عثمان آلپر گنچ، مدیر مسئول خبرگزاری اخلاص ترکیه، پیرامون تفاوت عمده فعالیت خبرگزاری های ترکیه با ایران، به خبرنگار شبستان گفت: یکی از تفاوت های آشکار رسانه های ترکیه و ایران این است که در خبرگزاری های ایران برعکس خبرگزاری های ترکیه و سایر کشورهای اروپایی مفهوم اخلاقی وجود دارد.
وی با بیان اینکه در ایران اکثر روزنامه ها براساس نوشته ها خلاصه می شود، گفت: در ترکیه اکثر روزنامه ها، دارای عکس های رنگی هستند و متاسفانه اکثر این عکس ها را خانم های نیمه برهنه تشکیل می دهند و علت آن این است که جوان ها به سمت این روزنامه ها کشیده شده و فروش و تیراژ بالاتری پیدا کنند؛ مضاف بر آن تعداد روزنامه هایی که در ایران چاپ می شوند و تعداد مردم روزنامه خوان قابل توجه تر از ترکیه است.
هیچ کمبودی از لحاظ تکنولوژی در روزنامه و تلویزیون ایران مشاهده نکردم
آلپر گنچ تصریح کرد: با حضور در نمایشگاه مطبوعات در ایران برای نخستین بار توانستم با روزنامه های مختلفی آشنا شده و آن ها را بررسی نمایم. از وزارت فرهنگ و ارشاد که این فرصت را به من دادند تشکر می کنم، زیرا بدین وسیله توانستم رسانه های ایران را از نزدیک بشناسم.
مدیر مسئول خبرگزاری اخلاص ترکیه افزود: مهمترین مشکل در ایران فشار جامعه بین المللی است و بعد از آن هیچ کمبودی از لحاظ تکنولوژی در روزنامه و تلویزیون ایران مشاهده نکردم، علیرغم تکنولوژی غرب و شبکه های خبری مطرح جهان، رسانه های رادیویی و تلویزیونی و مطبوعات با امکانات بسیار خوبی کار می کنند فقط به دلیل پیش داوری هایی که آن ها در سطح بین الملل انجام می دهند، نمی توانند صدای خود را به خوبی به گوش دنیا برسانند، در این خصوص نیز جا دارد رسانه های جمعی ایران با رویکرد جدیدی به عرصه بین المللی وارد شوند.
مدیران و خبرنگاران رسانه های کشور خود را باور کنند
آلپر گنچ در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان که برای توسعه و شکوفایی رسانه های جمعی ایران در عرصه بین المللی چه باید کرد، گفت: برای بهتر شدن و توسعه یافتن رسانه ها در ایران لازم است مدیران و خبرنگاران خود را باور کنند و با خلاقیت و هوش ایرانی رویه تبلیغات نادرست غرب را خنثی و به نفع خود تغییر دهند.
وی خاطرنشان کرد: در ایران تعداد بسیار قابل توجهی آژانس خبری و خبرنگار فعالیت می کنند و این نشان دهنده توجه مسئولان به هوشیار سازی مردم و شفاف سازی فعالیت های مقامات دولتی در جامعه است.
به گفته مدیرمسئول خبرگزاری اخلاص ترکیه، اکثر خبرهایی که رسانه های غربی از ایران تهیه می شود، اغراق آمیز و به دور از واقعیت است، تصویری در پرده ابهام و در جهت فریب افکار عمومی جهان.
این روزنامه نگار و نویسنده کشور ترکیه در ادامه افزود: منطقه خاورمیانه به دلیل داشتن سابقه تاریخی یک هزار ساله و مرکز مهد تمدن ها، دارا بودن انرژی های تامین کننده جهان از جمله نفت و گاز، و وجود رژیم اشغالگر قدس و به خصوص کشور ایران در جامعه بین المللی مورد توجه بوده است، بنابراین اگر رسانه های داخل ایران بتوانند پیش داوری موجود رسانه های غربی علیه خود را بشکنند، به طور اتوماتیک خبرهایی که در ایران رخ می دهد در سطح رسانه های بین المللی جای خواهد گرفت، به همین دلیل مدیای ایران باید خود را بهتر بفهمد و بهتر بشناسد.
وی تصریح کرد: همچنین ایجاد نمایشگاه های بین المللی و همکاری با رسانه های کشورهای خارجی می تواند رسانه های ایرانی را به جایگاه واقعی خود برساند.
هدف رسانه های غرب بازتاب غیر واقعی از ایران
آلپر گنچ خاطرنشان کرد: مهمترین هدف رسانه ها، رساندن خبرها و واقعیت های رخ داده در هر مکان و زمان است، اما در گذر زمان مردم با تغییر در خبر، تفکرات خود و یا گروه های هماهنگ کننده به اهدافی که خود می خواهند دست می یابند. در همین زمینه وسایل ارتباطات جمعی ازجمله رادیو تلویزیون و روزنامه ها به شکلی درحال فریب جامعه بوده و حوادث را از دید خود برای مردم بازگو می کنند که جای تاسف دارد.
وی تصریح کرد: هدف رسانه های جهانی باید بر مبنای بی طرفی و اطلاع رسانی صحیح و سریع باشد و به نظر من برای نزدیک شدن به این هدف هنوز راه مانده است.
پایان پیام/
نظر شما