت خواهند کرد.
عزم بانک مرکزی برای کاهش نرخ ارز در بازار
«عبدالناصر همتی» شب گذشته (جمعه ۱۷ مرداد) در برنامه بدون تعارف گفت: تمام تلاش خود را برای کنترل نقدینگی و کاهش نرخ ارز در بازار انجام می دهیم. پس از ارسال اسامی صادرکنندگان متخلف به قوه قضاییه، در ۱۰ روز گذشته ۲ و نیم میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات به کشور بازگشت.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: قیمت واقعی ارز بسیار کمتر از نرخ ارزی است که الان در بازار مورد معامله قرار میگیرد. همین امروز و فردا قیمت ارز را پایین خواهیم آورد و به مردم نشان خواهیم داد که دولت هیچ وقت به دنبال گران کردن ارز برای تامین کسری بودجه نبوده است.
رئیس کل بانک مرکزی در برنامه «بدون تعارف» بخش خبری ۲۰:۳۰ با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور درباره مدیریت بازار ارز گفت: سال ۹۷ التهابات وحشتناکی در بازار ارز ایجاد شد که آن را مدیریت کردیم و شرایط خوبی را تا آبان ۹۸ داشتیم و ثبات خوبی را شاهد بودیم که در نتیجه آن تورم نزولی شد. اکنون نیز تیم بانک مرکزی همان تیم است و قادریم ثبات را به بازار بازگردانیم.
وی با بیان اینکه از آبان ۹۸ چند اتفاق افتاد که سیستم را به هم زد، افزود: حوادث آبان ماه انتظارات منفی را در جامعه ایجاد کرد و اگر به نمودار ارز دقت کنید نمودار ارز از آبان ۹۸ شروع به بالا رفتن میکند.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: پس از این اتفاق دوباره به سمت ثبات حرکت میکردیم که با شیوع ویروس کرونا مواجه شدیم و سیستم تجاری و اقتصادی کشور به هم خورد چراکه تجار نتوانستند تجارت کنند و درآمد ارزی حاصل از صادرات کاهش یافت.
همتی تاکید کرد: البته در افزایش نرخ ارز در این اواخر همانطور که مقام معظم رهبری نیز فرمودند، مسائل سیاسی و امنیتی نیز دخالت داشت و دشمنان اهداف بالاتری داشتند اما ما تلاش کردیم تا بازار را کنترل کنیم و اقدامات جدی را در این زمینه شروع کردهایم که نتیجه آن مشخص خواهد شد./
نظر شما