به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام حسن علیدادی سلیمانی چهارشنبه (1 مرداد) در شورای اقامه نماز استان ضمن تشکر از ستاد اقامه نماز، گفت: ستاد اقامه نماز در برافراشتن پرچمی نقش دارد که این پرچم، یک پرچم الهی و دینی است و به هر اندازه ای که تلاش می کند و سعی دارد، بحث نماز و اقامه نماز در حوزه های مختلف گسترش پیدا کند، هم قابل تحسین است و هم حتماً در پیشگاه خدا ماجور هستند لذا حرف های بخش دوم با حفظ احترام به همه برنامه ها و ظرفیت هایی است که ستاد اقامه نماز به کار گرفته و سخت در تلاش است که اقامه نماز را در مجموعه های مختلف به خصوص ادارات و نهاد ها و جاهای مختلف که ماموریت دارد ارتقا ببخشد که اینها در جای خود محفوظ است لذا از زحمات همه تقدیر و تشکر می کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان ادامه داد: نکته دوم این است که به نظر می رسد ما در سه حوزه در رابطه با اقامه نماز و بخش های مختلف دچار اشکالاتی هستیم و برای اشکال موجود در ماموریت خود باید فکری بکنیم و تا این در این سه حوزه اشکالات را برطرف نکنیم، آن رسالت اصلی را احساس می کنیم خوب انجام نشده و اگر کسی از ما سوال کند شاید خیلی دفاع نکنیم.
وی در ادامه بیان کرد: اولین اشکال در ساختار است؛ احساس می کنم ساختاری که وجود دارد، اشکالاتی دارد که باید اصطلاح شود؛ اولاً شوراهای مختلف فرهنگی در مرکز کشور تصمیمات گرفته می شود و معمولاً یا امام جمعه و یا استاندار را به عنوان رئیس این ساختار انتخاب می کنند.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی خاطر نشان کرد: امام جمعه در حدود 10 شورا مسئولیت دارد و بخشنامه می کنند که مسئول این شورا هستید و بخشنامه دست تعدادی است که مراجعه می کنند که شما رئیس فلان شورا هستید و برای شما به عنوان مسئول حکم زدند و استاندار هم به همین شکل است که از نظر اجرایی نفر شماره یک استان است اما سوال این است قدرتی که استاندار به عنوان مسئول اجرایی شماره یک هر استانی دارد و بحث ستاد اقامه نماز که ماموریت اصلی در ادارات است، از این قدرت استاندار که نفر شماره یک استان است، ساختار چقدر می تواند استفاده کند و چقدر می تواند این قدرت را در کل استان ساری و جاری کند؟
وی ادامه داد: دومین اشکال در رویکرد ها است اینکه رویکرد به نماز چگونه است؟ در شهر اولین گام، نماز جماعت ها است که چقدر از مردم در آن شرکت می کنند و این طور هم نیست که هر کسی که در نماز جماعت ادارات شرکت کند، حتماً در نماز جماعت مسجد هم شرکت می کند و یا اینکه هر کسی که در نماز جماعت مسجد شرکت می کند، حتماً در نماز جمعه هم شرکت می کند.
امام جمعه کرمان ادامه داد: تعدادی از مردم هستند که در خانه های خود نماز می خوانند و به هر دلیلی برای اقامه نماز به مسجد نمی آیند و حتی تعدادی فرهیخته و خاص هستند و ممکن است در نماز جماعت مسجد و نماز جمعه شرکت نکنند اما می توان تدابیری اندیشید و کارهایی کرد که حداکثر بستر را فراهم کرد تا ادارات نماز جماعت های پررنگ داشته باشند و مساجد از جمعیت به خصوص جوانان پر شوند لذا باید تمام ظرفیت و توانی که برای جذب داریم را به کار بگیریم که بخشی از آن معنوی و بخشی از آن مادی است و این دو باید در کنار هم دیده شوند.
وی گفت: سومین اشکال عملکردها است که بحث مهمی است و فعالیتی که انجام می دهیم؛ باید متناسب با چیزی که در نماز جمعه و نماز جماعت ها و در نماز ادارات است با آن کار کنیم.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی ادامه داد: این سه موضوع را باید روان تر و جدی تر بپردازیم و هر چه بیشتر به این سه موضوع جدی تر بپردازیم، مطمئناً پیشرفت های ما خیلی فرق می کند.
نظر شما