خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: طرابلس پایتخت لیبی مملو از مساجد قدیم و جدید است. این مساجد مخزنی از رویدادهای تاریخی هستند که معماری شان براساس سبک های مختلف در طول دوران هاست. برخی از این مساجد نیز به مرور زمان به دلیل حوادث طبیعی و بازسازی نکردن تخریب شده اند.
مسجد جامع «مولای محمد» در شهر طرابلس، بزرگ ترین کلیساهای این شهر بود. اما «معمر قذافی» پس از رسیدن به قدرت این کلیسا را به مسجد تبدیل کرد تا ساکنان این شهر نمازهای خود را در این مسجد بزرگ ادا کنند.
این مسجد که یکی از بزرگ ترین و زیباترین مساجد طرابلس به شمار می آید، در سال 1631 میلادی ساخته شد و در سال 1966 میلادی به شکل کنونی اش بازسازی شده است.
این مسجد دو گلدسته دارد که روی هر کدام از آنها یک گنبد کوچک سبز رنگ دیده می شود و روی این گنبدهای کوچک دو دایره برنزی قرار دارد. یک گنبد زیبا نیز در وسط این دو گلدسته خودنمایی می کند.
بنای داخلی و خارجی این مسجد مزین به نقش و نگارهای زیبا و منحصربه فرد است که یک جاذبه توریستی را برای این شهر ایجاد کرده است.
این مسجد مکانی پر اهمیت برای علما و مردم لیبی است، به طوری که در سوم ژوئیه 1977 میلادی مناظره ای درباره نقش سیاسی و اقتصادی اسلام در جامعه معاصر بین قذافی و برخی علمای جهان در این مسجد انجام شد.
مسجد جامع مولای محمد تنها مسجدی است که نماز از آن به طور مستقیم از تلویزیون پخش می شود و همیشه پر از نمازگزار است.
این مسجد پس از انقلاب در لیبی نیز همچنان پر از نمازگزار مرد و زن است. فضای رمضانی در این مسجد پس از انقلاب بسیار شگفت انگیز است، به طوری که این مسجد پس از سقوط قذافی شاهد برپایی جشن های رمضانی و مزین شدن آن به نمادهای این ماه مبارک از جمله فانوس است.
«صالح بن طالب» از ساکنان طرابلس درباره تاسیس این مسجد می گوید: مسجد مولای محمد در اصل کلیسا بوده است و معمر قذافی آن را به مسجد تبدیل کرد. اما این مسجد هیچ تاثیری در انقلاب لیبی نداشته است، زیرا نیروهای قذافی طرابلس را در کنترل خود داشتند و بیشتر مساجد را بستند.
نظر شما