تولید ۹۰ درصد روغن پایه کشور در ۴ پالایشگاه / رعایت پروتکل‌های ستاد ملی کرونا برای همه اصناف و مشاغل اجباری است

واکنش مدیرعامل نمایشگاه بین المللی به اظهارات دکتر زالی، دلار در کانال ۲۱ هزار تومان، مشکل اصلی تولید کنندگان، تامین روغن پایه است، رعایت پروتکل‌های ستاد ملی کرونا برای همه اصناف و مشاغل اجباری است برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز دوشنبه 13 مرداد ماه شبستان به شرح زیر است:

واکنش مدیرعامل نمایشگاه بین المللی به اظهارات دکتر زالی/ نامه ای برای عدم برگزاری نمایشگاه به دستمان نرسیده است

«بهمن حسین زاده» در گفتگویی و در واکنش به اظهارات دکتر زالی فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران مبنی بر ممنوعیت برگزاری هر نوع نمایشگاه و تجمعات در تهران تا پایان هفته آینده، گفت:« ما نمی خواهیم به صورت هیجانی تصمیم گیری کنیم و کاملا مطیع ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم. تاکنون نامه ای برای عدم برگزاری نمایشگاه به دستمان نرسیده است. متاسفانه این ویروس همه گیر شده ولی ما نمی توانیم چرخ اقتصاد و صنعت و اصناف را متوقف کنیم. خود وزارت بهداشت و مسوولین کشور و کل دنیا هم به این مسئله اذعان دارند.»

رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت نمایشگاه بین المللی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد:« ما باید پروتکل هایی در این ارتباط تنظیم کنیم و با رعایت کردن این پروتکل ها بتوانیم با این ویرووس مبارزه کنیم و فعالیت خود را هم همچنان ادامه دهیم به همین منظور ما ۴ پروتکل نوشتیم که با حضور پزشکان،‌هلال احمر، مسوولین و متخصصین حوزه صنعت نمایشگاه این پروتکل ها تدوین شده است. این پروتکل ها شامل پروتکل غرفه سازی ، پروتکل بازدیدکنندگان، پروتکل مشارکت کنندگان و پروتکل سایت داران است. این پروتکل ها را به وزارت بهداشت فرستادیم که متخصصین وزارت بهداشت این پروتکل ها را بررسی کردند و در تیرماه به تایید وزارت بهداشت رسیده است و دکتر رییسی معاون بهداشت وزیر بهداشت این پروتکل ها را به کل کشور ابلاغ کردند و به بنده هم نامه زدند که به کل نمایشگاه های کشور پروتکل ها را اعلام کنم.»

 حسین زاده گفت:« در نمایشگاهی که قرار است برگزار شود ما ۶۵ هکتار فضا داریم که ۱۳ و نیم هکتار آن فضای سبز است. ما این فضاها را گندزایی و ضدعفونی کردیم. ۴۰ سالن داریم که ورود و خروج هر سالنی را گیت گذاشته ایم و ضدعفونی کننده های دست را در دسترس قرار داده ایم و از لحظه ورود افرادی که وارد نمایشگاه می شوند تب سنجی می شوند باید ماسک داشته باشند. همزمان با برگزاری هر نمایشگاه فضا را مجددا ضدعفونی می کنیم. اجرای این پروتکل ها میلیاردها تومان برای ما هزینه داشته است.»

 

هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۶۸ هزار تومان/ دلار در کانال ۲۱ هزار تومان

امروز (دوشنبه 13 مرداد) هر گرم طلای 18 عیار یک میلیون و 68 هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1973 دلار، هر گرم طلای 24 عیار یک میلیون و 425 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 10 میلیون و 600 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 11 میلیون و 91 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 5 میلیون و 520 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 3 میلیون و 250 هزار تومان و سکه یک گرمی یک میلیون و 650 هزار تومان ارزشگذاری شده است.

 

امروز (دوشنبه 13 مرداد) در بازار آزاد ارز دلار 21 هزار و 702 تومان، یورو 25 هزار و 502 تومان، پوند 30 هزار و 440 تومان، درهم امارات 6330 تومان، یوان چین 3345 تومان و لیر ترکیه 3350 تومان ارزشگذاری شده است.

 

این در حالی است که روز گذشته (یکشنبه 12 مرداد) هر گرم طلای 18 عیار یک میلیون و 51 هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1976 دلار، هر گرم طلای 24 عیار یک میلیون و 402 هزار تومان ارزشگذاری شده بود. سکه بهار آزادی طرح قدیم 10 میلیون و 600 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 11 میلیون و 161 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 5 میلیون و 600 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 3 میلیون و 200 هزار تومان و سکه یک گرمی یک میلیون و 700 هزار تومان ارزشگذاری شده بود.

 

روز گذشته (یکشنبه 12 مرداد) در بازار آزاد ارز دلار 21 هزار و 302 تومان، یورو 25 هزار و 102 تومان، پوند 30 هزار و 646 تومان، درهم امارات 6373 تومان، یوان چین 3367 تومان و لیر ترکیه 3373 تومان ارزشگذاری شده بود.

 

مشکل اصلی تولید کنندگان، تامین روغن پایه است

«مهرداد سعادت» با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: کارخانه‌های تولید روغن به دو دسته در کشور تقسیم می‌شوند دسته اول کارخانه‌هایی که روغن پایه را از لوب کات تولید می‌کنند و تولیدی خود را به محصول نهایی تبدیل و به بازار داخلی و خارجی عرضه می‌کنند. دسته دوم شرکت‌هایی هستند که روغن پایه را از طریق بورس و ۴ شرکتی که تولید کننده روغن پایه هستند خریداری، محصول نهایی خود را تولید و عرضه می‌کنند.

 

دبیر کمیسیون روغن اتحادیه صادر کنندگان نفتی گفت: در بسیاری از موارد روغن پایه به قیمت پایین تری از بورس کالا برای صادر به کشور‌های همسایه عرضه می‌شود. بخش خصوصی پیشنهاداتی برای حل این مشکل دارد که بر طبق آن مواد اولیه را در اختیار شرکت‌های کوچک و متوسط قرار دهند که بتوانیم توسط نیروی انسانی، ارزش افزوده ایجاد کنیم.

 

وی افزود: مشتری‌های خارجی ما در حال حاضر با برند خودشان سفارش می‌دهند و نمی‌توانند از شرکت‌های دولتی بدلیل وضع تحریم‌ها خریداری کنند.

 

دبیر کمیسیون روغن اتحادیه صادر کنندگان نفتی گفت: بخش خصوصی، هم می‌تواند بنام خودش صادرات انجام دهد و پیشنهاد می‌کنیم ۴ پالایشگاه محصول تولیدی در کارخانه‌های بخش خصوصی را صادر کنند که در این صورت موضوع برگشت ارز و تامین مواد اولیه آن‌ها هم حل خواهد شد.

 

رعایت پروتکل‌های ستاد ملی کرونا برای همه اصناف و مشاغل اجباری است

«قاسم نوده فراهانی» شب گذشته (یکشنبه 12 مرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: رعایت پروتکل‌های ستاد ملی کرونا برای همه اصناف و مشاغل اجباری است و باید رعایت کنند تا مجبور به تعطیل کردن آن‌ها نشویم.

 

رئیس اتاق اصناف با بیان این که قرمز شدن شرایط به علت رعایت نکردن پروتکل هاست، گفت: آن‌هایی که رعایت نمی‌کنند تیم‌های نظارت و شناسایی در مرحله اول به آن‌ها تذکر می‌دهند و در صورت اصرار بر ارتکاب تخلف به ناچار از ادامه فعالیت آن‌ها جلوگیری خواهند کرد.

 

نوده فراهانی گفت: تالار‌های پذیرایی الان ۶ ماه است که تعطیل اند و کسی به دادشان نمی‌رسد.

 

او تاکید کرد: تا همه مردم به مسئولیت اجتماعی شان عمل نکنند و تا همه با هم همکاری نکنند و پروتکل‌ها را رعایت نکنند تلاش‌ها به جایی نخواهد رسید.

 

تولید ۹۰ درصد روغن پایه کشور در ۴ پالایشگاه

«محمد کلامی» در ارتباط تصویری با بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما افزود: در حال حاضر پالایشگاه‌هایی در کشور فعالیت می‌کنند که فرآورده لوب کات که ماده اولیه تولید روغن پایه است در آنجا تولید می شود. مقادیر تولید لوب کات در کشور سالانه ۱/۷ میلیون تن می‌باشد که از این میزان ۴ پالایشگاه تولید روغن وجود دارد که همه این مقادیر را جذب می‌کنند.


دبیرستاد تنظیم بازار درباره خرید لوب کات توسط ۴ پالایشگاه هم گفت: در حال حاضر تنها این ۴ پالایشگاه توانایی تبدیل لوب کات به روغن پایه را دارند.


وی افزود: حدود ۶۰ شرکت روانکار از روغن پایه برای تولید روغن موتور استفاده می‌کنند.


او ادامه داد: ازمجموع ۸۵۰ هزار تن روغن پایه، حدود ۵۰۰ هزار تن روغن موتور مورد نیاز داخل تولید می‌شود و حدود ۳۵۰ هزار تن به صادرات تعلق می‌گیرد.


دبیر ستاد تنظیم بازار درباره کمبود میزان عرضه روغن پایه در بورس هم گفت: از ۴ شرکتی باید عرضه روغن پایه در بورس داشته باشند یکی از شرکت‌ها که ۳۵۰ هزار تن روغن پایه در سال تولید می‌کند بیش از ۲۷۰ هزار تن از این روغن را به صورت روغن خام پایه صادر می‌کند که موجب کاهش عرضه روغن پایه در بورس می‌شود./

 

 

 

کد خبر 953763

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha