«مهران احمدیبلوطکی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، با ابراز نگرانی از وجود سگهای بلاصاحب در سطح شهرها و روستاها اظهار کرد: افزایش بیرویه سگهای بلاصاحب در سطح کلانشهر اهواز معضلی است که موجب نگرانی و نارضایتی شهروندان شده است.
سرپرست مرکز بهداشت غرب شهرستان اهواز افزود: این موضوع میتواند تبعات بهداشتی و اجتماعی ناخوشایندی به همراه داشته باشد که مخل امنیت و آسایش مردم و شهروندان شده، این یک واقعیت غیرقابل انکار است.
وی ابراز کرد: شهروندان باید توجه کنند آنچه که در خصوص سگهای ولگرد مطرح میشود حیوانات بلاصاحب و مشکلداری هستند که علاوه بر ایجاد رعب و وحشت در بین عامه مردم موجب به خطر انداختن سلامت شهروندان نیز شده است.
احمدیبلوطکی تصریح کرد: با شناخت برخی بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان و به مخاطره افتادن سلامت انسانها، امروز در هیچ نقطهای حضور آزاد سگهای بدون صاحب در خیابانها، پذیرفته نیست و لازم است اقدامات اساسی در جهت کنترل اصولی این حیوانات صورت گیرد.
وی با بیان اینکه ساماندهی حیوانات ولگرد همچون سگهای بلاصاحب موضوعی مهم است که باید بسیار عمیقتر و بیشتر به آن توجه شود تصریح کرد: به استناد دستورالعمل کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب مصوب پاییز 87 وظیفه برخورد و کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان با شهرداری است.
سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز اضافه کرد: بنابراین ضرورت دارد شهرداری و سازمانهای زیرمجموعه آن همچون سازمان پسماند در این خصوص با حساسیت بیشتری اقدام کنند و با استفاده از روشهای مصوب و مناسب از جمله زندهگیری و عقیمسازی اقدامی اساسی در جهت کنترل حیوانات بلاصاحب در محدوده شهری داشته باشند.
وی اذعان داشت: طی سالهای اخیر بالغ بر چند هزار مورد حیوان گزیدگی (گازگرفتگی سگ) در منطقه غرب اهواز گزارش و پیگیری شده که همین امر میتواند نشانهای از خطرات و مشکلات وجود سگهای بلاصاحب در سطح شهر و روستا باشد.
احمدیبلوطکی بیان کرد: از مهمترین معضلات و مشکلات ناشی از افزایش جمعیت سگهای ولگرد، شیوع بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان، افزایش آن در جمعیت دامی و انسان و انتقال بسیاری از بیماریها از سگ به انسان است که از مهمترین آنها میتوان به بیماریهایی نظیر هاری، کیست هیداتیک، سالک، کالاآزار، لاروهای مهاجر احشایی بروسلوز و لپتوسپیروز اشاره کرد که ضرورت اجرای دستورالعمل کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب را بیش از پیش نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه سگها دارای قابلیت و پتانسیل تولید مثلی بسیار بالا هستند عنوان کرد: به همین علت جمعیت سگهای بلاصاحب در صورت اجرا نشدن برنامههای کنترل و مبارزه، سریعا افزایش مییابد که مخاطرات فراوانی برای شهروندان به دنبال خواهد داشت.
سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز با تاکید بر اینکه بیمار دچار گازگرفتی را باید به سرعت به مراکز بهداشتی و بیمارستان منتقل کرد گفت: به محض انتقال سریع مصدوم به بیمارستان و مراکز بهداشتی درمانی محل حیوان گزیدگی به مدت 20 دقیقه با آب و صابون شستشو داده میشود سپس تلفیق واکسن و سرم دریافت میکند.
وی با بیان اینکه درمان هر فرد دچار حیوان گزیدگی توسط سگ بیش از چنذ میلیون تومان هزینه در بر دارد اظهار داشت: تمام خدمات به افراد دچار حیوان گزیدگی توسط سگ کاملاً رایگان است.
احمدی خاطر نشان کرد: طی سالهای اخیر پیگیریها و جلسات متعددی در فرمانداری، دادستانی و مراکز بهداشت برگزار شده و همین امر منجر به احداث سایت زندهگیری در اویل سال 98 توسط شهرداری شده اما متاسفانه بر اساس مشاهدات و گزارشات موجود علیرغم ایجاد این سایت معضل سگهای بلاصاحب در سطح شهر رفع نشده و روزبهروز بر تعداد این حیوانات افزوده میشود.
وی ضمن قدردانی از سازمانهای متولی در پایان خواستار بهبود و ساماندهی وضعیت کنونی شد و از سازمانهای ذیربط و متولیان این امر خواست قبل از بروز خطرات ناگوار چارهاندیشی صورت پذبرد و بر اساس دستورالعمل و آئیننامههای موجود نسبت به کنترل و کاهش سگهای بلاصاحب در سطح شهر اقدام لازم صورت پذیرد.
نظر شما