واکنش مسلمانان اروپا به بازگشایی مسجد «ایاصوفیه» / مسجد شدن «ایاصوفیه» اتفاقی بزرگ برای جهان اسلام است

مسلمانان سراسر اروپا بازگشایی مسجد ایاصوفیه برای عبادت نمازگزاران مسلمان پس از ۸۶ سال را مورد استقبال قرار دادند و آن را یک اتفاق بزرگ و مهم برای جهان اسلام توصیف کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « middleeastmonitor»، مسلمانان سراسر اروپا بازگشایی مسجد ایاصوفیه برای عبادت نمازگزاران مسلمان پس از 86 سال را مورد استقبال قرار دادند.

 

«وهبیجا سکروویک»،موذن مسجد تاریخی « Gazi Husrev-Beg» در «سارایوو»،پایتخت «بوسنی هرزگوین» با ابراز خوشحالی نسبت به بازگشایی مسجد «ایاصوفیه» از «رجب طیب اردوغان»،رئیس جمهوری ترکیه به خاطر اتخاذ این تصمیم تشکر و قدردانی کرد.

 

«سلیمان مرتضی» از مسلمانان مقیم «بروکسل» نیز در گفتگو با «آناتولی» گفت: بازگشایی مسجد ایاصوفیه برای عبادت یک اتفاق بسیار مهم و بزرگ برای جهان اسلام است.

 

وی افزود: من اردوغان را در حال عبادت و نماز خواندن در این مسجد دیدم و این اتفاق برای من بسیار شگفت انگیز و خوشایند بود.

 

«دما حبیب»،یکی دیگر از مسلمانان بلژیک هم اقدام به بازگشایی مسجد ایاصوفیه را مورد تحسین قرار داد.

 

وی در این باره گفت: من مسجد ایاصوفیه را از نزدیک ندیده ام اما تمایل بسیار زیادی به دیدن این مسجد از نزدیک دارم.

 

«محمد ابوبکر»،عراقی مقیم استکهلم هم به آناتولی گفت: من بسیار خوشحالم که ایاصوفیه یک بار دیگر به عنوان مسجد فعالیت خود را آغاز کرد.

وی افزود: خدا را شکر می کنیم که این مسجد با برگزاری اولین نماز جمعه پس از 86 سال کار خود را آغاز کرد و این برای ما بسیار خوشحال کننده است.

 

«احمد الطنطاوی»،یک مسلمان سوئدی دیگر هم در این باره گفت: ما از همه افرادی که برای تبدیل ایاصوفیه به مسجد تلاش کردند تشکر می کنیم.

 

در روز دهم جولای دادگاهی در ترکیه حکم کابینه سال 1934 که ایاصوفیه را تبدیل به موزه کرده بود باطل اعلام کرد و به این ترتیب راه را برای تبدیل دوباره این ساختمان به مسجد هموار کرد.

 

حدود 350 هزار نمازگزار در اولین نماز جمعه که در مسجد تاریخی ایاصوفیه در استانبول برگزار شد،شرکت کردند.

 

قبل از برگزاری نماز جمعه،رئیس جمهوری ترکیه آیاتی از قرآن را تلاوت کرد.

 

ایاصوفیه علاوه بر مسجد یکی از جاذبه های گردشگری برای بازدیدکنندگان داخلی و خارجی است.

 

در سال 1985 میلادی ایاصوفیه به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شد.

 

ایاصوفیه به مدت 916 سال تا زمان فتح استانبول از سوی امپراطوری عثمانی یک کلیسا بود و سپس از سال 1453 تا 1934 میلادی نزدیک به 500 سال به عنوان مسجد در خدمت نمازگزاران بود.

کد خبر 954085

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha