اهداف ستاد فهما از شرکت در جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی/ کانون‌های برتر چهارمین دوره این جام مشخص شدند

سعادتی با بیان‌اینکه هدف ستاد فهما از مشارکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودکان و نوجوانان، انس بچه‌های مسجد با کتاب است، گفت: ۱۸۶۲ کانون در چهارمین دوره این جشنواره شرکت کرده‌اند که از کانون‌های برتر حمایت مالی می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، اختتامیه چهارمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی کودکان و نوجوان شب گذشته (چهارشنبه، 1 مردادماه) به صورت مجازی برگزار شد و این جام برترین های خود را شناخت.

با توجه به همکاری گسترده ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور (فهما) با این جام و کسب رتبه های برتر توسط کانون های مسجدی در آن، با «سعید سعادتی»، معاون فرهنگی هنری ستاد فهما گفتگویی ترتیب داده ایم که در ادامه تقدیم حضورتان می شود:

 

 

اعلام فهرست کتاب‌های برگزیده جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و ...

 

 

جام باشگاه های کتابخوانی کودکان و نوجوانان با چه کیفیتی برگزار شده است؟

 

جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی عنوان طرحی پیشرو و پویا  برای راه‌اندازی و فعال کردن باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان در سراسر کشور است. این برنامه حاصل مشاهده فعالیت کودکان و نوجوانان و رسیدن به شناختی از روش‌ها و علایق فردی و اجتماعی آنان است. برای نمونه کودکان و نوجوانان امروزی از فعالیت در فضاهای جمعی و شبکه‌ای لذت می‌برند، دوست دارند هویت خود را در این اجتماعات به اثبات برسانند. و از هر شکلی از رقابت در سطوح کلان استانی، ملی و جهانی استقبال می کنند.

 

چه اهدافی در برگزاری این جام برای انس و الفت نسل آینده و بچه های مسجد با کتاب به عنوان یار مهربان، دنبال می شود؟

 

کمک به افزایش سرانه مطالعه میان کودکان و نوجوانان، تقویت فرهنگ گفت و گو و تقویت استدلال و مهارت در بحث و قدرت تحلیل و تفکر انتقادی در این دو گروه سنی حساس، آشنایی بچه ها با محیط های مرتبط با کتاب همچون کتابفروشی، کتابخانه و تبدیل فضاهای عمومی موجود به فضاهایی مناسب برای مطالعه فردی و گروهی، گسترش فرهنگ همکاری و مشارکت در انجام یک کار گروهی ازجمله این اهداف است.

 

در حوزه تحصیلی چطور؟ آیا با برگزاری این جام اهداف خاصی دنبال می شود؟

 

بله؛ زمینه سازی پیشرفت تحصیلی برای کودکان و نوجوانان از طریق برنامه ای سرگرم کننده نیز از اهداف برگزاری این جام است؛ همچنین است کمک به تأسیس و تقویت کتابخانه های کوچک کلاسی، مهدکودکی، کانونی، آپارتمانی، محله ای و مسجدی،  ارتباط بین اهل قلم و کودکان و نوجوانان و کمک به گسترش تبلیغ و معرفی کتاب که کوشیده شده با برگزاری این جام محقق شود.

 

ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در برگزاری این جام باشگاهی چه برنامه هایی را اجرا می کند؟

 

ستاد فهما از اعضای هیئت داوران این جام است و از برگزاری آن حمایت مالی می کند، همچنین، کانون های مساجد از مجریان و فعالان این جام هستند.

در سایت جشنواره دستورالعمل بارگذاری شد و کانون ها بر اساس مفاد آن اقدام به شرکت و رعایت شیوه ها و طرح هایشان را ارائه کردند، کمیته داوران آنها را ارزیابی کردند که در صورت تایید مورد حمایت و تقدیر قرار می گیرند.

تلاش ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور از شرکت در این جشنواره، انس دادن نسل آینده و بچه های مسجد با کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه است.

 

 

یت الله العظمی خامنه ای قم...کتابخانه عمومی حضرت آ

 

 

چه تعداد از کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در چهارمین جام باشگاه های کتابخوانی کودکان و نوجوانان شرکت کردند و چه کانون هایی موفق به کسب رتبه برتر شدند؟

 

1842 کانون فرهنگی هنری مسجدی در این جشنواره شرکت کردند که از این میان کانون های فرهنگی هنری «صاحب الزمان(عج)» واقع در روستای اسفیچ، شهرستان درمیان، استان خراسان جنوبی، «رسول اکرم(ص)» واقع در روستای ناریان، شهرستان طالقان، استان البرز، «صالحین» واقع در شهرستان مشهد، استان خراسان رضوی، «شهید حسن عبداللهی» واقع در شهرستان رفسنجان، استان کرمان و «حضرت زینب(سلام الله علیها)» واقع در شهرستان رامهرمز، استان خوزستان موفق به کسب رتبه های برتر در این جام شدند.

ستاد فهما به هر یک از این کانون ها مبلغ 10 میلیون ریال جایزه نقدی اعطا می کند.

 

 

حوزه كودك و نوجوان پرطرفدارترین كتاب های كتابخانه های عمومی استان ...

 

 

چه مراحلی طی شد تا نهایتاً به اختتامیه سراسری و معرفی برترین های نهایی رسیدید؟

 

مرحله استانی اختتامیه این برنامه گسترده فرهنگی در بهمن ماه سال گذشته در استان های مختلف برگزار شد اما به دلیل شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا، اختتامیه سراسری آن به تعویق افتاد و در نهایت شب گذشته (چهارشنبه، 1 مرداد) به صورت مجازی و با محوریت پایگاه اینترنتی شبکه ترویج کتاب خوانی ایران و در شبکه های اجتماعی برگزار و برترین های آن معرفی شدند.

در این آیین پایانی برترین ها در بخش های باشگاه های برگزیده، کلیپ های برگزیده، نویسنده برگزیده، تسهیلگر برگزیده و ... معرفی و تقدیر شدند.

 

چه تعداد باشگاه کتابخوانی با چند عضو در این جام برای کسب رتبه های برتر با یکدیگر به رقابت پرداختند؟

 

در جریان برگزاری جام باشگاه های کتاب خوانی کودک و نوجوان نزدیک به 22 هزار باشگاه با بیش از 330 هزار عضو زیر نظر 20 هزار تسهیلگر در حال فعالیت هستند. در کنار برگزاری این اختتامیه، تالار گفتگوی اجتماعی تسهیلگران نیز با موضوع بحث و بررسی شیوه های ادامه فعالیت جام باشگاه ها در شرایط شیوع ویروس کرونا فعال شد.

این تالار به مدت سه روز فعال است. دبیرخانه مرکزی جام باشگاه های کتاب خوانی از نظرات مشورتی تسهیل‌گران شرکت کننده در این تالار بحث و گفت و گو برای ادامه فعالیت باشگاه ها استفاده می کند.

 

چه نهادهایی در برگزاری این جام باشگاهی همکاری دارند؟

 

علاوه بر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور،  کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مؤسسه خانه کتاب، نهاد کتابخانه های عمومی کشور، سازمان بهزیستی کشور، سازمان جهانی یونیسف، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، شرکت تین تاک، وزارت آموزش و پرورش، معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی(دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و کتابخوانی) در برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودکان و نوجوانان همکاری و مشارکت دارند.

کد خبر 952294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha