صدا و سیما بر نحوه به تصویر کشیدن مسجدی ها توجه کند

مشاور مهندسی فرهنگ و هنر در امور دینی سازمان تبلیغات با ابراز تاسف از اینکه افراد مسجدی در صدا وسیما ضعیف یا دچار مشکلات اخلاقی به تصویر کشیده می شوند، گفت: تصویر این فضا، ارتباط جوانان با مسجد را مخدوش می‌کند.

حسن بنیانیان، مشاور مهندسی فرهنگ و هنر در امور دینی سازمان تبلیغات اسلامی بر لزوم گسترش شبکه‌ای از ارتباطات اجتماعی در جامعه اسلامی به ویژه در مساجد تاکید کرد و به خبرنگار شبستان گفت: مسجد هیچ جایگزینی ندارد.


وی در تشریح عوامل تأثیرگذار بر روند فعالیت‌های مسجد گفت: نحوه عملکرد مساجد در میزان جذب نسل جوان به این مکان مقدس تاثیرگذار است اما در این میان عواملی چون صدا و سیما، رسانه‌ها و روحانیون نیز در روند فعالیت های مساجد موثرند.


مشاور سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: صدا و سیما می تواند در تبلیغ و آموزش مباحث و اصول دینی در برنامه و معرفی مساجد موفق در حوزه مساجد موثر باشد. اما متاسفانه گاهی سازندگان برنامه ها غفلت می‌کنند.


وی از اینکه در برخی برنامه های صدا و سیما افراد مذهبی و مسجدی ضعیف و یا دچار مشکلات اخلاقی به تصویر کشیده می شوند، ابراز تاسف کرد و گفت: تصویر چنین فضایی، ارتباط جوانان با مساجد را مخدوش می‌کند.


بنیانیان موفقیت فعالیت‌های تبلیغی دینی را در گرو ایجاد شبکه های محلی و خانوادگی دانست و گفت: امروز مبلغان در جامعه اسلامی با تاسی از شیوه تبلیغ پیامبراکرم(ص) می توانند زمینه تقویت ارتباط مردم با مساجد را فراهم کنند.


مشاور سازمان تبلیغات اسلامی به نقش امر به معروف و نهی از منکر در رفع آسیب های اجتماعی گفت: خطبا و روحانیون در جلسات مساجد و مکان‌های مذهبی با استفاده از آیات و روایات اسلامی ارزش‌ها و کارکردهای پسندیده را توصیه می کنند.


جای خالی مسجد در آسمان خراش های تهران!
مشاور سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به ساختن برج هایی که در آنها مکانی برای عبادت و اقامه نماز در نظر گرفته نشده است، گفت: فرهنگ و تکنولوژی که از غرب وارد سرزمین اسلامی می شود، باید باز تعریف شود. مجتمع های چند طبقه و آسمان خراش ها نیاز به مسجد، فضای سبز، کتابخانه و سالن اجتماعات دارند.


بنیانیان بر لزوم احیای مساجد همچون گذشته با مدیریتی آگاه و مسئول تاکید کرد و یادآور شد: همچنان‌که اکثر برج ها مجموعه‌های تجاری دارند باید مجموعه فرهنگی مذهبی و مسجد نیز داشته باشند.


مشاور سازمان تبلیغات اسلامی بر لزوم حمایت دولت از امر مسجد سازی گفت: در شرایط حال حاضر اکثر مناطق و شهرها نیازمند مساعدت دولت‌ برای ساخت و تکمیل مساجد هستند البته نباید از مشارکت مردم در این امر غافل شویم زیرا مردم همواره در طول تاریخ در امر ساخت و آبادانی مسجد مشارکت داشته اند. را عبادت برمی‌شمردند.


وی تشکیل گروه‌های مشورتی و مشاوره‌ای در مساجد را عامل دیگری برای تقویت کارکردهای مساجد دانست و گفت: باید همچنان‌که برای همه رشته‌ها دکترا و مدیریت تعریف می‌شود برای اداره امور مساجد هم امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالا ایجاد شود.


مشاور سازمان تبلیغات اسلامی شناخت الویت ها و نیازهای هر منطقه را مهمترین عامل موفقیت برنامه های مساجد دانست و گفت: وزارت مسکن و شهرسازی نیز باید با بررسی همه جوانب، مکان یابی مناسبی برای احداث مسجد داشته باشد.

 

وی از مسجد به عنوان ظرفیت مهم نظام دینی در رفع نیازمندی‌های حال و آینده جامعه یاد کرد و اظهار داشت: برای تحلیل نقش مسجد و شرایط موجود جامعه اسلامی باید به سوابق تاریخی و کارکرد این مکان مقدس در گذشته نگاه کرد.


بنیانیان یادآورشد: مسجد مکان ملاقات اسلام‌شناسان یا افراد متدین با محوریت عبادت الهی است. در این ارتباط، شبکه‌ای از ارتباطات اجتماعی گسترده و پیچیده با حضور همه اقشار و سنین شکل می‌گیرد.


مشاور سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به نقش مسجد در پیدایش روابط سالم و هدفمند بیان کرد: با شکل گیری روابط سالم اجتماعی در مسجد، روحانی به حفظ و تقویت بنیه مذهبی افراد مسجدی کمک می‌کند و تعاملات اقتصادی، اجتماعی و ... نیز شکل می گیرد.


مسجد، محل پیوند نسل ها
بنیانیان مسجد را محل پیوند نسل‌ها عنوان کرد و گفت: کودک و بزرگ و پیر و جوان در مسجد در کنار هم قرار می گیرند و روح نشاط شادابی در آنها افزایش می یابد در حالی که روابط خشک و بی‌روح و کمرنگ شدن نهاد دین در غرب، نشاط و شادابی را از زندگی انسان ها دور کرده است.


وی با اشاره به کارکردهای مختلف مسجد گفت: غنی‌سازی اوقات فراغت در سایه فعالیت‌های فرهنگی و عقیدتی در مساجد یکی از کارکردهای مساجد است. این فعالیت ها بسیار مؤثر است و با استقبال خوب خانواده ها روبه رو می‌شود.


مشاور سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: مسجد مکانی امن و مورد اطمینان است و آن چه که در آن آموزش داده می‌شود، تجلی ارزش‌های اسلامی است از هنر خط و نقاشی گرفته تا خیاطی و حتی مهارت‌های ورزشی زیرا همه این فعالیت ها با رنگ و شعار مسجدی آمیخته می شود.


رییس سابق حوزه هنری به علاقه گسترده جوانان به مباحث فرهنگی و هنری اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به این علاقه مندی لازم است دوره‌های آموزشی با استفاده از استادان مجرب متعهد و متخصص در مساجد برگزار شود.
پایان پیام/

 

کد خبر 95433

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha