در پی ریشه کنی بی سوادی، جشن باسوادی برپا می کنیم

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: براساس برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان برنامه پنجم توسعه، بی سوادی از کشور ریشه کن شده و جشن باسوادی در کشور برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد علی باقرزاده ‌فاروجی، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور شب گذشته (8 دی) در همایش گرامیداشت سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی که در محل تالار حافظ شهرستان بجنورد برگزار شد، گفت: همه دستگاه های اجرایی مشمول ماده پنج قانون خدمات کشوری، موظف اند که همکاری لازم را برای رفع بی‌سوادی با سازمان نهضت سوادآموزی انجام دهند.

 

وی با بیان اینکه برای مدیریت در کشور و دنیا راهی جز توجه به نظام آموزشی و تولید علم نداریم، افزود: تمام حوزه های امنیت، اقتصاد، فناوری و ... مدیون نظام آموزشی است.


باقرزاده ‌فاروجی با اشاره به اینکه در آموزه های دینی نیز به امر یادگیری و سوادآموزی توجه ویژه ای شده است، افزود:‌ با وجود تلاش‌هایی که در سال‌های اخیر برای رفع بی‌سوادی انجام شده، اما وضعیت موجود مطلوب خاص رهبری نیست.

 

وی با بیان اینکه بر اساس برآوردها بخش قابل توجهی از جمعیت بی‌سواد هستند، گفت:‌ بر اساس هدف‌گذاری های انجام شده باید بی‌سوادی در گروه سنی 10 تا 49 سال تا پایان برنامه پنجم در کشور به صفر برسد.

 

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور اظهار داشت: این برنامه در وزارت آموزش و پرورش تدوین شده و به رهبری نیز تقدیم شده و وزارت آموزش و پرورش نیز آن را مصوب کرد.

 

باقرزاده فاروجی با تاکید بر اینکه برای تحقق برنامه ریشه کنی بی‌سوادی تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور باید جلوی ورود بی‌سوادی گرفته شود، افزود:‌ بر همین اساس باید تمام افراد لازم التعلیم وارد مدرسه شوند.

 

وی تصریح کرد: طبق قانون اولیای دانش آموزانی که بدون جهت اجازه تحصیل به کودکان در دبستان ندهند، به سه ماه و یک روز حبس محکوم خواهند شد.

 

وی افزود: پیش بینی می شود جشن پایان بی‌سوادی تا پایان برنامه پنجم توسعه به مرور در تمام استان‌های کشور برپا شود.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین میزان باسوادی در مناطق شهری و روستایی را به یک نسبت عنوان کرد و گفت:‌ بر اساس پالایش‌های انجام شده از محل آمارهای هدفمند سازی یارانه‌ها حدود 400 هزار بی‌سواد شناسایی شده است.

 

وی تصریح کرد: البته بر اساس استخراج انجام شده از هدفمند سازی یارانه‌ها حدود یک میلیون نفر در مناطق روستایی فاقد سواد بوده که پس از پالایش‌های انجام شده مشخص شد که حدود 400 هزار نفر بی‌سواد هستند.

 

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور همچنین میزان باسوادی در کشور را هم اکنون 91 درصد ذکر کرد و اظهار داشت: این در حالی است که نرخ باسوادی در سال 57 تنها 47 درصد بوده است.

 

وی خاطرنشان کرد: میزان باسوادی شهروندان در سال 85 نیز 85 درصد بوده که با تلاش‌های انجام شده هم اینک حدود 91 درصد از جمعیت کشور در تمام گروه های سنی سواد دارند.

 

وی اضافه کرد: طرح پالایش بیسوادان در مناطق شهری نیز در دست انجام است و پیش بینی می شود حداکثر 500 هزار نفر نیز در این مناطق بی سواد باشند که برنامه اجرایی سوادار کردن این قشر نیز تدوین می شود.

 

محمد وحیدی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در این همایش افزود: هم اکنون 57/93 درصد از جمعیت خراسان شمالی سواد دارند که شامل 5/96 درصد جمعیت شهری و 68/90 درصد جمعیت روستایی می شود.


وی بیشترین میزان باسوادی در شهرستان‌های خراسان شمالی را مربوط به شهرستان‌های گرمه و جاجرم با بیش از 96 درصد ذکر کرد.


وحیدی تصریح کرد: همچنین میزان باسوادی در شیروان را 94.78شهرستان فاروج 94.38 و اسفراین94.22 است.


وی همچنین میزان باسوادی در مانه و سملقان را 93.93 بام و صفی‌آباد 06/93 بجنورد92.72 و راز و جرگلان را 93.57برشمرد.

 

وحیدی با اشاره به اینکه در شهرستان گرمه نیز تعداد بی‌سوادان پیش از پالایش 761 نفر بود، یادآور شد: تعداد بی‌سوادان در این شهرستان بعد از پالایش به 147 نفر کاهش یافت.


وی با بیان اینکه شهرستان شیروان به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی پیش از پالایش تعداد بی‌سوادان 8 هزار و 724 نفر بود، تصریح کرد: بعد از پالایش این تعداد به 5 هزار و 234 نفر کاهش یافت.


مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی خاطرنشان کرد: تعداد بی‌سوادان در شهرستان فاروج قبل از پالایش 2 هزار و 246 نفر بوده که به هزار و 348 نفر تنزل یافت.


وی با اشاره به اینکه در شهرستان‌های اسفراین، مانه و سملقان، بام و صفی‌آباد، بجنورد، راز و جرگلان تعداد بی‌سوادان پس از پالایش به ترتیب سه هزار و 626 ، سه هزار و 889 ، 635 ، هشت هزار و 538 و دو هزار و 311 نفر بوده‌اند،‌ اظهار داشت: باسواد شدن این افراد در شهرستان‌های مزبور توسط آموزشیاران نهضت سوادآموزی و همچنین طرح‌های برون سپاری آغاز شده است.


مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی پیش‌بینی کرد تا اواخر سال آینده معضل بی‌سوادی در سطح خراسان شمالی ریشه کن شود.


وحیدی افزود: امسال ریشه کنی و جشن پایان بی‌سوادی در شهرستان گرمه هدف گذاری شده است تا به عنوان نخستین شهرستان این معضل برای همیشه از منطقه حذف شود.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 95337

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha