به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، تجمل گرایی یکی از رذایل اخلاقی به شمار می رود که ورود آن در هر اجتماعی مغایر با فرهنگ و ارزش های انسانی است چرا که پیامدی چون ایجاد بحران و رنج در زندگی و غم و اتدوه و نابرابری اجتماعی چیزی نخواهد داشت.
وقتی برلی بهتر شدن زندگی و یا به ظاهر آسایش به سمت تجمل گرایی می رویم نه تنها به این ارزش ها نمی رسیم بلکه آرامش واقعی را هم از دست می دهیم و نگرانی در جامعه ایجاد می کنیم.
نگرانی هایی که به سبب اگر چنین مد و برنامه آنچنانی نباشد به هدف نخواهیم رسید، در وجود شخصی و خانوادگی ایجاد می شود مصیبت هایی را ایجاد خواهد کرد که اکر در ظاهر نتیجه خوبی دارد اما عواقب آن غیرقابل جبران است.
در بعضی مواقع نیز با وجود اسراف و تجمل گرایی به نتیجه دلخواه نمی رسیم و تنها خودمان را خسته و هزینه های زیادی به جامعه تحمیل می کنیم.
تجمل گرایی یک آسیب و دارای تبعات شخصی محسوب نمی شود چرا که با چنین اقدامی جامعه نیز ضرر می کند و نتایج بد آن و همچنین گسترش این رفتار غلط به جامعه می رسد.
تجمل گرایی از نگاه انسان مذمت و نکوهش شده و به عنوان یکی از دردهای بزرگ و موجب فروپاشی جامعه و دوری از ارزش ها از ان یاد می کنند و باید این رفتار غلط در زندگی اجتماعی اصلاح و بهبود پیدا کند.
*افراد ثروتمند مجاز به تجمل گرایی نیستتد
مرجع تقلید عالم تشیع در یکی از درس های اخلاق هفتگی گفت: تجمل گرایی به دلیل اینکه زندگی دیگران را تحت الشعاع قرار می دهد و گسترش می یابد یکگناه بزرگ و افراد دارای ثروت هم اجازه چنین کاری را ندارند.
آیت الله العظمی «حسین مظاهری» افزود: اگر دارایی افراد متعلق به خودشان است اما آن ها به دلیل نتایج منفی بر جامعه مجاز به این اقدام نیستند.
وی ادامه داد: این تجمل گرایی کار و زندگی مردم را سخت کرده و مانع از یک سری سنت ها مثل ازدواج شده که این موضوعآسیب های دیگری دارد.
رییس حوزه علمیه اصفهان خاطرنشان کرد: تجمل گرایی باعث افزایش مشکلات جامعه شده و زندگی مردم را با نگرانی و ناراحتی ها همراه ساخته است.
وی با تاکید بر اینکه با قناعت برکت به زندگی می آید و مشکلات حل می شود یادآورشد: دوری از زندگی معصومین موجب بروز چنین مشکلاتی می شود.
*آرامش در تجمل گرایی نیست
رئیس انجمن روانشناسان مثبت گرای ایران گفت: به تفسیر و نگاه اشتباه بسیاری از مردم جامعه، آرامش با تجمل گرایی به وجود می آید که این دیدگاه غلط و موجب تضعیف بنیان خانواده می شود.
«علیرضا معماریان» افزود: بسیاری از افراد با یک زندگی ساده و حداقل امکانات بسیار راحت و با آرامش زندگی می کنند که بسیاری از افراد ثروتمند و افراد دارای صفت تجمل گرایی به آن زندگی ها حسرت دارند.
وی با اشاره به اینکه این وابستگی های دنیایی و تجمل گرایی زندگی مردم را با مشکل روبرو کرده، خاطرنشان کرد: همدلی و دوستی با این چنین رفتارهایی از بین رفته و همواره اعضای خانواده به دنبال ظاهر زندگی به جای باطن آن هستند و اینگونه آرامش خود را از بین می برند.
این روانشناس با تاکید بر رعایت ارزش ها و توجه به واقعیت های زندگی گفت: مردم با واقعیت ها زندگی کنند و ظاهرسازی را کنار بگذارند تا اینکه آرامش، دوستی و شادی به زندگی آن ها بازگردد.
*تجمل گرایی عامل به هم زننده تعادل زندگی
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه اصفهان گفت: تجمل گرایی عامل به هم زننده تعادل زندگی و مانع تشکیل خانواده شده است.
حجت الاسلام «محمد قطبی» افزود: مصرف گرایی، تجمل گرایی و نبود مدیریت مصرف آسیب های زیادی را برای جامعه از نگاه اقتصادی و فرهنگی داشته و معضلات اجتماعی را افزایش داده است.
وی با بیان اینکه نیازهای زندگی افراد در حد معمول مشخص است، تصریح کرد: بی توجهی در عدالت مصرف موجب آسیب های زیادی برای جامعه و زندگی افراد شده که تجمل گرایی عامل به هم زننده تعادل زندگی و مانع تشکیل خانواده شده و سن ازدواج را افزایش داده است.
این کارشناس دینی تاکید کرد: زندگی مردم با این صفت دچار مشکل و جامعه با تاثیرپذیری از این فرهنگ دچار آسیب های بیشتری می شود که جبران آن بسیار سخت خواهد بود.
نظر شما